reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

kurcze, mój ma skórne... Ale Pani w eko sklepie doradziła mi ją w ramach glutenu- niby lepsza od pszennej manny...

no tak, bo pszenna manna to bomba glutenowa, z kolei wg 5p najłagodniej jest wprowadzać gluten w post.owsianki (zrobionej oczywiście wg 5p):tak: ale spokojnie, pomału - poczytasz co i jak i znajdziesz swoją metodę; będziesz gotować, obserwować i tyle;

reklama
mgordon, opwiem Ci wieczorem o 5p:) To sposób gotowania po prostu- ważna jest kolejność dodawania składników...
kupiłam sinlac 19 zł ( auć! ) ale za to 500 g a te kaszki zdrowy brzuszek 250g więc cenowo tak samo wychodzi:)

Ja jestem wilką fanką kaszek Holle. Próbowałyśmy już pszenną i orkiszową (w ramach ekspozycji na gluten), poza tym jadłyśmy jaglaną. Kupiłam ostatnio ryżową i razową 3 zboża(skład: mąka z pełnego przemiału - ryżowa 70%, kukurydziana 20% i jaglana 10%). U nas kosztują 13,20 zł.

Andariel ta kaszka ryżowa z Holle też ma prościutki skład, bomąkę ryżową z pełnego przemiału ziarna, wit. B1.

Ja te kaszki robię na swoim mleku, a można też na mm lub wodzie. Jemy kaszkę rano. Daję 100ml mleka 1 łyżkę orkiszowej i 2-3 łyżki jaglanej. Niby w przepisie daje się mniej ale ja i Natalia wolimy gęściejsze, bo jemy łyżeczką. Czasem dodam trochę jabłuszka ale najczęściej jemy samą kaszkę.

Mgordon moja Natka też je zdecydowanie mniej niż dzieciaki w jej wieku, ale pediatra mówi, że mam nie dostosowywać dziecka do ksiązek tylko odwrotnie:-) Jest zdrowiutka i wszystko jest ok więc się nie przejmuję, a przynajmniej odchudzanie nam nie grozi;-)

Andariel czy ja tez mogę poprosić tego e-booka?

Znów prosba o pomoc w kwestii żywienia na głównym, sorry, ze tam, ale tam już zaczęłam siać swoje wątpliwości, to tam skończę:)))

Setana fajnie, że kiedyś napisałaś o tych kaszkach - ja Mai daję pszenną w ramach ekspozycji na gluten, moja pediatra(żona dziadka) bardzo mnie pochwaliła za kaszkę z pełnego przemiału:tak: Dziś zamówię też jaglaną i może jakąś jeszcze, dzięki!!!

Aestima

Zobacz czy bedzie lepiej jak nie to moze zagesc troszke mm, albo owoc.

Dziecku krzywdy nie zrobisz - bo przeciez go nie głodzisz :-)

reklama
Mrsmoon naprawdę gorąco je polecam:-). Jeśli zamawiasz przez neta, to na pewno opłaca się kupić kilka skoro płacisz za przesyłkę. Ja kupuję u nas a sklepie dla dzieci, wiem, że są też w p i p, no i w niektórych sklepach ze zdrową żywnością. Wiem na pewno, że jest też kaszka owsiana i że są smakowe, ale ja kupuję wszystkie naturalne, a jak coś to wolę owocki sama dodać. Acha i maja też w ofercie kaszki mleczne. Bo wszystkie te o których pisałam są bezmleczne.

Do góry