reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja sie znowu wyspałam:-) Dziś pobudka o 5:30 bo T. tak nastawił budzik i młodego obudziło. Ale przeniosłam go do nas i spał dalej, a raczej wyciągnęłam go z łóżeczka tylko a on sam wiedział gdzie ma iść:-D. Nie lubie takiej pogody ale jedyny plus ze sie kurcze wysypiam
yes2.gif
.

Herbatka kurcze ja juz sie na twoją córcie doczekac nie moge. ale to zlecialo
gosdia a może stres ci okres zatrzymał albo cos zupełnie innego a raczej ktoś:-p?
Lizka wiesz co, ja myślałam, że to jakaś stara baba, a jak ona była w tym wieku to po prostu ci zazdrości... Nie wiem , chce poczuć wyższość czy co przez takie zachowanie. pewnie chce sie dowartościować, a w głebi serca ci zazdrosci. Nie przejmuj sie. Przyponiałaś mi o mopsie! jak sie donosi zaswiadczenia o zarobkach to trzeba coś jeszcze wypełniać tam?
gosia91 ja tez was myle po 20 razy sprawdzam czy na pewno odpisała tej co trzeba, a nie raz juz edytowałam:-D
młoda no ładnie to z ciebie juz murzynka a ja to z młodym trzymam sztame i dwie ściany jesteśmy:-D
Vegas tez mi się właśnie wydaje, ze pogoda wiele miesza dzieciakom przy spaniu. Mój znowu dobrze spal, a wystarczyło ze w domu mamy chłodniej. Haha co do braku to wie dziewczyna co dobre i gdzie szukać, tylko matka bareczku cos nie napełniła

reklama
Liza powiedz mi od kiedy ściągałaś Mikiemu napletek ?
Wiesz co jakos tak jak juz mial ze 2mies, co kąpiel mu sciągałam i sciągam:-) jedni lekarze mowi tak drudzy innaczej a ja robie tak jak napisałam i widze ze z tym jest wsio oki, ladnie sie sciaga ;P (ale tematy:p:))
Liza może Hania zmęczona szkołą. Co by nie było nowe wrażenia, no i wcześniejsze pobudki;)
Wieszco u nas wczesniejszych pobudek nie ma normalnie wstaje kolo 7 tak jak zawsze wiec to nie to, zwalam to na szczepienie, poprostu osłabiona byla pewnie do tego denna pogoda;]

No a jutro 6 lekcji a po lekcji ide z małym na bioderka ;-)

trzymam kciuki!!!!
Liza i jak z Hania? lepiej juz sie wczoraj czula?
No chyba lepiej bynajmniej z samopoczuciem ale niewiem albo mi sie zdaje albo ma chrypke ? :| daje jej herbatke z miodem i cytrynką wiec mam nadzieje ze bedzie oki.

Hej.
Umi no trzeba wypelniac od nowa we wrzesniu-pazdzierniku o to rodzinne wsio papiery ;] az sie odechciewa:D ;\
Gosdia ja tez czekam na okres, powinien byc lada chwila choc róznie w z nim bywalo, czekam na niego i zaczynam dzialac z antykoncepcją ;]

Ehhh, musze obiad zrobic, nie chce mi sie....;/ ale mam lenia.... chyba skonczy sie na naleśnikach :dry: :-)
Hania juz obiady ma w szkole plus jakis serek wiec w domu nie je bo jest pełna;]
No i od dzis w planie ma zajecia w pn, wt, czw, i pt od 8 do 13:30 :) a w środy 8 do 13. Normalnie prawdziwa szkola tak dlugo trzymaja dzieci ;P

Ostatnia edycja:
Witam! ;)

Herbata, nie staramy się o rodzeństwo. Nie ma opcji ;P. Najpierw te studia skończe, znajde prace i musimy mieć przede wszystkim jakiś swój kąt to wtedy się zpewnością pomyśli, chyba że znowu przypadek zadziała;P
Umi, Ty też mi nie kracz dziecka ;P
Liza, naleśniki to całkiem sympatyczny obiad ;) ja uwielbiam z dżemem truskawkowym.

Ja dzisiaj zaniosłam mój dzienniczek praktyk. Jak zobaczyłam to wszystko i pomyślałam, że za 3 tygodnie tam wracam to się płakać chce nad własnym losem. Pogoda typowo jesienna, pada deszcz i tak szaro. Kasztany już na drzewach wiszą ;). Niedługo pewnie będą już liście opadać.
A ja obiadu dzisiaj robić nie musze ;) Zosia ma od wczoraj a mi mama coś tam zrobi. Jak ja lubię tutaj być ;) prawie nic robić nie musze ;)

Hejka!

liza a co do antykoncepcji to jakies badania najpierw trzeba robic czy cos? ja nie bralam ale chce zaczać a troche sie boje ze np dzieci nie bede mogla miec albo cus;/
gosdia zeszyt praktyk? to gdzie praktyki masz?
mloda ja zaocznie chodze to mam po 9-10 h. masakra jakaś. ale dawno tam mnie nie było....;) Nie przesadz z solarka bo moja kolezanka tez chodzi ale ona to juz uzalezniona jest bo ta skóre ma juz prawie brudna od tego a ona twierdzi ze jest ZA blada...;/

My dzis spalysmy do 10.30:) mm...wyspalam sie i Niunia chyba tez bo narazie nie broi:)
Mezus spi po nocy niech pospi chociaz do 14. Ja meczylam sie...przed 1 poszlam spac...

