reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Bry :)
kasiek no właśnie gdzie to słonko? W piątek ma być :) teraz nic dziwnego ze zimno bo byli ogrodnicy, wczraj zośka :) także juz bliżej jak dalej do ciepełka :tak:
sali heh no to fajny dzien ;P:)
Vegas z nocnikiem narazie cisza... czasem zawoła na nocnik jak w pampersie jest siada ale ni zrobi nic.... czekam na lepsza pogode by znów puscic go w samych majtasach :tak:
Milenaaa witaj!!! super ze z maluszkiem wsio oki, zagladaj czesciej :-)

Ja mysle by zakończyc temat puszczania dzieci bo to temat rzeka a i tak kazda robi jak uważa za słuszne! a I to ze ktos mieszka na wsi, badz w miescie daje inne możliwosci :tak:

No dzis kolejny deszczowy dzionek... i zimny ;PPP brrrr....

reklama
Witam

U nas tez pochmurno i zimno

Sali masz świętą rację co do kupowania dzieciom wszystkiego

Gosia mam nadzieje ze z pracą sie uda

Milenna witaj

Kamma witaj i dobrze ze sobie radzisz , :-)

A gdzie Anetka znowu zniknęła ???

A my prawie całymi dniami na dworze siedzimy , na wieczór jeździmy z Zuzia na plac zabaw gdzie może pojeździć rowerem.
A tak to nic nowego :no:

Sali to aktywny dzień a no jestem "tą mamą" ale za to C ją rozpieszcza wcale nie krzyczy :) Wiesz jak dla mnie to te lalki są okropne... I jakoś nie widzi mi się żeby Dominika się taką bawiła...

Wampi niech zgadnę zahaczyłaś nim o róg łóżka??

Milena witaj to jednak to dziewczynka?? Napisz co u was przypomnij siebie:)

Liza ja już śledzę pogodzę długoterminową bo wesele mam 26 i jak na razie 26 ma być 31 stopni raj na ziemi dla mnie:)

No u nas też pogoda do doopy... Pada pada pada... Zimno... W sumie to wesele z tydzień:p A 25 mamy wizytę w LU u ortopedy kurczę nie wiem o której jechać bo numerków oczywiście nie ma kto pierwszy ten lepszy a lekarz przyjmuje od 10...
Zupa się gotuje C poleciał po baterie do zabawek bo taka pogoda kiepska to żeby młoda cały czas przy tv nie siedziała:p

kasiek no własnie ma byc juz niedlugo ciepelko :)
Co do lekarza to ja mam tak smao jak jezdzilam do ortopedy z dziaciakami do Radomia. Przyjmuje od 10 a my tam zazwyczaj bylismy kolo 9 ;) i pierwsi,wolałam poczekac tą godzine i wejsc pierwsza niz potem czekac w tym tloku huk wie ile;Pbo numerków tez nie makto pierwszy ten lepszy ;]

Liza no właśnie ja też tak dumam żeby nawet o 7 wyjechać na 8 byśmy byli i bym czekała a C by chodził naokoło szpitala bo to nie jak u nas w naszym szpitalu że wśród dorosłych do ortopedy takie maluchy mają pierwszeństwo a tam ortopeda dla dzieci więc pewnie będzie na masę dzieci to tego dzieci się wolniej bada niż dorosłych... wolę 2 godziny siedzieć niż do wieczora...

Kasiek no widzisz moja Kaja jest inna...to "rock and rollowe" dziecko hehe...ona za mama nie lubi rózowych słodkich lalek,sukienek i spinek;))Widzisz taka moda teraz,chce sie nia bawic to ja jej nie bede tego bronić.Choc jakies lalaki lubi;)
To jednyna rzecz o której mowi ze chce jak pytam co mama ma jej kupic na urodzinki;))

Ostatnia edycja:
Sali ja nie mówię że ma być fanką różowego bo i te laki są w takich kolorach po prostu uważam że są obrzydliwe bo jakieś zombi typu "gnijąca panna młoda" z gitarą w formie trumny no więc jednak trumna nie przemiawia dla mnie jako prezent dla 3 latki....

