reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

JA miałam cc i nie musiałam nosić pasów bo brzuch miałam malusi w ciąży a po porodzie praktycznie w tydziń wróciła mi moja waga z przed ciazy

reklama
Oooo :-) To fajna wiadomośc :-)

Aaa, bo zapomniałabym. Martwie się, jestem w 15 tyg. a nie miałam badań na przyziernośc fałdu karkowego :-( Kiedy to badanie powinno byc zrobione?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a ja musialam wejsc i podzielic sie z Wami nowinka :tak:

PRZEMEK WRACA DZIS :rofl2::-):-):-) znaczy bedzie dopiero kolo 2-3 w nocy ale grunt ze przyjedzie :tak: !!
qrcze do tej pory nie moge przestac sie usmiechac sama do siebie :-)

No nic ja uciekam sie przygotowac :-D jutro jak bede miala czas (wiadomo o co biega) :zawstydzona/y::-D to napisze co mi lekarz powiedzial :tak:;-)

DOBRANOC Mamuski :tak:;-)

hej:-)
Netgirl, jest jakaś szansa że zostaniesz mamą majową, czy już się na maj nie załapiesz? :-p
dorom5, CC jest fajne :-) ja się boję porodu naturalnego, bo mimo że miałam cesarkę powiedzieli mi że i tak mogę rodzić naturalnie :wściekła/y: no ale zobaczymy jak to będzie..
a co do badań na przezierność to z tego co dziewczyny pisały można je robić tylko do końca 13 tygodnia, potem pupa:no: Ja też nie miałam robionych wcale, żadnych badań,nic, mam nadzieję że mimo to dzidziuś jest zdrowy
co do brzucha to zgubiłam może po 8 miesiącach, ale ja miałam po ciąży 30 kilo prawie na plusie więc i tak sukces że schudłam;-)
femme pij olejek rycynowy :-D:-Dnie no żartuję, jesteś przed terminem to nie ma co przyspieszać :-)

SHEEPPY -a ten olejek pomaga ? ja słyszałam że po nim się rozwolnienie po prostu ma :-p

OLIWKA - no no ... jeszcze osoby które ciągle się pytały i były ze mną to luz ... ale wkurzają mnie takie co pół ciąży w dupie mnie miały a teraz nagle super koleżanki ... :dry:

POLNA - uuu ale szał ! :-) to Ci niespodziankę walnął :-) ...miłej zabawy :-) :-)

Netgirl ooo to może też będziesz majową mamusią, ale fajnie :-) u mnie wcale brzuszka nie widać jeszcze :(
Nikuś teraz wciąż ryczy za tatą, ogólnie w domu same wojny i ciężko mi wytrzymać, dziś mi się śniło że mama mnie pobiła bo chciała żebym straciła ciążę:no: a potem się z nią kłóciłam to ale miałam stracha że coś się stanie
Femme, no właśnie olejek jest na srakę :-D ale doświadczona mama pisała że od razu poród wywołuje :confused: w sumie strach, jechać do szpitala i popuszczać w majty, jeszcze byś narobiła na fotel ginekologiczny :-D nie wiem, jak mocno to przeczyszcza

To mówisz -sheeppy- że CC lepsze, hmm. Zawsze myślałam żę poród naturalny jest lepszy. A jak to jest po cesarce, jest się przytomnym, czy nie? Bo ja jestem kompletnie zielona :-) Nie wiem nic na ten temat. Pragne tylko żeby lekarze położyli mi na klatce moją Kruszynke :-) Kurcze, czyli z badań na przyziernośc nici. Mam nadzieję że wszystko będzie okej :-) W środe mam wizyte u Ginekologa :-) I już nie moge się doczekac :-D

To mówisz -sheeppy- że CC lepsze, hmm. Zawsze myślałam żę poród naturalny jest lepszy. A jak to jest po cesarce, jest się przytomnym, czy nie? Bo ja jestem kompletnie zielona :-) Nie wiem nic na ten temat. Pragne tylko żeby lekarze położyli mi na klatce moją Kruszynke :-) Kurcze, czyli z badań na przyziernośc nici. Mam nadzieję że wszystko będzie okej :-) W środe mam wizyte u Ginekologa :-) I już nie moge się doczekac :-D
nie wiem czy lepsze, no na pewno pod względem bólu i wyglądu krocza i późniejszych stosunków :tak:to lepsze CC, naturalnie jeszcze nie rodziłam, ale poród boli, nieraz występują groźne komplikacje w trakcie akcji porodowej, i się boję :baffled: jestem cykor :baffled:
teraz nie usypiają do CC, dostaje się zastrzyk w kręgosłup, i od pasa w dół nic nie czuć :-)mi dziecko pokazali jak wyjęli z brzuszka i zawieźli zaraz na noworodki, ale nasz szpital jest naprawdę głupi:no: w wielu szpitalach na pewno kładą maleństwo na mamę, czasem nawet tata może być przy tym
ja mam następną wizytę dopiero 27 listopada.. ale może uda mi się wtedy poznać płeć:-)

będę mieszkać z ojcem dzidzi, żyć na jego łasce i płaszczyć się przed nim i jak będzie mu odwalało słuchać jak nas nienawidzi... chyba tylko to mi pozostało...
a co do brzuszka to hmm ja mam mniejszy, chyba że się najem :-) ale na majówkach mamy mają takie brzuszki i większe też, więc może jednak ;-)
jak na kwiecień to niedługo już ruchy poczujesz :-D

reklama
Widze że kłopoty :-( Będzie dobrze, zawsze trzeba byc dobrej myśli. Ja jestem Mamusią Kwietniówką 09' i wyczekuje ruchów Maluszka :-)

Do góry