Jezu... to sie meczysz kobieto straszliwie... Ja jzu dawno bym sie poddala, no ale ja nigdy nei bylam fanka karmienia piersia...
MoniSkaBe - ile dajesz tego kleiku ryzowego do mleka??? juz nie pamietam jak to bylo 3 latat temu... Adas pije mleka 180ml (tzn. 180 wody i 6 miarek mleka). Jednak miarka kleiku na poczatek wystarczy czy dawac wiecej?
na opakowaniu jest napisane ze na 200 ml mleka modyfikowanego daje sie 6-7 lyzek stolowych kleiku. Ale wyszla tego strasznie duza ilosc i moj Pawelek na pewno by tego nie zjadl. Ja daje 100 ml mleka i 2-3 lyzki, patrze na konsystencje zeby nie byla ani zbyt wodnista ani zbyt gesta. Bo ja podaje lyzeczka, a wy na butelke to nie wiem jak to podawac. Hmmm... w sumie to musze sprobowac dac z butli. Ale to musze inny smoczek kupic.
no ja mam pobudki teraz i problem jest taki ze mlody nie toleruje butli

jestem strasznie niewyspana:-(
wlasnie tak czytam ze
moniska wprowadzila kleik, napisz jak go podajesz bo moze ja moglabym lyzeczka z mm i moze by zjadl...? i jak na ten kleik reaguje? bo pamietam ze twoj budzil sie na maksa czesto, jest lepiej?? zaczynam tracic cierpliwosc nawet ruszyc sie nie moge z domu bo dzis znow co godzine wolal o cyca, teraz dopiero zasnal...
no niby wprowadzilam. kilka razy dawalam w dzien i raz dalam na noc i ... niestety nic nie pomoglo.
Wczoraj tez jedlismy kleik rano i potem mleczko i efektem byly wymioty po spaniu. Tak jakby najadl sie za duzo i jak po spaniu zaczal sie ruszac to zoladek oddawal nadmiar. Co do spania to niestety nie pomoglo, nadal pobudka gora po 2,5 h.
Dzisiaj mi tak dal czadu , ze efektem tego bylo polozenie go o 6 do nas do lozka, wywalenie cyca na wierzch i spalismy do 9.
Dziewczyny od przedwczoraj mamy delikatny problem z kupa. Kolor ma niby zolty, ale fragmentami sa takie zielone gluty jakby. W pon kupy nie bylo, wtorek zielono-zolta jedna kupa na dzien, wczoraj znowu kupa zielono-zolta, a dzisiaj poczulam strasznie smierdzace baki.. Hmm...
a tak w ogole to chcialam sie zapytac czy Waszym dzieciom tez tak czesto kupa wyplywa gora pieluszki? u nas praktycznie przy kazdej kupie.. juz zaczelam sie zastanawiac dlaczego.. uzywam Huggiesow 3, ktore sa do 9 kg , a maly wazy okolo 7 kg, wiec nie sa za male...
kurde no przeciez chyba nie zakladam ich zle? no bo jak mozna zle zalozyc pampersa? zglupialam juz, ale przestaje mi sie to podobac.. brudze ciuchy.. mimo ze od razu piore kupe to nie zawsze sie dopiera