KAMA może trochę pochamuj, to że się wypowiadałyśmy na temat latania dzieci sasmopas nie znaczy, że możesz sobie pozwolić na głupie komentarze pod adresem mojej mamy typu, że ona jest gosposią, wypraszam sobie. Jesteś bezszczelna bo po Twoim poście wydaje mi się, że myślisz, że ja leże do góry dupą a wszystko robi moja mama.
I po co tez dodałaś temat przedszkola, weź kobieto ogarnij się po cholerę z tematu zbaczasz.
A co do tego przedszkola to wiem, że tam moje dziecko zachowuje się zupełnie inaczej niż w domu.
I nie krytykuj mnie bo tak wolę sprzątnąć co 2 dni ale mieć Amelę na oku bo sama nie wiesz jakbyś się zachowywała,jaką byś miała psychikę po tym gdyby Twoje dziecko miało wypadek w domu i gdybyś je podniosła i na sam widok dziecka myśl nasuwa się, że stało się najgorsze i walczyła o to by dziecko doszło do siebie a potem byś miała jeszcze usypianie dziecka w szpitalu, badania i modliłabys się by wszystko z główka na którą spadło dziecka było w porządku by nie było żadnych uszczerbów w przyszłym życiu. Ja wiem, że mam tak ruchliwe, rozbrykane dziecko, że nie mogę jej zostawić samej powiedzmy na podwórku by ona się bawiła tam sam.

A skoro 14latkę uważasz za nie dziecko to chylę czoła. Jak już napisałam w poście życie jest różne i niech się coś stanie człowiek będzie obwiniał innych bo była z kimś tak, a sobie nic nie zarzucisz. Powodzenia w takim rozumowaniu.
Bo co jak co ale moje dzieci, ich zdrowie, bezpieczeństwo jest ważniejsze dla mnie niż cokolwiek inne.

WAMPI no poszłam, wczoraj byłam pierwszy dzień,dzis nie jestem. Teraz w maju jeszcze tak nie codziennie a od czerwca juz na umowę. No nie chciałam iść, szkoda mi było małego zostawić dopiero ma 5 miesięcy, Melę zostawiłam jak miała 9 miesięcy, ale mamy tak prorodzinne państwo, że matki muszą zostawiać małe dzieci i iść do pracy bo z jednej pensji nie ma szans byśmy dali radę, tym bardziej że chcemy w końcu kiedyś zacząć robić dół domu i iść, że tak powiem na swoje, bo nie widzi mi się całe życie mieszkać w jednym pokoju z 2 dzieci u mamy. Fakt dobrze, nam się żyje z mamą, ale marzy mi się swoja kuchnia, łazienka, by dzieci miały pokój.
A jak wiadomo na takie inwestycje potrzeba duuuużo kasy. Pół biedy bo K 3/4 rzeczy zrobi sam no ale materiał no i jak będzie robił sam to dłużej się zejdzie bo jednak pracować musi i będzie to w wolnych chwilach robił.

RENATA dzieci mogą sikać w nocy nawet do 5-6 roku życia. Mojej też jeszcze czasem zdażają się wpadki.

SALI ale chyba masz blisko do szkoły, że o 7.15 i tak wstajecie???
Wcale się Ci nie dziwię, 100zł za lalkę kupę kasy, trochę dziwna ta Twoja znajoma. Fakt takie dziecko nie musi mieć aż tak drogich rzeczy nie mówiąć już o orginalnych ciuchach dla 2-4 latka, że niby one sie orientują w tym:-D

WAMPI współczuję bólu. U nas też pogoda straszna, zimno, pada brrrr.

KASIEK proponuję jechać o 5 rano po numerek.

14 latka to dziecko,ale teraz te 14-latki sa tak rozwiniete ze ja bym tez na spacert Kaje pusciła z 14 latką...chodzi z 16 latką bo młodszych tutaj nie mam dziewczynek;)

Dorotar no my mieszkamy w miescie więc podstawówki z reguły sa blisko chyba ze to jakas profilowana do której dzieci dojezdzaja z rodzicami;) Mamy 500 metrów do szkoły tymek wychodzi o 7:45 do szkoły.wstaje o 7:30 z reguły,dzisiaj wstał wczesnie;)
Dorotar a znajoma to moja bliska kolezanka ,nie jest dziwna ma po prostu ma kase i zbulwersowała mnie ta wypowiedz która padła na gg i ze ogólnie takie podejscie mnie denerwuje u rodziców ,pewnie jak pogadamy na zywo to wszystko inaczej bedzie wyglądało;)

Kasiek nie sadze zeby 3 latka wiedziala ze to jest gitara w kształcie trumny hehehe,ja sama nie zwróciłam uwagi.Ja ta podałam jako przykład a jak widzialas sa rózne,nawet rózowe hehe;))
Kaja ogląda z Tymkiem seriale o "skejtach" i rokowcach" stad jej upodobania ;)Nie popadajmy w paranoje skoro sie nie boi to niech sie bawi;)

Wampi Ty jestes w temacie Monster High Twoja córcia po prostu pózniej sie o nich dowiedziala niz moja bo od niedawna one chyba sa w modzie.
Moze masz jakąs na zbyciu??;))

Ostatnia edycja:
reklama
Ooo Wampi dzieki za link...jakie tanie w porównaniu do allegro...zaraz zamawiam;)
Kurcze niedostępne produkty;(

Ostatnia edycja:
Do góry