reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

dzwoniłam do pediatry...otóz...to wszystko może być nie winą marchewki tylko ząbków, a to że wyhaftowała to przy okazji.
Młoda od rana była dziwna...już wczoraj tarła dziąsła...dziś b.mało jadła, pediatra powiedziała, ze jak ząbki zaczynają iść to dziecko może przestac jeść bo w momencie kiedy ssie-dziąsła bolą, mam spróbować podawać mleko troche butlą trochę łyżeczką, marchewkę za 10 dni.
wieczorem też haftnęła, ale jadła do oporu...na szczęście nie ma biegunki ani temp...zobaczymy co dalej, narazie śpi smacznie.
jakby jutro wieczorem była akcja z cyklu "mamo nie mogę spać, trę dziąsełka, bo mnie bolą" ma dostać czopek z paracetamolu.

reklama
Wisienka, dzięki za linki, oświeciło mnie zdanie: Malcom karmionym piersią można podać zupkę jarzynową (100 ml) z dodatkiem ok. pół łyżeczki kaszy manny (ugotowanej oddzielnie w niewielkiej ilości wody.) Pytanie brzmi: jak ugotować kaszę manną "na gęsto" i to w tak niewielkich ilościach? Hahahahahahahaha

http://www.laktacja.pl/PDF/Zywienie2009.pdf to schemat żywienia niemowląt wg. KUKP

Ostatnia edycja:
Karolinusia..hmm nie ma to jak porada pediatry :tak:

my jesteśmy po zupce marchewkowej z ryżem..bleeeeeeee
przecier jabłkowy..bleeeeeeeeeeee
jabłka z bananami...mniaaaaaaaaaaam

heheheh zobaczyć mine malucha jak poznaje nowe smaki..bezcenne :tak::-):-D

Karolinusia, możesz w tych samych słoiczkach mrozić. Nie powinny pęknąć. Ale możesz też wekować;-). Tyle, że raz otworzone słoiczki "dziecięce" już się nie nadają. Ale... słoiczki po koncentracie pomidorowym są do tego idealne (sprawdzone na grzybach marynowanych i dżemach);-). Kostki są o tyle wygodniejsze, że jeśli chcesz zrobić zupkę, to bierzesz np. jedną kostkę marchewki, jedną pietruszki, jedną ziemniaczka itp. itd. i to mieszasz. A jeszcze tylko powiem, że najlepsze są gumowe pojemniki na lód (np. ikea ma takich sporo).

reklama
Malemu wreszcie zaczyna przechodzic biegunka,uff..:-DWczoraj lekarz kazal zmienic mleczko na sojowe zeby wykluczyc brak tolerancji laktozy ale po 10ml Damis uderzyl w placz a krzywil sie na maxa..Poczytalam info na ten temat w necie i brak tolerancji objawia sie jeszcze inaczej wiec stwierdzilam ze po kij mi eksperymenty. Na tej stronie z poradami pediatrow zalecili mi priobiotyk - wczoraj kupilam - podalam narazie dwa razy.
Jak juz problem ustapi chcialabym po kilku dniach sprobowac podac mu cos nowego,chcialam zaczac od ziemniaczka lub marchewki a tutaj sa tylko sloiczki gdzie te warzywka sa juz razem (marchew+ziemniak). Moge od tego zaczac czy lepiej cos innego? Zastepujecie jeden mleczny posilek tym jedzonkiem?Co "testowac" jako nastepne?
Wiem ze duzo razy ten temat byl walkowany ale ja chyba potrzebuje opisu prostego - jak prostego czlowieka,latwo przyswajalnego;-):-D

Do góry