• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamma dziekuje... słyszałam już nie raz o ADHD ale w sumie nigdy tak uważnie nie słuchałam......
A ja tęsknie za wanna ... jak mieszkaliśmy z teściową to mieliśmy wanne u nas jest tylko prysznic a marzy mi sie wylegiwanie w wannie :/

reklama
hej;-)

lolkak współczuje nocki...

Vegas Martynka wygląda jak taki mały aniołek :-)

paula wiem wiem, staram się korzystać teraz ile mogę,bo już mi wszyscy dookoła uświadamiają,że potem może nie być tak kolorowo i będe mogła sobie pomarzyć o takich rozrywkach jak długa kąpiel,czy malowanie paznokci,bo pewnie bede padać na ryjek ze zmęczenia:-D i wszystkiego dobrego dla Twojej malutkiej :-)

kaamaa nie jestem sama... u mnie też śnieżyca jak na jakiejś Syberii i do tego przeraźliwie zimno, wyszłam z psem to myślałam,że zamarznę:dry:

ja już od 7:30 na nogach, troche potrajkotałam Michałowi do ucha jak wrócił z nocki i wstałam, teraz podszykowuje obiad,żeby mieć z głowy,bo potem do pracy na 14;-)

Ostatnia edycja:
dobry :-D

a ja powiem tak mam 1 cm śniegu i na razie nie sypie i niech tak zostanie :-p

lolkak przytulam :-(

Ewi w tym wieku dzieci rozpiera energia nie amrtw się bo na pewno wszytsko ok! :-)

Ho ho poszłam obejrzeć wiadomości i usnęłam,obudziłam się przed chwilą, bo telefon mi zadzwonił :-D co ja będe w nocy robiła:szok::-D jakby mój był to jeszcze,ale tak samej:-p
ja tez wczoraj usnelam tylko ze sie po 2 obudzilam i przez 2 godz zasnac nie moglam:-D
A ja kocham swoją wannę :-D I nie zamieniłabym jej na żaden, nawet najbardziej wypasiony prysznic :-D
U nas wody zbyt dużo nie idzie,bo D zawsze kąpiel z Zuzią bierze, a ja zwykle się szybko myję i wyłażę :-p

Teraz gaz podrożał,więc trza oszczędzać :dry: Bo na dzień dzisiejszy ciepła woda wynosi nas 200zł miesięcznie :dry:

Trina
- a Ty korzystaj z tych chwil wolności,bierz sobie długie,relaksujące kąpiele.. :-D Mówiłam ci to już 100 razy,ale powiem też 101-wszy :-D
Vegas- a właśnie o Tobie myślałam :-D że coś Cię na forum nie widać.. Zdolna ta Twoja Martynka! :tak:

Moja Rybcia dziś 13 miesiecy skończyła! ;-) kiedy ten czas zleciał???
oj ja tez bym wanny nie zaminila na nic:-)

noo Paula to wszystkiego najsłodszego dla Twojej Królewny:)
Małż ma w tym tyg nocki, więc do południa sprzątam i córeczką się zajmuję, jak Mała śpi to praniem się zajmuję i na dupce siedzę by się zrelaksowac, jak Małż wstaje to czas w 3kę i na neta wchodzę jak Małża nie ma bo w pracy siedzi.

tak mi dziś Perła usnęła na huśtawce w południe:-D
Zobacz załącznik 328757Zobacz załącznik 328756
jej jak slodko spi:-)

Ja też kocham swoją wannę :-D przeważnie biorę prysznic, ale jak mnie najdzie to potrafię 2 h przesiedzieć.

Vegas Martynka musiała być baaardzo zmęczona ;-)

Ewi Myslałaś żeby isć z Jusynką do poradni? żeby to zbadać?

Patrycja ADHD objawia się tym że dziecko jest mocno pobudzone, nie potrafi się skupić na kilku rzeczach na raz.

U Nas od samego rana sypie śnieg :wściekła/y:
Do dooopy z tą pogodą!
u mnie tez snig jest,wstaje rano patrze przez okno a tu sniezyca...

ja lece spac bo zem sie w nocy nie wyspala:( zajze do was laski pozniej:*

Witajcie

Boże co za noc:wściekła/y: mały mi sie budził co 30 min non stop czegos chciał pica wypił 2 litry jak nie lepiej:/ o 1 tak mnie wnerwił ze wysłałam go do tomka do łózka a ja sobie smacznie spałam na ziemi bo mnie juz szlag trafiał. I wyobraźcie sobie ze u tomka usnał w 2 min a ze mna sie przewalal ciort jeden:/

Ide was nadrobic, wczoraj podczytywałam co nieco ale nie miałam weny:/

jak dla mnie takie tapety i brąz bardziej dla młodzieży , albo dorosłych a nie niemowlaka:tak:

a co do pilnowania, oj uwierz że moja tez jest szalona, chce włazić na stół szafki głośniki , do szafek , do kominka:laugh2:
ale zawsze udaje się ją odwrócić od tego..
choc po stole lub chodic i patrzec w okno na ulicę i sąsiadów i im tańczyc , ale jeszcze nigdy nie spadła , bo jak jest w "niebezpiecznym miejscu" to nie spuszczam z niej nawet oka:no:

kwestia gustu a o gustach sie podobno nie dyskutuje. widzialam bajecznie zrobiony pokoj dla dziecka na ten styl. takze rzucam pomysl bo pieknie to wygladalo.

edit:

