reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mikołajkowo-Świateczne Prezenty

U nas prezenty mikołajowe już czekają na zapakowanie w szafie :-)

Od teściów będzie koparka lego duplo i traktor z tej serii, od moich rodziców uczona słuchaweczka, od nas betoniarka też z lego duplo. Nie wiem co chrzestna mama wymyśli, bo nie chce zdradzić.

reklama
Maks w prezencie mikołajkowym pójdzie ze mną na spotkanie z Mikołajem i tam będą jakieś upominki:tak:

a od babci dostanie autko na radio - ale takie bardzo proste, olorowe, z dużą gałką do sterowania - typowe dla małych dzieci

Z funkcjonalnością mamuta bym się kłóciła, bo sądzę, że wielkim minusem jest fakt, że dziecko może go samodzielnie rozebrać na części. Ten zestaw, który ja mam jest skręcany śrubami i maluch nie ma szans go rozłożyć.

Moje dwie znajome mają mamuta i jedna narzeka, że krzesełko jest bardzo wywrotowe, a jak już się czymś ten plastik zabrudzi to koszmar z myciem, bo jest taki lekko chropowaty.

Ostatni minus dla mnie to wygląd - mnie się nie podobają, ale to kwestia gustu.

Odnośnie zabezpieczania przed np. flamastrami - ja zakładam na stolik kolorową ceratkę, którą przypinam szczypcami. Okazuje się, że zarówno ceratka (w owoce), jak i szczypce są dla Szymsa czymś ciekawym, a sam stolik jest bezpieczny. Kiedy nie rysuje - zostawiam mu gołe drewno.
Stolik oceratkowany jest widoczny na fotkach.

Krzymek jeszcze nie wpadł na to aby rozmontować krzesło lub stolik; a wywrócić też mu się nie zdarzyło :cool2:

Kasiu, z Wadera mamy kolejkę z samochodami (widać ją na fotkach z jego pokoju), a garaż kupiliśmy z firmy Berchet - ten czteropoziomowy z rondem, ale dostanie dopiero na gwiazdkę.

Kaśka, znikopis polecam - mamy od dawna i szał nadal trwa, choć ostatnio przeszliśmy na kolejny etap wtajemniczeń plastycznych, czyli kolorowanki flamastrami, a dziś stempelki.

reklama
Do góry