reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Magda chodzi Ci zeby zdjecia wstawiac do postu ? ja zawsze wleczam ImageShack® - Image Hosting wybieram zdjecie z dysku i klikam browse (czy jakos tak) i czekam chwilke a potem kopiuje link pierwszy od gory !!

pola co do lozeczka do ja Ci radze najpierw pojsc do sklepu i popatrzec tam jak wyglada a potem ewentualnie popatrzec za takim na allegro - moze akurat bedzie taniej !! sporo dziewczyn ma turystyczne i nie czytalam zeby narzekaly ale znajmoja moich rodzicow kupila takie za 100 zl i trzyma sie dotej pory a Jej siostra kupila za 300 i po 3 miesiacach uzytkowania musiala zszywac bo boki sie porozdzieraly a potem cos z denm bylo nie tak :sorry2: tak wiec cena sie nie sugeruja ze im drozsze to wytrzymalsze

Umi jakby faceci byli w ciazy to by wogole z domu nie wychodzili bo by sie bali ze cos im sie stanie :-D

reklama
Hej:-) my z Alusia nocowalysmy dzisiaj u mojej kolezanki ktora ma miesieczna corcie, ala chciala ja pobic bo byla zazdrosna ze ja ja na rekach trzymam;-)
Co do lozeczka my ostatnio tez kupilismy turystyczne za 230zl i jak narazie sie elegancko trzyma:-D mam nadzieje ze tak zostanie:-D na allegro byly identyczne i o 100 drozsze:-) tak ze oplaca sie troche polazic po sklepach;-)

Magda- jak jest głodna to możesz jej dawać... Mój też czasem uleje mam wrażenie że wszystko:-p) i nadal chce:-p to daje:tak: Co do kolek to nie które zaczynają się od początku i trwają do 3 miesiąca nie które od 3 miesiąca... (tak gdzieś czytałam) więc możliwe że Łucja ma kolkę.... Najlepiej zapytaj się lekarza on może coś poleci jakiś lek żebyś miała na wszelki wypadek:tak:

Polna- masz rację pójdę do sklepu i zobaczę czy tandetnie nie wyglądają i jak stoją z cenami:tak:

umi-facet to chyba by długo w tej ciąży nie pochodził.... Nie którzy nie rozumieją ,że kobieta potrafi wyrzec się różnych rzeczy jak jest w ciąży.... Ja np przestałam palić,pic kawę itp... Prosiłam Grześka żeby nie palił przy mnie (tzn w zasięgu mojego wzroku) bo to troche kusi;-), ale nie potrafił:dry: W ogólnie nie rozumiał mnie.... ehhh tak to jest.... No koleczki się zaczynają.... Oby było okay:-p

snoopy- Witaj po przerwie:tak::-):-p

w przyszłym tyg idziemy na szczepienia.... Kupiłam też to na pneumokoki... Ceny w aptekach potrafią się różnić nawet 100 zł...:dry: Ale mi na szczęście udało sie kupić po tej niższej cenie:-p

witajcie
padam na twarz,posprzatalam(jeszcze lazienka)zrobilam pranie,zrobilam salatki i ogolnie krece sie bo wiadomo jak to przy dziecku a Darek cos marudzi....poza tym przyjechala Darka siostra i jakos tak nie wiem....nie przepadam za nia....na spacer nie chce mi sie isc bo pogoda do kitu:dry:

Pola-jeju masakra ta noc...Darus jak by sie wsciekl jak zobaczyl ze tata w luzku lezy....fajnie ze zaoszczedzilas na tych szczepionkach ja malego nie szczepilam na pneumokoki i rota pediatra mi nic nie mowial a jak sie zorietowalam to juz bylo za pozno a teraz ide dopiero 2 kwietnia i zobaczymy co bedzie mowic....

Maagda-ja piersia nie karmilam ale dzidzia czasem poprostu chce sobie possac,zeby mamusie poczuc....

Panistepelek-jak karmisz jeszcze piersia to moze przez to tak sie spoznia:tak:no w kazdym razie oby juz niedlugo @ przyszla...

Umi-przypomnialo mi sie jeszcze jak to Darek w zime mi na dwor zabranial wychodzic bo nie daj Boze sie poslizgne :baffled:albo cos....ale oni tak maja....

Polna-no musze zrobic taka pizze bo nigdy nie robilam...ostatnio jakis placek po wegiersku tez robilam,bardzo smaczny polecam....

Hej wszystkim:)....mam maly problem i chcialam prosic o pomoc....wiec jestem w 34tyg.ciazy i mam straszne zaparcia juz od 3dni nie moge oddac stolca:-(....pije duzo wody jem jablka bralam nawet czopki glicerynowe,ale to nie pomaga.....bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje:):):)

Wyciagnelam dzisiaj rano tate młodej na zakupy. Kupilam Hance mase slicznych ciuszkow. Sobie tez;-). A u nas pogoda do d… Wyszlam na spacer i zlapala nas jakas zamiec:szok:. Jak tylko wróciłam to wyszlo slonko:dry:. Mala teraz lezy w lozku i sie wscieka na kaczki ze sie nie kreca:-D.

