reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

no to chyba się odważe ..............mam iśc na 13.30 to póżniej wrzóce fote ,ale Daniel będzie miał zdziwo jak z pracy wróci.dzięki POLNA za rade bo ja sama to się wachałam]

reklama
Nie ma za co ;-) zreszta potem bedziesz czula sie lepiej-sama sie przekonasz ;-)nawet najmniejsza zmiana powoduje ze w czlowieku uruchamia sie jakis guzik z pozytywna energia :happy:

Dzieci pewnie z babcia zostana ?

oliwka_11 ja tez bym sciela, ja to sie zbyt dlugo nie zastanawiam nad takimi rzeczami, bo pozniej sie wacham czy obiac lub pomalowac, a tak postanowie cos sobie i to zrobie, i zawsze wychodzi na dobre, a koncowki i tak trzeba scinac, a po scieciu wlosy szybciej rosna, wiec nie masz sie czym martwic, a zmiana wygladu poprawia nastroj:-)
Dostalam wczoraj od znajowych 2 reklamowy ubranek, i jak je rozpakowalam to mi sie glupio zrobilo, jeden komplet wart jest ponad 100zl, a oprocz ubranek, rajstopek, to jeszce 3 pary bucikow dostalam, i nie wiem co teraz zrobic, bo kaski ode mnie nie przyjma

oliwka a do jakiej dlugosci chcesz sciąć???

ja wlasnie byłam w lesie na spacerku, bo mam blisko...i najadlam się jagód, niewiedzialam ze już są. to byl mój pierwszy raz z jagodami w tym roku:-D:-D:-D pychotka:rofl2:

Hejoo:)

Ja już wrociłam od lekarza:) I wszytsko wporzadeczku, serduszko slicznie bije szyjka wysoko i pozamykana:) Nastepna wizyta 17 bo lekarz do 14 ma urlop..... Mam nadzieje ze juz nie zdarze na ta wizyte:):)

Kasia po co mi kolejne wypełnienia.... Nie chce naciagac tesciowej na koszty taka 11el jest droga. Ja chce gora 3 el.

Polna jestem tego samego zdania co Ty. Nie ma sensu tyle tego kupować, i za baldachimem tez nie jestem. A mowiac o drugim komplecie chodziło mi wlasnie o poszwe na kołdre i poduszke:) tek zebym miała jedno do lozeczka i jeden komplet na przebranie:) i wystarczy:)

Kasia19nio to gratulacje dziewczynki:):) Super ze sie w miare ujawniło:)

nocny koszmar moj pokoik? no cos Ty.... Od tego czasu jak kupilisme meble do sypialni to one tak stoja i stoje-puste:):D hih smiesznie to wyglada duze lozko i komoda i szafa wszystkie szafki pootwierane i sie wietrza... juz chyba 2 miesiace. Bo mi sie nie chce ciuchow układac w nich i tego wszystkiego przenosic... :rofl2: zreszta i tak chyba bedziemy musieli zrobic jakies przemeblowanie bo chciałam zeby komoda była niedaleko lozeczka a nie za bardzo wchodzi wiec trzeba pozmieniac ustawienie wiec w sumie dobrze ze nic tam nie ladowałam do tych szafek:) Nie mam pojecia kiedy bedziemy robic ustawienie pokoiku:) Ale torba juz spakowana:) To ja pisałam ze mam termin na 21:):)

Galerecia nie przejmuj sie jeszcze Ci urosnie bez obaw:) A takie usg to tez nic pewnego... Mi po ostatnim USg termin sie przesunął trydzien wczesniej bo dzidzia wieksza ale lekarza podkrleslał ze usg moze pokazac 2 tyg w przed lub 2 tyg w tył. Wiec sie nie stresuj:) Trzymaj sie pierwszego terminu i dobre:)

Moj 25 maja na usg ważył ponad 2 kg:):) Duzy chlopczyk...oby
Wiecie co mnie zastanawia....BO patrzcie to jest dziwne Galarecia naprzykład ma duzo wiekszy brzuch ode mnie a dzidzius mniej wazy a ja mam malu brzuszek i ponad 2 kg. Tak samo siostra mojego K miała taki wielki brzuch ze szok a dzidziuś 3 kg wazył... To jest dziwne wiecie mzoe czemu tak jest??

Mika jaki Twoj Alanek jest duzy?? naprawde tyle waży? Kieyd miałaś USg?

nocny koszmar dlaczego mi sie wydaje ze sie wczesniej rozpakujesz.....hmmm:)

netgirl nio to @ szybciutko przyszła:) Niooo facetow czasem energia rozpiera... i nie czuja czy chwyca lekko czy silno... U mnie to samo jest... Ale ja sie dre zawsze jak mnie zaboli gdy cos mi na zarty zrobi i na calky dom slychac...:/ :D A planujecie sie budowac??