gosia jak pojdziesz do lekarza to on Ci powie jakie badania masz wykonac jesli np chodzi o branie pigulek, ale na ogol to tylko cytologia. przeprowadzi z Toba wywiad itd. bynajmniej tak bylo w moim przypadku.
Liza znowu kusisz obiadem... u mnie dzis bedzie rosolek ;-) oby Hani przeszla chrypka
umi ja tez sie wyspalam, bo teraz jeszcze 3 h drzemalam... tez sie nie moge doczekac Malej. moze szybciej wyjdzie :-D

Gosia, musiałam na studia uzupełnić, a praktyki zrobiłam u mojego D. także to była ściema. Musiałam tylko te czynności wymyślać. Szkoda mi było czasu na takie 'legalne praktyki' wolałam wakacje spędzić z Zosią, a 320 h to dwa miesiące.
A co do tych tabletek to też miałam cytologię, noi pytała się czy brałam jakieś wcześniej czy jakieś leki homonalne może itp itd. i wypisała ;)

Witajcie laseczki:)

gosdia
fajnie że załatwiłaś sobie praktyki ja sobie załatwiłam te co byłam w ciąży a rok temu to już musiałam w urzędzie 4 tygodnie odwalić:) A Ty co studiujesz jeśli można wiedzieć?

Herbata to dogadzasz sobie z tym spaniem 3 h drzemki fiufiu:) Ale dobrze musisz nabierać siły i wysypiać się na zapas:) Jak się w ogóle czujesz ja też nie mogę się już Twojej małej doczekać:)

gosia kiedyś jak ja chciałam tabletki to powiedziałam żeby chociaż za drogie nie były i tylko po badaniu ogólnym mi wypisała a wcale a wcale mi nie pasowały wieczny @ miałam;/

Liza jak chrypka małej żeby szybko przeszła a mi się wydaje że to normalne że siedzą do 13.30 zawsze tak było no i Liza małego dzidziusia to już nie masz w domu:) ummmm naleśniki z dżemem mojej mamy...

umi 5.30 i się wyspałaś?? NOC dla mnie:)

Vegas dobrze że między Wami ok :) I najlepszego z okazji 21 miesięcy:)

My dziś znowu leniu****emy wczoraj przyjechał C nawet nie wyobrażacie sobie jakiego szaleństwa Dominika dostała nie odstępuje go na krok tylko tatę kocha tylko tata karmi tylko tata z nią śpi nawet mi nie pozawala się przytulać tata jest jej!!! Kupił jej zestaw małej piękności i łazi z suszarką i grzebieniem mi się róże dostało to nawet moja mama pytała się co to za okazja a ja powiedziałam że bez okazji to potem mój tata dostał od niej burę i powiedział jej że kupi jej pudełko z robakami i może ją na ryby zabrać hehehe fukneła bo mają 24 rocznice w poniedziałek to stwierdził że to nie okrągła i nie świętuje eh heheh Prezent C się podobał zachwycony krzyżykiem teraz sobie obydwoje śpią:) Potem może na jakieś zakupy pojedziemy bo chce mi coś kupić:)

Hej.
u nas dzisiaj pada i pada, nawet grad był.
\
Ewi dziś sie też dogadał z kimś, bo nad radem ktoś w śmietniku puszki przewalał
dry.gif

He he dobre.

My z moim D. mieliśmy ostatnio taką przygodę w Ustce, że nam chłopak pijany wbiegł na samochód, który był praktycznie w bez ruchu bo to było przy przejściu dla pieszych no i udawał, ze go potrąciliśmy. Boże, ile ja się wtedy strachu najadłam przez gówniarza! Juz miałam wizje Damiana w więzieniu....

jejku co za przygłup z tego chłopaka.
a co do frysurki pszłabym za rada Umi. ona suie an tym zna. a cąłkiem ładna dziewczyna z CIebie.

więcej nie daję rady nadrobić normaklnie za dużo patrzenia w monitor.

No zakupiłam syropek Hani i kropelki do noska! i mam nadzieje ze jej przejdzie;/ jutro jak wstanie zadecyduje czy puszcze ją do szkoly;]
gosdia ja mialam cytologie i wywiad i tyle ;]

Przepraszam ale głowa mnie boli i wiecej nie odpisuje ;/// :(((( masakra...

reklama
Jestem ;-)
wyobraźcie sobie ze konczyłam lekcje 14.20 ale zwolniłam sie z ostatniej lekcji zeby zdążyc na bioderka bo były na 14 to skonczyłam o 13.30 mama juz była w osrodku z młodym ja tam wchodze patrze nikogo nie ma a ona do mnie ze dzwoniła i nagrała sie na sekretarke ze nie ma dzisiaj bioderek bo nie ma lekarza a ja do niej mowie : przepraszam bardzo ale jak to pani dzwoniła i sie nagrywała jak ja nie mam poczty ... :baffled::baffled: no boze... I bioderka bedą za tydzień. A ja tak sie spieszyłam . Massakra.

No wstałam sobie doopiero :-) a młody śpi dalej ;-) godzine temu miał jesc ;-):-)

Liza dzięki za kciuki ;-) przydadzą sie za tydzień ;-). Ja juz tem młodemu ściągam ;-):-) oby ból głowy minął . To na pogoda .:p
Gosia nie przesadzam z solarium :-) na typowego mudżyna sie nie bede opalać :-D
Kasiek wszystkiego najlepszego dla rodziców z okazji rocznicy ;-):-)

No a mama pichci nuggetsy :-D ;-)

Do góry