Pola997 dobrze ze z synkiem już ok. Ja tez jestem panikara i wole cos dwa razy sprawdzic niż potem żałować ze zaniedbałam. Fajne łozeczka po 250zl widziałam w askocie ale to jakis czas temu było.
Maagda ale Ci slicznie mala spi. A co do piersi to tak niestety jest ze pierwszy miesiąc bolą. Ale potem się przyzwyczaisz. Ja teraz uwielbiam malej dawac cyca bo tak fajnie mruczy i patrzy mi w oczka zadowolona. A co do ulewania to ja daje jedna piers, odbijam, cos tam zawsze mala uleje i potem druga piers jeśli jeszcze jest glodna.
Mamaola to pracowity dzien masz.

mamaola placek po wegiersku ? :confused: jedynie po wegiersku to znam placki ziemniaczane :-p:-) ja musze kiedys zrobic ..zebra.. bo Ewi kilka tygodni temu pisala o tym i z ciekawosci musze zrobic czy wogole bedzie mi smakowac :tak:
ale najwazniejsze czy mi sie uda zrobic , zas pewnie wyjdzie mi zakalec :-D

AdiLea uuuu zazdroszcze zakupow :tak: ja musze wyciagnac Przemka na zakupy wiosenne jak wroci bo za przeproszeniem nie mam w czym chodzic :sorry2::rofl2::-D:-D:-) wsumie to niedawno wrocilam z lidla ale wiadomo ze tam ciuchow nie ma :dry: Ali kupilam malutka palme do swiecenia :rofl2:

A co dzis taki maly ruch ?? :confused:

Polna- widzę,że Ty lubisz cos ugotować:-) Ja nienawidzę gotować:dry: Nic nie umiem ugotować takiego wyjątkowego, tylko zupę jarzynową, omlety i chyba to wszystko:-D Za to Grzesiek dobrze gotuje:tak:;-)

Adilea- to może się pochwalisz zakupkami...;-)? Ja jutro się wybieram uzupełnic szafę młodemu i to łóżeczko zobaczyć,ale sama Grzesiek nie znosi zakupów....:dry::-p Zawsze mi marudzi:-pZajrzę właśnie do Askotu i baby maxa:-p Może to łóżeczko zobaczę...

Jejku jak ja się dziś wkurzyłam:wściekła/y: Była pani doktor u nas... Nie powiem, kompetenta lekarka, ale ogólnie wysłała nas na rehabilitację , bo stwierdziła że młody ma asymetrię.... Tylko nasz pediatra jakoś mówił ,że nic mu nie jest, i że trzeba kłaść często go na brzuszku i pod głowkę podkładać wałeczki:angry: Chodzi o tą główkę, że kładzie ją prawie cały czas na jednej stronie... i troszkę się odkształciła... Czułam się tak jakbym była jakąś nie odpowiedzialną matką... Ryczałam potem godzinę.... Jestem trochę nerwowa,ale już sama nie wiem kto ma rację....:dry:

U mnie dziś pogoda do du**, padał śnieg, nawet chyba moge napisa ze sypał... :dry:
Umi2 - Ale mi lekarz powiedział to samo :-) Hehe. Że Mały może wyskoczyc o 5 dni wcześniej, z USG to chyba wywnioskował :-)
Snoopy12 - To suuper z mieszkankiem :tak:
pola997 - Ja to samo, tylko podstawowe potrawy potrafie :-p Żadnych rarytasów, musze sie podszkolic :-p
Przestan, szkoda nerwów. A odpowiedzialna matka to jestes napewno, wiec nie przejmuj sie takim gadaniem, najlepiej isc do pediatry i sie poradzic.
Maagda_ - Tego samego sie boje, ze beda mnie niesamowicie piersi bolały :dry: Super ze mialas taka dobra nocke. A co do oliwki, to ja juz ktorys raz slysze ze dzieciaczek ma na nią uczulenie :dry: Co w niej jest takiego.. :dry:
mariusiiia - Myśle ze nie ma powodu do niepokoju, na moim USG w 33tc. wyszło podobnie :tak: Kośc udowa wyszla mi o tydzien do tyłu, na 32tc. i równiez sie zaniepokoiłam, ale lekarz powiedzial mi ze nie mam sie czym martwic, a USG nie musi podac bardzo dokladnych wymiarów :tak:

reklama
Dorom, a mi do zawsze wychodziło, że Julka jest o miesiąc starsza. Teraz przeglądnęłam wszystkie usg i 6 tyg przed porodem, czyli w 34tc ważyła 3200 :eek: Myślałam, że 2700, ale to jest jeszcze wcześniejsza waga z 28 tygodnia.

U nas cały dzień sypie grad :eek:. Julka grzeczniutka była więc wzięłam się za porządki kapitalne, bo ślub za dni 30 :tak::-)

Ostatnia edycja:
Do góry