reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

mi się wydaje,z e tego glutenu to chyba koło łyżeczki powinno być dziennie? To wystarczy, ze do zupki dodasz

reklama
ja daję dupke od chleba do pociumkania. Mymła sobie, trochę wyglami i coś tam tegio glutenu dostanie. Kaszkę to musiałabym mu przez skórę chyba wsmarować
Mi sie wydawalo że gluten jest w kaszkach... tzn że sa takie bez glutenu i z...
A z ta piętka to dobry pomysł. Rozumiem że chodzi o zwykły biały chleb tak??

w kluskach?
mary, nie unikniesz kcal, bo gluten to zboża, lub mąka ze zbóź, czyli węglowodany, czyli kalorie... wydaje mi się, że manna jest najmniej tucząca... zrób na wodzie gęstą z owocami, albo rzadką na mleku, taką do wypicia...

Hmmm, to może spróbuje z tą manną...

tak manny do zupki. A masz reację, ze kaszki sa glutenowe i bez, bo jesli jest kaszka ryżowa to jest bez glutenu, bo ryż nie zawiera glutenu tak smao kukurydza, a zboża wszytskie zawierają czyli kaszki pszenne, wielozbożowe i inne temu podobne.
A chlebek daję rózny czesem zwykły ale głównie graham, bo u mnie się bialy żadko jada. Daję jaki mam z drobnymi ziarkami tez i radzi sobie

Jeśli chodzi o gluten to myślę tak jak Iza. A co do kaszek i sloikow, z tego co pamietam na kazdym z nich jest taki maly znaczek ze jest bez glutenu badz "z".

tak manny do zupki. A masz reację, ze kaszki sa glutenowe i bez, bo jesli jest kaszka ryżowa to jest bez glutenu, bo ryż nie zawiera glutenu tak smao kukurydza, a zboża wszytskie zawierają czyli kaszki pszenne, wielozbożowe i inne temu podobne.
A chlebek daję rózny czesem zwykły ale głównie graham, bo u mnie się bialy żadko jada. Daję jaki mam z drobnymi ziarkami tez i radzi sobie

OOOOo SUPER! Dziękuję wam bardzo. Dzisiaj mannę kupię i będziemy powoli wprowadzać :tak:

A propos wprowadzania nowych smaków...

My 1 czerwca w dniu dziecka idziemy razemz D i Igorkiem do McDOnalda.Małemu kupię szejka( nie wie jak sie pisze :D:D) , i hamburgera,Na poczatek wystarczy,zeby go brzuszek nie rozbolał.Oczywiscie zestaw dzieciecy ,ja zjem fryteczki:)hamburgerka mu podziabie widelcem :-)a pozniej do ZOO

Bedzie cudownie :-) Nasz pierszwy w zyciu Mc Donald's

Dobre :-D:-D:-D:-D Nie ma to jak poczucie humoru. :-) A tak na poważnie to na dzień dziecka to sporo ludzi chyba zabiera dzieci do McDonalda i uważa to za super atrakcję.

Słuchajcie, pomóżcie...
W czym innym oprócz kaszki mogę wprowadzić małej gluten...?
Nie chce dawać kaszki ze względu na jej wagę(...) a z tego co wiem to teraz jakoś wypadałoby wprowadzić do diety maluszka, czy może się mylę...
Jak mam wrowadzić gluten te doładowując jej do diety kolejnych kcal...? :confused:

mi się wydaje,z e tego glutenu to chyba koło łyżeczki powinno być dziennie? To wystarczy, ze do zupki dodasz

Właśnie - możesz dodać do zupki troche kaszy mannej. Są nawet takie słoiczki - tzn. dania obiadowe z kaszą.

Dziewczyny jak wyglądała u Was zmiana mleka z 1 na 2, już pisałam na zdrowiu ale myślę ze tutaj to napiszę, w koncu to odpowiedni wątek. Na opakowaniu pisze zeby jednego dnia 1 miarkę mleka 2 a 3 miarki mleczka 1, drugiego dnia 2 miarki mleczka 2, trzeciego dnia 3 miarki mleczka 2. Ja robiłam to bardziej ostrożnie czyli przez 3 dni 1 miarka mleczka 2, przez kolejne 4 dni 2 miarki mleczka Bebilon Pepti 2, 2 miarki mleczka Bebilon1 czyli pół na pół. Mały coś w nocy niespokojny ale nie zajarzyłam ze to może od zmiany mleka.....Dziś podałam 1 miarkę Bebilon 1, 3 miarki Bebilon 2. Zielona kupa poszła :( Niby po Pepti zielone kupy to norma ale my takich nie mieliśmy na Pepti 1. Nie wiem czy wrócić do opcji tylko z 1 miarką nowego mleka zeby się bardziej przyzwyczaił, znowu wyszeł nam delikatny żołądeczek :(
Jak dziewczyny zmieniałyście mleko? Wiem ze mamy często całkowicie zaprzestają 1 i dają 2 ale u nas ta opcja odpada zupełnie.

Dziewczyny jak wyglądała u Was zmiana mleka z 1 na 2, już pisałam na zdrowiu ale myślę ze tutaj to napiszę, w koncu to odpowiedni wątek. Na opakowaniu pisze zeby jednego dnia 1 miarkę mleka 2 a 3 miarki mleczka 1, drugiego dnia 2 miarki mleczka 2, trzeciego dnia 3 miarki mleczka 2. Ja robiłam to bardziej ostrożnie czyli przez 3 dni 1 miarka mleczka 2, przez kolejne 4 dni 2 miarki mleczka Bebilon Pepti 2, 2 miarki mleczka Bebilon1 czyli pół na pół. Mały coś w nocy niespokojny ale nie zajarzyłam ze to może od zmiany mleka.....Dziś podałam 1 miarkę Bebilon 1, 3 miarki Bebilon 2. Zielona kupa poszła :( Niby po Pepti zielone kupy to norma ale my takich nie mieliśmy na Pepti 1. Nie wiem czy wrócić do opcji tylko z 1 miarką nowego mleka zeby się bardziej przyzwyczaił, znowu wyszeł nam delikatny żołądeczek :(
Jak dziewczyny zmieniałyście mleko? Wiem ze mamy często całkowicie zaprzestają 1 i dają 2 ale u nas ta opcja odpada zupełnie.

Ulenka - ja robiłam tak, jak zalecają na opakowaniu - przez 5 dni zmieniałam mleko, codziennie o jedną miarkę Bebilon Pepti 1 mniej. Zadnych rewelacji nie zauważyłam. Poza tym, że odpadło nam jedno karmienie nocne :tak:
Szczerze mówiąc, to myslisz że mleko nr 2 tak bardzo róźni się od mleka nr 1, żeby wyszły zielone kupy? Moze to od czegoś innego?
Nie wprowadzasz np. glutenu? Nietolerancja na gluten bardzo często objawia się zielonymi kupkami i bólami brzuszka.
A długo mały jest niespokojny? Myślisz, że boli go brzuszek?

reklama
Nic nowego nie wprowadzałam. Podobno dzieci często reagują brzuszkiem na zmianę mleka :( a my od początku mieliśmy wrażliwy brzuszek. Chyba nie boli go brzuszek ale niespokojny w nocy jest właśnie od czasu zmiany mleka.

Do góry