reklama

Mazurskie mamy !!!

Jutro planuję podać Hani pierwszy raz jabłuszko Gerbera. Wiem, że to trochę wcześnie (chociaz 2 tyg w tę 2 w tamtą) ale nie chce już dawać jej syropków, po których boli ją brzuszek. Mała odkąd dostaje mleczko A.R. ma problemy z wyduszeniem kupki. Ręce opadają. I wyniki moczu znowu są gorsze. Horowitek mój malutki :no:

reklama
Nineczko myslę że nic nie powinno być od 2-3 łyzeczek, tylko nie wiem czy od marchewy nie powinnas zacząć :confused: Wiesz co tylko z marchewa jest tak że albo stara albo młoda rozluźnia stolce :tak: u dzieci, nie pamiętam już która :baffled: W aptekach jest nawet napój marchwiowy tylko nie wiem dokładnie z jakiej marchewy i czy nie jest to na recepte.

Grubelku - ja chętnie podałabym jej najpierw marchewke, słodsza niż jabłuszko i może łatwiej by przeszła ale tyle się nasłuchałam o tym że działa zapierająco, że nawet boję się próbować :dry: Zobaczymy jutro jak zareaguje na jabłko.
Nie mogę się doczekać kaszek. Ona je sporo jak na swój wiek, zdecydowanie więcej niż na puszce napisano a potrafi wrzeszczeć mpo jedzeniu, że jej mało :-D Może te kaszki troszkę przystopują jej apetyt...
A poza tym zauważyłam, że gdy Hania widzi jak jem to się ślini, mlaszcze i tak rusza usteczkami jakby ssała mleczko :-) Chyba chce mi powiedzieć "co ty mi mamo wyjeżdzasz z jakimiś mleczkami, mięsa mi daj" :-D:-D:-D

Nineczka na pocztek dobrze dac jabłuszko, dwie łyżeczki na pewno nie zaszkodza. :tak: :tak: I jabłuszko powinno troche rozluznic stolce, co do marchewki to wstrzymałabym sie! Tylko nie dziw sie jak Hania wszystko wypluje:-) w tym wieku dzieci nie potrafia połykac z łyżeczki:-) no ale zawsze coś tam dojdzie do brzuszka!
Grubeleku zdjecia!!!!:tak: :tak: :tak:
Ja juz dzisiaj liste podpisałam, mąż juz w domku :happy: :happy: :happy: lezy w łózku al eprzynajmniej nie w szpitalu:-) Dzisiaj idziemy z Antosiem na spacer nowym wózeczkiem:-)

Witam!
Dziewczyny bo to stara marchew chyba powoduje zaparcia a młoda rozluźnia (nawet bardzo).
Nineczko i jak tam z tym jabłuszkiem? :confused:
Maarta dobrze że męzuś w domku i miłego spacerku.
Wkleje te zdjęcia tylko dzis przyjezdża szwagier i za bardzo czasu nie mam. Obiecuję !
No! To lista podpisana.
A! Dziewczyny czy u Was tez sa problemy z zakupem czapek dla dzieci? W Olsztynie nie ma czapek! :wściekła/y:

maarta - rodzinka znów w komplecie, super :-) A jaki wózek kupiłaś, bo ja chyba nie w temacie :dry:

grubelku - ja kupiłam Hani czapkę w Białymstoku ale musiałam kupić za dużą, bo innych nie mieli :szok: U mnie w mieście nie było.

Co do jabłuszka to chyba zasmakowało, bo choć na początku się krzywiła i wypychała je na zewnątrz to już 2 ostatnie łyżeczki zjadła całe, bez plucia :-D Dałam jej 4 łyżeczki ale takie malusie tommy tippi, połowa normalnej dziecięcej. Żadnych efektów ubocznych na razie nie widać (nie licząc większej kupki ale to akurat cieszy) wiec jutro znowu troszeczkę podam.

Jeju, w życiu bym nie pomyślała, że można się tak ekscytować jedzonkiem w słoiczkach i kupkami :-D:-D:-D

witam
nineczko - u nas jak maja była mała był problem z Qpką ja podawałam 2-3 łyzeczki soku z surowo startej marchwi i rewolta była ze ho ho. zapierajaca działa gotowana marchew surowa natomist odwrotnie .
ja juz mam luzik
grubelku - fotki , fotki , fotki :laugh2: :laugh2: :laugh2: ]
marta - fajnie ze maz juz z wami . :laugh2: :-D i ja sie zastanawiam jaka to bryczke sobie strzeliłas . my mamy od paru dni tez nowy . sprawdza sie rewelacja /

Witam w niedziele!!!
Fajnie, ze Hania zjadła jbłuszko:-) bedzie juz niedługo wszystko jadła!
Madziu ja mysle ze Hania jeszcze za mała na surowa marchew:tak: Antek od surowej dostał uczlenie, juz mineło ale doktorka powiedziała ze dla takich maluchów nie dawac nic surowego.
Ale superowo jak maz w domciu:-) bardzo sie cieszymy a Antos tak sie stesknił ze nie odstepuje taty na krok, piesek zreszta też;-)
wczoraj testowałam wózeczek, jest super:-) kupiłam spacerówke, do tej pory jezdzilismy baby design smartem ale jest za ciężki, wazy 11 kg ale ciezko go było targac na 2 pietro, a ten jest duzo lżejszy i składa sie w parasolkę:-)
nie mam zdjec ze spaceru ale to taki wózek: chicco ct 04
170428441
[/IMG]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry