reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
Martadelka, no nie o to chodzi :rofl2: Madzioolka napisała, że na zapuchniete oczy tylko fluid/puder pomoże. Ja nie używam, więc chodziłabym taka opuchnięta. Więc moje dziecko stwierdziło, że nie chce takiej matki, to pośpi w nocy - tak to miało być :-p

no ja też zrozumiałam, że wpływa:-D

a tak na poważnie: czy i jakie przekąski dajecie dzieciaczkom? a na spacer co oprócz picia dajecie?
moja dostaje dziennie 1-2 biszkoptów bądź misiaczków-chrupaczków.

Staram się ograniczać biszkopty - max 1 dziennie, a czasami i nie. Mały aż się trzęsie, jak widzi, że zaglądam do barku i szeleszczę... Nie podoba mi się to. Wolę dać chrupki kukurydziane albo ryżowe.

A my dziś obiad dwudaniowy będziemy mieć. Zaraz zupka jarzynowa z kaszą, a później pulpecik z ziemniakiem i marchewką. Zobaczymy, co Edi na to ;-)

Emilka nigdy nie zjada całego biszkopta na raz i nie 'trzęsie' się na ich widok;-)
chrupkom ryżowym i kukurydzianym Emilka mówi niestety 'nie':-(

Marysia dostaje na spacerze chrupki kukurydziane albo wafle ryżowe. Te zwykłe naturalne, nie te dla dzieci. Te z hippa są straszliwie twarde. Biszkoptów nie dostanie bo to z masłem w składzie.

reklama
Trasiu, ja też daję te zwykle.

Aestima, zmieliłam ugotowane mięso królika i zmieszałam z ryżem ;-) Ulepiłam pulpeciki i zamroziłam. Wyjmuję, wrzucam na chwilę do wody i gotowe :-) Zrobiłam też z kaszką wielozbożową, ale te zostaną do zupek, bo się, niestety, rozpadają. Muszę dopracować przepis ;-)

Do góry