Czesc dziewczyny :)
Ja dziś jakiś kiepski dzień miałam. Rano humor dopisywał,a później coś mnie naszło na spanie i snułam się po kątach. W dodatku Zuzia dziś nie do życia była. Podejrzewalam od początku że to ząbki,ale nie chciała buzi otworzyć i pokazać. Próbowałam ją jakoś zagadać,ząbki umyłyśmy,ale za chiny ludowe nie chciała ich pokazać :szok: W końcu położyłam się na fotelu,zasnęłam,D mnie przykrył kocem i tak z 3 godziny sobie "drzemałam" a on biedny się marudą zajmował :-p Później jakoś jej tą buźkę otworzyłam no i miałam rację- dwójki na dole wychodzą i czwórki na dole strasznie napuchnięte.. a 3-ek jeszcze nie ma :-p Posmarowałam dziąsełka żelem, dałam Paracetamol . Później jeszcze biegunki dostała :no: Mam nadzieje,ze to na 100% zęby, a nie jakaś rozwijająca się infekcja, bo jutro mamy szczepienie..i w sumie sama nie wiem co robić :sorry:

Mąż dziś strasznie kochany :-p jak się obudziłam po "drzemce" to już obiad się gotował i budyń stał na stole dla mnie :-D hihi..

Widzę że temat Julciowego upadku na tapecie.. Ech. ostatnio jak napisałam tu,że nie wyobrażam sobie jak można dziecko samo zostawić to ochrzan dostałam. No i ktoś mnie wyśmiał jak napisałam,że małą do łazienki razem biorę-nawet jak siusiu idę :-p Może to i śmieszne,ale przynajmniej mam pewność,że z małą wszystko ok. A Ty Daff sie nie przejmuj- ja Cię po części rozumiem. Zuzia też jest urwisem i robi wszystko na przekór więc wiem co to znaczy. Kochana-to nie pierwszy i nie ostatni taki upadek. Siniak szybko zejdzie,a ty możesz jedynie uważać,żeby sobie kolejnego nie nabiła ;-) Zresztą piszecie,że Wasze dzieciaczki rozrabiały w brzuchu i tak im zostało. Ja z kolei strasznie się bałam o ciążę- od 5miesiąca grozili mi przedwczesnym porodem.. Dzień w dzień się modliłam,żeby Mała jeszcze w tym brzuchu posiedziała. No i tak mi do dziś zostało- mam fioła na punkcie Zuzi- nie potrafię jej na chwilę samej zostawić, cały czas się o nią boję :szok: Jak tylko zapłacze,to pędzę do niej ile sił w nogach,chociaż wiem,że np. D przy niej jest,albo mój tata/mój brat. Mam nadzieję,że kiedyś mi to minie, bo jak będzie starsza,to będzie miała lipę z taką mamuśką nadopiekuńczą :-p

Anetka- kurcze,zazdroszcze Ci tych nowych słów praktycznie z dnia na dzień.. :-D Nie mogę się doczekać kiedy Zuzia będzie taką papugą,powtarzającą to,co usłyszy :-D Przy takim maluchu trzeba uważać na słowa,co? :-p

Kama- u Ciebie wszystko ok? Wyspałaś się? :-p

Femme- Kama kupowała krzesełko do karmienia. A Tobie współczuję tej przeprawy :-D Niestety te śnieżyce od Was idą do nas.. A dziś mieliśmy taką piękną pogodę. "Tylko" -4 i słoneczko :dry:

Ixi- gratuluje i po cichu zazdroszczę Ci tych dwóch kreseczek ;-) My też dopiero wykańczamy pokoik dla córci- na dwóch ścianach ma tapetę w serca, a dwie są pomalowane na fiolet. Kupiłam kolorowe naklejki , kolorowe obrazki z Kubusiem i mam nadzieje,że fajnie to wyjdzie. Ja również jestem zwolenniczką paneli i dywaników. Wykładzine ciężko czyścić/prać

Patrycja9009
- z młodszym synkiem kiedy pierwszy raz byłaś u okulisty? Dostałaś jakieś skierowanie,czy sama poszłaś mu oczka przebadać? Ja też miałam wadę od urodzenia- ze względu na to,że wcześniakiem jestem. Z chęcią bym sprawdziła czy u Zuzi wszystko ok z oczkami :tak:

Zuzia już zasnęła, D pojechał z moim tatą i bratem po zakupy- cisza w domu jak nigdy :szok: jak ja to kochaaam.. nie pamiętam kiedy ostatnio byłam sama w domu :tak: (Zuzi nie liczę,bo jak śpi,to tak,jakby jej nie było :-D)

Paula do lazienki je nie biore bo jest taka malutka pozatym krepowalabym sie przy niej cokolwiek zrobic:D to moje dziecko:D
pozatym w lazience moglaby sporo krzywd sobie zrobic tez.
nie wiem co z nia wczoraj bylo... dzis siedzi ladnie bawi sie ksiazeczkami i klocki uklada. nawet na sekunde nie weszla na tapczan.

edit:

ja ogladalam do konca:-D az szczena mi opadla:-D po sama podloge:-D

mi tak smao. stwierdzialm ze podjal prawdziwa meska decyzje. i za to go lubie:)

Ostatnia edycja:
Sorry laski, nie nadrobie. Nie dość, że ten komputer doprowadza mnie do szału (chyba muszę zainstaloewać XP bo tu mam Viste:dry:) to jeszcze jestem na strasznie zmęczona, bo Zuza dzisiaj postanowiła, że nie da się wyspać ani tacie ani mamie i budziła się dosłownie co chwilę :dry: budziła się i darła się jakby coś jej się działo.. może to te piątki..? Nie wiem, ale nie zauważyłam, żeby jej wychodziły.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry