reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

trasiu hmmm no ja miksuję płatki (30g), jakieś 3/4 szklanki wcześniej przygotowanego mm i 1 jabłko; gotuje niedługo bo jakieś 4-5min, potem dodaję zmiksowane (starte) jabłko. Można też ugotować na wodzie (niewielka ilość) a po ugotowaniu dodać mleko. A Ty jak robisz?
Też czytałam, że wcześniej można na noc namoczyć płatki, ale nie próbowałam tego - a podobno lepiej...

ja dziś zrobiłam kaszę jaglaną z bananem - mała nie chciała jeść, zresztą oprócz kaszki Holle (w/w) nic nie zjadła...:baffled:

edit: więc ja wszamałam jaglankę mniami mniami:-p

Ostatnia edycja:
reklama
trasiu zrobiłam dziś małej wspomnianą owsiankę i gadzina zjadła 4 łyżeczki:eek: znowu ja musiałam zjeść, oczywiście poszło mi gładko:-p
Emi obiadku zjadła 4 łyżeczki, kolacji tyle samo i kawałek bułki (jestem za chlebem), bo nic innego nie chciała:baffled: dobrze, że chociaż dużo pije

ja to kobitki wpadam przy Was w mega kompleksy :p u nas owsianka instant :p polecam szczerze to nomina, o których też kati wspominała na którymś wątku, są dwa razy tańsze niż holle i jest ich 300g, a nie 250... a jakością myślę, że zbytnio się nie różnią... my jemy ich owsiankę i wielozbożową :)

kasia ja kupiłam holle po raz pierwszy a owsiankę robię ze płatków owsianych (górskich)
edit a gdzie Ty kupujesz tą owsiankę instant? jakoś nie kojarzę, żebym ją widziała w sklepie...

Ostatnia edycja:
martadelka tą owsiankę "Nomina" to sie kupuje na allegro albo w czechach bo to czeskie kaszki, ja sie po nie wybieram już jakiś czas i dojechać nie moge :zawstydzona/y:, ale we wtorek będę u rodziców i poprosze mojego brata zeby mi jedną kupił bo on jeździ 3 razy w tyg czechy-słowacja

kasia chodzi ci o kaszkę owsianą?

martadelka są płatki owsiane błyskawiczne, takie tylko do zalania wodą, ale nie polecam. Jak to zwykle bywa - produkt pozbawiony najwartościowszych składników odżywczych. Różnica taka jak przy białej mące i pełnoziarnistej.

kati ja też się ciągle przymierzam do tej kaszki Nomina ale chcę zamówić od razu kilka opakowań ze względu na ksozt przesyłki. Teraz nie mam kasy, może w przyszłym miesiącu. Wydałm wszystko na ciuchy:zawstydzona/y::-D

reklama
Do góry