reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
wydaje mi się, że skoro dawałaś już Tymkowi mleko krowie (ja Leosiowi zresztą też, np. w budyniu), to nie bawisz się w żadne stopniowe zmiany - ja przynajmniej bym tak nie robiła; po prostu, odstawiłabym mm i dawała wyłącznie krowie; chyba, że chcesz dawać Tymkowi np. całą michę rano zamiast mm i wieczorem tez zamiast mm (aczkolwiek wg mnie to jednak za wiele mleka kr.) ?

No właśnie nie wiem w jaki sposób, to zrobić... Bo Tymek je 2 posiłki dziennie mleczne (mm): o 6 rano butle mm - 240 ml + 8 miarek mm i na kolację kaszkę na mm Bobovite, zazwyczaj 180 ml wody i 5-6 łyżek kaszki. I jak to zamienić??

no to ja bym 1 posiłek zastąpiła krowim, a drugi jeszcze zostawiła na mm; wydaje mi się, że na dzień to za wiele mleka kr. - na 2 posiłki;
Leo też jada 2 x dziennie mleczne kaszki (na mm), ale zastanawiam się czy mu jednak nie zamienić mlecznego śniadania na kanapki zwykłe, może podgrzane w tosterze pieczywko z "obkładem", w ciągu dnia odrobinę jogurtu (ale nie jesienią i zimą, jestem pod tym kątem oddana zasadom 5 przemian;-)), a na noc kaszę na mm albo na krowim może... muszę przemyśleć zmiany w Leosiowym jadłospisie;

aaaa, czyli tą piankę należy zebrać i wywalić, tak?

edit. znalazłam taką notkę:
Masło klarujemy w małym garnuszku, na małym ogniu, ok. 8 min. (pozbawimy je wtedy laktozy);

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry