reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oleńka teraz już jest ślicznie ale z 30min temu lało aż miło :-p

Hymmm ... ma ktoś pomysł na coś fajnego do jedzenia ? :-) ale nie obiad tylko coś żeby przegryźć :-p

reklama
A ja to nawet za Niemcami jestem tylko nie bijcie hehe:):)

Oj jak sobie przypomne o mojej infekcji to juz mam dosc:/ To bylo strszne...:/ Ale juz po wszytskim, nocnykoszmar oby Ci ja zdarzyli wyleczyć. Miałaś jeszcze jakieś problemy w ciazy ze sie tak po lekarzach włóczysz??

Olenka oj to zazdroszcze nie ma to jak zostać zlapanym przez przystojnego policjanta...mmmmniam:):)

Femma fatal A u mnie tez sie teraz sloneczko pojawiło ale troszke wieje jeszcze.....:/ Ja tez bym coś przegryzła... taka mnie ochota wzieła ale pomysłu brak....

Zaglądam na forum a tu takie wieści z samego rana. Asiowo, gratuluję dorodnej córeczki!! Teraz już będziesz mogła się nią nacieszyć.

Witam nową mamusię u nas. Mam nadzieję że będziesz się tu czuła dobrze.

mamuśki ja własnie szukalam czegos na "Upichcmy cos" i tez mam ochote cos przegryśc. z racji ze uwielbiam banany wiec moze to-placuszki bananowe. nigdy tego nie robilam ale sprobować można. polna wrzucila tam przepis, więc kopiuje:-)
Składniki:

2 szkl. mąki
2 jajka
3 duże banany
ok. szkl. wody
ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej
Wykonanie:

Do miski wybijamy białko z jajek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, wlewamy wodę i miksujemy na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Trzy banany rozgniatamy widelcem by były widoczne grudki i dodajemy do miski wraz z ubitą pianę. Mieszamy delikatnie. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i kładziemy łyżką przygotowane ciasto formując małe placuszki.

Po wyciagnieciu posypujemy cukrem pudrem albo cynamonem,mozna tez polac polewa czekoladowa !!
femme ,Angel co o tym myślicie?

mmmm :-) tyle że ja bananów nie mam ani chęci żeby po nie iść :-p

Więc ... padło na truskawki z makaronem :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
angel mialam grzybice ktora leczyli mi przez kilka miesiecy a po lekarzach ogolnie nie chodze place co miesiac za mojego prowadzacego wiec troszke tych wizyt jest teraz mam co dwa tygodnie bo juz koncowka i chce miec mnie na oku tym bardziej ze ta infekcja sie wdala dwa dni temu najgorsze jest to ze wlasnie dwa dni temu bylam na kontroli stwerdzil infekcje przypisal globulki i jakies tam tablety (wydalam 50zl) i wyjechal na urlop w razie W kazal jechac do szpitala no i ja budze sie wczoraj a tu zielone bokserki mowie eee moze od globulki ale to mi caly dzien leci wiec mysle aaa wsiade w auto i pojade do szpitala daleko nie mam no i on mnie tam straszy ze to musi byc wyleczone kiedy moj lekarz powiedzial ze wyleczy to po porodzie bo nie chce dac silnych lekow a tu musi byc antybiotyk no ale ten kazal tamte leki odstawic (zuzylam po 1 tablecie) i przypisal mi inne krem jakies doustne i dopochwowe za ktore zaplacilam ponad 100zl no to idzie oszalec bo wyrzucam pieniadze w bloto bo jeden mowi tak a drugi tak i teraz to ja sama nie wiem co ma byc na dodatek zrobie sobie na wlasna reke posiew bo ja wiem ze to jakas grubsza sprawa mowie Ci kosmos caly czas bylam zadowolona bo naprawde moj lekarz super facio ale skad mam wiedziec teraz czy ten mowi ok czy tamten kit z moim porodem dam sobie rade ale zeby dziecku nie szkodzic !!:no:

galarecia widze ze mamy podobne terminy :-) jak Twoje samopoczucie ??:-p

ejjjjj dlaczego mojego foto przy postach nie widac ??:baffled: przeciez mam zdjecie wklejone na profil :baffled: ja sie gubie tu w tych ustawieniach bleeee

Ostatnia edycja:
nocnykoszmar - masakra jakaś ... ja na Twoim miejscu odwiedziła bym jeszcze z 2 lekarzy i zobaczyła co oni na to ... ale nie wiem jak to jest w tak późnym okresie ciąży więc pewnie cięzko ale jeśli masz siły to ja bym się wybrała i sprawdziła co inni powiedzą bo w końcu chodzi o zdrowie maluszka

femme fatal wezme te leki co mi kazali wziac w szpitalu zrobie ten posiew i pojde z wszystkimi wynikami do jakiegos gina zobacze co powie jesli sywierdzi ze powazne to mnie wysle do szpitala a jesli powie ze to nic groznego to nic nie zrobie w sumie nie spieszy mi sie na ta patologie no ale jak bedzie trzeba to co zrobic :baffled:

Oleńka Ty flirciaro ;-) hehe ja to mu się nie dziwię, że taki mandacik dał...jak mu taka laska sama przychodzi pogadać bo powinien jeszcze doplacić :-p:-D jak był przystojny jak napisałaś to sama bym na niego popatrzyła :-D

Chwilami - u mnie też leje ale ja to akurat się cieszę mam jeszcze nadzieje na burze :-)
A u mnie już po burzy, słoneczko wyszło ale dzięki Wielkiemu Syfitowi nie jest już duszno. Jeszcze od wczoraj chodzę nabuzwana jak na @ a tu ni widu ni słychu a powinien być w sobotę :confused:

Ojej to Ty kibic zapalony :szok: Na mnie mecz działa bardziej usypiająco niż końskie dawki proszków nasennych :-D

koszmarku jest tu naprawdę dużo nowych babeczke: serduszko89 dołączyła chyba w tym samym dniu co Ty, nadiha i Adiva też są nowe, jeśli kogoś pominęłam to przepraszam :zawstydzona/y: Wystarczy poczytać trochę postów i będziesz w temacie. Przez to, że Was tyle nowych kobietek sama się mylę, która co pisała.

Chwilami wsumie to do nas moglaby przyjsc ta burza bo na polu nie da sie wytzryamc :no:

Dmucham na chmury może przejdą do Ciebie (w przypadku nawałnicy, sztormy, trąby powietrznej, gradobicia, powodzi reklamacji nie uwzględniam) ;-)

nocnykoszmar tylko mi sie tam nie obrazaj :-p:happy: poprostu sa pewne zasady !! a na pczatq kazdemu jest sie trudno zaklimatyzowac wiec trzeba troszke sie podlizywac-ja tak robilam :-D zeby zlapac kontakt z dziewczynami ;-)
polna Ty się podlizywałaś?? a ja myslałam, że Ty weszłaś na forum jak burza ;-) I wogóle jakoś sobie nie wyobrażam, że Ciebie kiedyś nie było na tym forum :-p

uffff nadrobiłam, nie było mnie parę godzin i tyle stron :szok: ja się będę bała Was zostawić na jeden dzień nie mówiąc już o dłużyszch wakacjach bez kompa :-p Sz. kupił monitor 22" monitor HP w2207h 22" GM757A + easyclip (386248561) - Aukcje internetowe Allegro za 987 zł...bardzo fajny bo można go obrócić od 90 stopni i zajebiście ogląda się wtedy strony internetowe :tak: Ehhhh normalnie cieszy się jak małe dziecko z nowej zabawki :-D ogląda, stuka, puka, zmienia ustawienia, testuje...ale jest jeszcze jeden plus, stary monitor (19" dobry ale nie panoramiczny) daje w prezencie mojej mamie - nie ma to jak się podlizać teściowej :-D - jej nowy się bardzo przyda bo obecny to rzeź dla oczu :baffled:.

reklama
nocnykoszmar a na kiedy masz termin?? samopoczucie może być, najgorsze to są noce, bo nie mogę się ułożyć do snu i kręce się i wiercę.. A co do infekcji to mi lekarz wykrył nadżerkę, no i jakąś infekcje dróg moczowych (nawet byłam na to w 27tyg w szpitalu). No i niby leczy to proszkami ale jakoś poprawa jest na krótko. A co do nadżerki jak spytałam czy to teraz poważne to ginek mi powiedział że nie, że jeżeli nie przejdzie teraz po lekach, albo po ciąży to jak urodzę to wtedy zacznie to leczyć. Ale może Ty na wszselki wypadek wybierz się jeszcze przynajmniej do jednego lakarza jeżeli masz siłę i zapytaj, bo oczywiście zdrowie małego szkraba jest najważniejsze.

Do góry