reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Dziewczyny jak wyglądała u Was zmiana mleka z 1 na 2,...
My bedziemy zmieniać dopiero za jakieś 2-3tyg bo mniej wiecej tyle puszek nutramigenu 1 mi zostało...
Nie wiem jak przy bebilonie ale ja porównywałam nutramigen 1 z 2 i tam wcale wielkich zmian składnikowych ani proporcjonalnych nie zauwazyłam... :sorry:
Mysle ze to zbieg okoliczności z ta zmiana mleka... może przzyczyna w czym innym tkwi a może to tylko jednorazowo tak ta zielona kupka sie pojawila...?

reklama
My bedziemy zmieniać dopiero za jakieś 2-3tyg bo mniej wiecej tyle puszek nutramigenu 1 mi zostało...
Nie wiem jak przy bebilonie ale ja porównywałam nutramigen 1 z 2 i tam wcale wielkich zmian składnikowych ani proporcjonalnych nie zauwazyłam... :sorry:
Mysle ze to zbieg okoliczności z ta zmiana mleka... może przzyczyna w czym innym tkwi a może to tylko jednorazowo tak ta zielona kupka sie pojawila...?

Poczytałam, pogrzebałam w necie każde dziecko inaczej toleruje zmianę mleczka. My np. na rozszerzenie diety zareagowaliśmy ulewaniem, odstawiłam kiedyś wszystko i było ok, znowu rozszerzyłam i jest ok. Na banana też zareagował ulewaniem całe dwa dni, odstawiłam i jest ok.

Mary ja też zauważyłam bardzo małe różnice, nawet kaloryczność jest minimalnie zwiększona a jednak u nas już 2 kupy zielone. Pierwsza po nocy była ok, druga po mleczku z większą ilością Bebilonu 2 już po godzinie od karmienia zielona, więc jestem na 100% pewna ze to mleko. Myślalam ze zadnego problemu nie będzie więc dlatego dziś postanowiłam dodać 3 miarki Bebilonu 2 i 1 miarka Bebilonu 1 a jednak myliłam się.
Lekarz i tak też poczytałam w necie ze lekarze też tak zalecają (inaczej niż na puszce) każą dawać przez pierwsze parę dni tylko jeden posiłek z nowego mleka, przez kolejne parę dni 2 posiłki z nowego mleka ale nie pod rząd te posiłki i tak dalej. Dziś daję już znowu Bebilon 1. Zaczekam jeszcze z tą 2. Mały ładnie przybiera więc nic mu się nie stanie jak później wprowadzimy tą 2.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, my jestesmy ze wszystkim w tyle, ale sie nie spieszymy:) na razie jadlysmy kaszki bezmleczne bezglutenowe, warzywka i owoce i kroliczka (kurczaka tez, ale uczulil). Co dalej powinnam dac? Inne miesko (cielecinka, indyk?), zoltko, rybe, a moze produkty mleczne (jogurt?). Od czego teraz zaczac? Jesli ktoras jest juz po wprowadzeniu produktow mlecznych (piszecie o shakach), innych mies czy ryb, prosze o porady no i w jakich odstepstwach co dawac.

A co do McDonalda to nie sadze, zeby dziecko polroczne czerpalo z tego jakiekolwiek korzysci. Mnie sie przynajmniej tam nie spieszy, ale to tylko moje zdanie. No chyba, ze nie skumalam i to byl jakis zart?

Pianistka, ja jestem bardziej w tyle... Dopiero jesteśmy po 3 dniach jabłuszka (kwasota) i dziś pierwsza marchewka, baaardzo pyszna :)

Kaszki bezmleczne robiłaś na wodzie ? Smakowały małej ? Bo ja się waham między kleikiem ryżowym na wodzie a kaszką mleczno-ryżową bezsmakową...

OOOOo SUPER! Dziękuję wam bardzo. Dzisiaj mannę kupię i będziemy powoli wprowadzać :tak:
ja o gluten pytalam sie pediatry i ona mowi ze ok 10 mc i mi tam w to graj. Jak boisz sie dodatkowych kcal to nie dawaj jeszcze, pytalas sie lekarza?
wiecie co ja mam wiecej szczesnia niz rozumu :zawstydzona/y:
ja po prostu z 1 przeszlam na 2 :szok: namienie ze butle daje tylko po kapaniu i jak wychodze z domu
malemu kompletnie na szczescie nic nie bylo
wprowadzilam 2 bo widzialam ze po 1 jest glodny, zapytalam sie lekarza i on bez wiekszego tlumaczenia kazal spokojnie dac 2. Pewnie myslala ze to wiem :cool2:

Pianistka, ja jestem bardziej w tyle... Dopiero jesteśmy po 3 dniach jabłuszka (kwasota) i dziś pierwsza marchewka, baaardzo pyszna :)

Kaszki bezmleczne robiłaś na wodzie ? Smakowały małej ? Bo ja się waham między kleikiem ryżowym na wodzie a kaszką mleczno-ryżową bezsmakową...
mleczno-ryzowa to chyba z glutenem co?
a sa kaszki ryzowe nie koniecznie kleik i na wodzie po prostu szybciej jest glodny a w smaku moj tak samo wcina, a ja na 100ml wody dodaje do kaszki ryzowej bezmlecznej 1/2 miarki mleka i gra

reklama
Do góry