reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Mrsmoon, zestresowałaś mnie tym mlekiem, bo Miesio dotychczas dostawał max 14 miarek a czasem tylko 11. Postanowiliśmy dobic do 20 i wczoraj było tak
rano mm 6 miarek
potem na drugie śniadanie kisielo- budyń 3 miarki
do obiadu ( botwinko- krupnik) chciałam dodać 1 miarkę ,ale zapomniałam.
podwieczorek kaszka- 3 miarki
na dobranoc mm 8 miarek
Czyli wyszło mi 20 miarek mleka + cycek !!!!!:-)

reklama
mrsmoon, to ja też spróbuję tej ogórkowej, w eko sklepie mają ogóraski kiszone:)

A wczoraj zjadł kawałek chleba ciemnego z masełkiem. Czy dzieci mogą ciemny chlebek? bo lek. kazał białą bułę dawać- nie wiem dlaczego! My nie jemy białego p. i nie chcę go przyzwyczajać...
A dzisiaj ugryzł kawałek mojej parówy. NIe jestem z siebie dumna, ale pocieszam się tym, że to był mały kawałeczek a parówka b. dobra- z szynki i aż 93% mięsa plus bez fosforanów, glutaminianu sodu...

Aestima, małe dzieci [chyba do roku] powinny dostawać białe pieczywo, bo ciemne za bardzo obciąża żołądek - no a dzieci trzeba powoli przyzwyczajać do nowych rzeczy. I lepiej najpierw [przy wprowadzaniu ciemniejszego pieczywa] dać grahamkę, a później prawdziwie ciemne pieczywo.

grahamkę jadł:tak: A tego czarnego troszku tylko. dzisiaj była biała buła, ale chyba ostatni raz- przejdziemy na grahamki i nico czarnego. A myślicie, że grahamki z biedry są ok?? Gdzie kupujecie dzieciom pieczywo?? Ja najczęściej w piekarni, ale wczoraj w biedrze kupiłam, bo nie chciało mi się chorej jeszcze do piekarni iść...

my też mało, ale chcę żeby się nauczył, bo Hani nie dawali i za chiny teraz kanapki nie tknie a ma 9 lat!:szok:
Oj, też bym chciała taki bułeczki...:-)

AESTIMA w koncu nie zrobilam ogorkowej bo wyszly ogory...mama ma mi przywiezc we wt.Zrobilam kalafiorowa.Ty mnie za to uspikoilas z mm, Maja je 10 miarek czylu 300ml.Rano 150 i wieczorem tez 150. Rzadko kiedy nad ranem dodatkowe 150

Marysia rano 6 miarek, potem do kaszki 3 lub 4 i na dobranoc 7 miarek. Ostatnio z mlekiem lepiej u nas. ALe wkurzaja mnie te mleczne posilki, wolalabym jej zamiast mleka podac chlebka, a to mleko mnie strasznie ogranicza. Nie wiem gdzie mam wcisnac te wszystkie posilki, skoro ma byc 3x mleko, owoce, obiad, chlebek itp. a Marysia je 5x dziennie:baffled:

Trasia, u nas to samo- nie wiem gdzie wcisnąć, bo mam inne super pomysły:-D wczoraj wymyśliłam taki lunch( dizisiaj bedzie): ugotowana w kostkęcukinia ( pojawiła się w eko sklepie przedwczoraj) i żółtko- widelcem rozgnieść i na bułeczkę/ chlebek taką pastę nałożyć i kanapeczki są:)) Może dodam do tej pasty miarkę mm??

reklama
Nie wiem gdzie mam wcisnac te wszystkie posilki, skoro ma byc 3x mleko, owoce, obiad, chlebek itp. a Marysia je 5x dziennie:baffled:

Owoce podaję z kaszką. Pieczywo ma być ciągle dodatkiem, więc czasem robię trochę mniej mleka i daje kanapeczkę do tego. Wszystko da się zrobić ;-) Ja uwielbiałam mleczne posiłki, dlatego też podawanie ich Edgarowi nie stanowi dla mnie problemu.

Do góry