reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam mi znowu net nawala . :wściekła/y::wściekła/y:
My byliśmy na spacerku , słonko świeci ale nie jest przyjemnie wiatr wieje .
Obiad zjadłam ..i Natalia śpi to mogę odpocząć po obiadku :-)

23may nie działa mi fejs ...daj znać tutaj co i jak ( PW )

mirabelka współczuje problemów ze skórą :/
milena 22may śliczne zdjęcia :-)
happymum również sliczny synek :D
Magda co Ty przeliczasz na polskie gina :/ Ty wszystko tak przeliczasz???
powinnas liczyć 1:1 bo przecież zarobki też są wyższe w UK niż w pl... nie rozumiem dlaczego wydaje Ci się to drogo ??
to głupie tak przeliczać anula ma rację ja pzrzeliczam 1:1 ... jakbym tak przeliczała jak Ty to wiecznie bym głodna chodizła bo wsyztsko takie drogie.. cheb , masło... mleko ... ojej.... :-p

Ostatnia edycja:
U nas po staremu, pogoda niby słonce swieci ale jest chłodno i wiatr do tego ;/
Julka dzis o 5 rano wstała:szok: masakra.. chociaz tyle za godzine poogladała bajki ;]

zleciał weekend i od jutra znowu szkoła.
to studium mi jeszcze nie odp.. chyba bede musiala tam jutro zadzwonic

wiecie na co mam ochote ... na te gwiazdki z milkyway co były kiedys hahah

23may te gwiazdki byly dobre, smaka mi narobilas :-p wspolczuje poranka... moja mi dala do 9.00 pospac ;-)

anula wywolywali porod? tylko 2 dni po? tu sie czeka 10.... nocek wspolczuje, pozostaje liczyc ze Bartek sam sie oduczy... a kiedy masz zamiar dac go do zlobka czy przedszkola?

paulina zero oznak, plecy tylko bola, skurcze nieregularne, nawet nie wiem co ile...eh

Vi- a w Londynie mieszkalas? wiesz ile tutaj kosztuje wynajecie chociazby pokoju? do tego dojazdy do pracy i zycie tez nie jest najtansze..;/;/ poza tym dowiadywalam sie tutaj i np usg 3D tutaj to koszt cos ok 160-170 a w Pl zaplacilam 150zl.. jak dla mnie to jest roznica.. Skoro sobie przeliczam to sobie przeliczam.. ty zyjesz w małym miasteczku i nie mozesz powiedziec o zyciu w najwiekszym miescie.. takze wiesz.. soryy:dry: I nie martw sie wszystkiego sobie nie przeliczam;]

Ostatnia edycja:
Co do przeliczania kasy. też sadze że 1e, czy 1f = 1zł . Tak jak Vi pisze , gdyby tak wszytsko przeliczać na ZŁOTÓWKI to wszytsko by byłoo ZA drogie .

A tak w ogóle Vi koło września będę na zielonej wyspie :pP Może zaliczymy Kawkę w jakiejś restauracji w Dublinie :pP

moj tata tez przelicza wszystko jak tam jest i kupuje nam jak mu sie oplaci hahaha
wczoraj mu sciemnialam ze u nas te likiery takie drogie i musi mi kupic u siebie ;D
w sumie ubranka maja tam tanie dla dzieci, niekiedy kupi Julce dres orginalny i da polowe tego co u nas trzeba zaplacic ;/

Też inaczej jak jest sie tam ( czyt. za granicą ) ''tymczasowo'' , a co innego jak się mieszka na stałe . Bo jak sie jedzie na miesiąc zarobić to można sobie przeliczać . :tak::tak:

w Irlandii są tanie mieszkania do wynajęcia uznając 1euro=1zł oczywiście bo za 1000e się wynajmie domek z 3-ma sypialniami . a u mnie w bloku chcą 1300zł za dwa małe pokoiki .. No ale przeliczyć 1000e na PL to 4tyś to kupa kasy ;PP

reklama
Magda ma trochę racji ją mieszkam w małym miasteczku i za mieszkanie(2sypialnie+salon z aneksem kuchennym) płace 400f miesięcznie a takie samo w londynie kosztuje ok 1000f. Ja na zarobki a Uk nie narzekam, starcza mi na wszystko i mogę sobie odłożyć na większe rzeczy np. Laptop czy telewizor :)

Do góry