reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ionka Ty pisalas kiedys, ze Ola zaakceptowala smoczek Nuk. Czy jest on lateksowy?
Bo ja dzis kupilam kolejny, wlasnie taki, troche czuc tym lateksem, ale Alex w koncu go nie wyplul.
Moze na poczatek jak sie nauczy smoczka i zapomni o kciuku, a pozniej zmienie na silikonowy.
Obecnie mam chyba z 20 roznych smoczkow :-D
I kupilam protexin, z tamtej apteki w koncu sie nie odezwali.
Jak podawalas? Raz dziennie do mleka?

my mamy takie smoczki
NUK SILIKONOWY SMOCZEK USPOKAJAJĄCY(6-18 2 SZTUKI (1058668421) - Aukcje internetowe Allegro
czyli jednak silikonowy ;)

protexin dawałam raz dziennie do mleka po około 1/3 saszetki.

reklama
Tabasia - Kubie też co chwilę wyskakują jakieś krostki, czasem ropne, a nawet ma na brodzie kilka zaskórników:szok: Sądziłam, że to może nadal ten trądzik niemowlęcy, ale on chyba tylko miesiąc trwa...:confused:
Na szczęście wszystkie te chropowate i szorstkie miejsca mu poznikały:tak:

Aha, miałam Was zapytać, bo pisałyście coś o gazach. Kuba od jakiegoś czasu puszcza w nocy takie okropne bąki, że hej. Mniej więcej o 3-4 rano muszę wstawać i go uspokajać, bo mimo że śpi, to się wierci i pruka. Myślicie, że podanie np Espumisanu by na to pomogło?

No wiec po dluzszym zastanowieniu stweirdzilam, ze bede probowac jeszcze karmic piersia, ale nic na sile, jak zobacze ze Maly dobrze reaguje na ta mieszanke co mam przepisana, to pewnie w miesiac bedziemy calkowicie na modyfikowanym. Na razie kropelki Fenistil zdzialaly cuda- Mlody prawie caly czas spi, z przerwa na cyca:) Chyba przynioslo mu to duze ukojenie. Za godzinę mam zamiar podac Nutramigen i zobaczymy co sie bedzie dziac...
Fenistil ma też działanie usypiające :-D. Tak samo jak Zyrtec i inne leki przeciwalergiczne :tak:

Rany, ale Adaś dzisiaj daje popalić... Nic tylko na rękach, a tak to wrzeszczy. Nie wiem czy to zęby, czy dlatego że spaceru nie było i brat mu nie dał się wyspać... Czy faktycznie mu alergia doskwiera :confused:

Tabasia - Kubie też co chwilę wyskakują jakieś krostki, czasem ropne, a nawet ma na brodzie kilka zaskórników:szok: Sądziłam, że to może nadal ten trądzik niemowlęcy, ale on chyba tylko miesiąc trwa...:confused:
Na szczęście wszystkie te chropowate i szorstkie miejsca mu poznikały:tak:

Aha, miałam Was zapytać, bo pisałyście coś o gazach. Kuba od jakiegoś czasu puszcza w nocy takie okropne bąki, że hej. Mniej więcej o 3-4 rano muszę wstawać i go uspokajać, bo mimo że śpi, to się wierci i pruka. Myślicie, że podanie np Espumisanu by na to pomogło?

u nas fiolkowa bebilon pepti tak działa że mały purta że szok, bo my to mleko dostaliśmy na kolki, także dziwie sie ze maly ma u was problem z gazami na tym mleku

Mysza mi lekarka powiedziala, ze jak dziecko bedzie glodne, to wypije. No i tak tez bylo, a potem juz sie przyzwyczail. Tez chcialam sie szybko poddac z tym mlekiem, ale wytrzymalismy i wszystko jest dobrze teraz :-) Probuj i nie lam sie ;-)

Ionka, ja mysle, ze dla Alexa silikon jest po prostu za twardy, bo ten lateksowy mu bardziej pasuje :happy2:

Fiolkowa, ja sie tak zastanawiam co moze byc powodem tej wysypki... I nie mam pojecia :dry: Kapiemy sie i smarujemy oilatum, na slonce go nie wystawiam, proszek caly czas ten sam. Myslalam, ze pieluszka go podraznia jak mu pysia wycieram, ale czasem mu na brodzie, polikach, a czasem nad oczami wyjdzie. I glowke ma tez zsypana, ale to ma od zawsze i nic nie pomaga :eek: Nie wiem co to.

Wiem wiem, ale poki co ma tez lepszy humor i nie drapie sie po buzi, tylko tarl oczka jak mu sie spac chcialo.
A co Twoj Maly ma za alergie?
No właśnie nie wiem czy ma, czy nie ma... Zaczęło się od zielonych kup, ale to wg lekarzy nie problem. Któregoś dnia zauważyłam w kupie drobinki krwi, myślałam że po truskawkach, ale dzisiaj znów taką kropeczkę zauważyłam, a truskawek nie jadłam od dobrych kilku dni (o tej krwi też mówiłam tydzień temu lekarce, ale powiedziała, że widocznie mu coś nie podeszło i tyle). Poza tym ma taką kaszkę na buzi i szyi, ale nie jest to zaognione, tylko taka nierówna skóra jest... Aha, jeszcze ulewa ostatnio bardziej. Chyba pójdę w środę do lekarki...

No właśnie nie wiem czy ma, czy nie ma... Zaczęło się od zielonych kup, ale to wg lekarzy nie problem. Któregoś dnia zauważyłam w kupie drobinki krwi, myślałam że po truskawkach, ale dzisiaj znów taką kropeczkę zauważyłam, a truskawek nie jadłam od dobrych kilku dni (o tej krwi też mówiłam tydzień temu lekarce, ale powiedziała, że widocznie mu coś nie podeszło i tyle). Poza tym ma taką kaszkę na buzi i szyi, ale nie jest to zaognione, tylko taka nierówna skóra jest... Aha, jeszcze ulewa ostatnio bardziej. Chyba pójdę w środę do lekarki...

Może to nic takiego, chociaż pamiętasz u mnie też na początku były zielone kupy, no a pozniej pojawila sie mala wysypka, a teraz to juz masakra...u Franka na początku to była taka drobna szorstka kaszka w takich plackach, ale nie zaognionych dopiero sie czerwienilo po kapieli.

Może to nic takiego, chociaż pamiętasz u mnie też na początku były zielone kupy, no a pozniej pojawila sie mala wysypka, a teraz to juz masakra...u Franka na początku to była taka drobna szorstka kaszka w takich plackach, ale nie zaognionych dopiero sie czerwienilo po kapieli.
A lekarz ci kazał odstawić na początku tylko nabiał, czy od razu wszystkie "podejrzane" produkty?

reklama
Do góry