Oliwka mi sie bardziej podobasz w dlugich:):) Nie wiem czemu ale podobaja mi sie dlugie i sama też zaczełam zapuszczac...ale co z tego wyjdzie to zobaczymy:)

Ale sie rozpisałam:)

Jak wam mija dzień??

Ona_mika mam nadzieję że jajka zostały na swoim miejscu:-D Choć jakoś tak teraz sobie myślę że jakby była dziewczynka to też byłoby faaaaajnie..
Co do tuczącej dietki to ja i tak bardzo dużo jem. Dużo częściej niż przed ciążą bywam na grillach, jem więcej mięska, i wogóle więcej warzyw, owoców, zbóż.. Nie wiem co jeszcze mogę zrobic dla mojego dzieciątka.. Ale patrzyłam w tabelę norm (którą mamy na sierpniówkach) no i pokazuje że dzidzia ma wagę w normie, tzn że nie urodzi się 4kg kloc tylko będzie miało ze 3kg, taki przeciętniak. A w sumie dla mnie to lepiej i bym się nie zdziwiła bo ja jak się urodziłam ważyłam 3050g i miałam 52cm a mój G. jak się urodził miał chyba ok.3300-3400g i mierzył 54cm, więc małe dzieci byliśmy i teraz też wielcy nie jesteśmy (ja 161cm i przed ciążą 50-52kg, a on 166cm i coś koło 60kg).

nocnykoszmar w sumie to brakuje mi i drobiazgów i tych droższych rzeczy też. Napewno wózek, ale to obiecali moi przyszli teściowie że kupią (tzn ja muszę jechać i coś wybrać a oni zafundują). Pościel do łóżeczka, ale to już się moi rodzice zadeklarowali i czekamy tylko na pieniądze i zamawiamy na allegro bo już dawno wybrana. No napewno rzeczy kosmetycznych mi też brakuje. Mam tylko 2kremy przeciw odparzeniom, paczkę chusteczek mokrych, krem do twarzy z filtremi, patyczki no i zwykłe mydełko w kostce dla niemowlaków. Na szczęście wydatek na łóżeczko nas ominął, bo moje jeszcze było w niezłym stanie. Tata tylko powymieniał parę szczebelków, polakierował łóżeczko no i już tylko teraz czeka na skręcenie śrubek i wstawienie do pokoju. No i tak się zastanawiam, bo ubranek na rozm.56 mam tylko parę, więc jak dzidzia by urodziła się mała to jeszcze po porodzie będę się musiała wybrać na zakupki żeby coś małego dokupić.. Teraz nie chcę gdyż nie mamy tak kasy, a jak się okaże że jednak te ubranka by się nie przydały to by było szkoda pieniędzy, bo zawsze to jakiś wydatek, a tak to można będzie coś innego kupić..

oliwka_11 też zawsze mam dylemat czy obcinać, ale jakoś zawsze się przełamuję i wychodzi mi to na dobre. Z Tobą też tak będzie bo masz podobne włosy do moich. Tylko że moje są krótsze.

angel501 jak już zdążyłaś słusznie zauważyć wielkość naszego brzuszka nie ma się niczym do wielkości dzidzi która tam sobie siedzi. To jest poprostu zależne od nas, naszych predyspozycji, naszego ciała. Jedne mają taki urok że będą miały wielki brzuszek i np dużo rozstępów, a np inne będą miały tyci brzuszek, zero rozstępów i dużą, ponad 4kg dzidzię. Na to nie ma reguły.

Ostatnia edycja:
Polna zgadza się dzieciaki z babką a raczej teściową zostają....OLEŃKA ja chce obciąć tak do zapięcia stanika i wycieniować i zrobić sobie grzywke na ukos i przy okazji chcę się zapytać ile u nich kosztuje dekolaryzacja bo mam dośc tych czarnych włosów a domowym sposobem nie przefarbuje.....dobra lece kobiety bo barti wzywa potem jak wróce to się odezwe ,bużka

reklama
Witajcie Dziewczyny!
Chwilę mnie tu u Was nie było, ale widzę, że nie jest u Was źle :)
Ja nadal nie mam @ a do tego dziwnie się czuję. Robiłam wczoraj test, ale tylko jedna krecha się pokazała, więc pozostaje mi nadal czekać (w każdym razie nadzieja jest). :-)
Teraz zmykam posprzątać troszkę,wpadnę później.

Buziaki dla wszystkich!

Do góry