reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Vegas współczuje malutkiej, oby jej nie dokuczało tak bardzo :*
widzisz, miałam przeczucie by czopka jej nie dawac bo żartuje w wyrku równo teraz. Wypluwa smoczek i robi językiem 'blebleble':p Mała Paskudka. Tylko ma problemy by zasnąc jak się obudziła o tej 22. Ona ma czasem tak, że jak nie śpi a ja odejdę od jej łóżeczka to płacze. Przychodzę to jest ok, odchodzę to słyszy, i płacz jest. I czasem muszę czekac aż już ma mocno zamknięte oczęta.

Też bym chciała,żeby u mnie tle kosztowało co u Ciebie ;-)

UWAGA: M zmienia Majce pieluchę :-D:-D:-D;-);-);-) Nie wiarygodne :-)
heh to niech się przyzwyczaja:-p
moze mu się na tyle spodoba że zacznie..
mój nigdy nie miał z tym problemu , jak i z kąpielami , karmieniem usypianiem (ufff)
teraz jak zaszłam w 2 ciążę to naprawdę po przebraniu kupy szłam tulić wc
i powiem wam ze od tego czasu on przebiera każdą kupę:tak: ja tylko siuśki:-)
no wiadomo jak urodze odrobię sobie bo mąż wróci do pracy a ja będe przebierała dwie:-p hehe chyba że Vi szybciej nauczę korzystać z nocnika;-)

ViKamcia ale Twoja córcia jest duża, już 89 cm :szok: to moja jest niższa, bo ma ok. 87 :-p no i też waży 14 kg ale w ciuszkach i pampersie, rano bez ciuszków ok. 13,5 :tak:;-)
no moja tak już waży i mierzy napewno miesiąc bo ją ważyłam przy szczepieniu przed świętami:sorry:
jak będzie miałą rok i 8 miesiecy to pewnie jeszcze z 5 kg jej dojdzie:-p hehe

Lolkak drogo tam u was kolo stolicy:-p
my po wizycie i Mala nie ma skazy ufff.... spowrotem atopowe zapalenie skory nie dobrze a ja dzis mialam pobudke..:( wymioty i biegunka:-(.... mam NADZIEJE ze moj chlop nic tam nie zasial....:no:wrecz modle sie o to.
mi to raczej wygląda na grypę , albo jakieś lekkie zatrucie... :tak:
ale trzymam zebyś nie była w ciąży jeśli tego nie chcesz;-) &&&&

rok po roku to ja bym nie chciała, ale teściowa ma 7mkę rok po roku /tzn jeden wyjątek bo raz była różnica 2 lata:p/ i dawała rady:p celowali z teściem św. p. w córę, a że była dopiero za 5tym razem:p był syn, syn, syn, syn, córka, córka i syn:)
ło matko:-D sporo ich było , choć moja mama ma 4 po roku i też dała radę;-)
sama chciałam mieć dzieci rok po roku , jednak będą 2 lata róznicy , ale i tak się ciesze:tak::-D

to pierwszy obrazek naszej córeczki:-)

a tu córa jak szaleje na naszym łóżku

i dziś przed spankiem a po kąpieli
jak slicznie ... wogóle masz słodką blondyneczkę .. strasznie podobają mi się te jej włoski:-)
wiesz co .. polecam Ci fajne mazaczki dla właśnie dzieci od roczku ..
my kupiliśmy małej i maluje sobie już spory czas tymi mazaczkami , są całkowicie zmywalne ,i z ciała i z ciuchów, nie są szkodliwe więc jak weźmie do buzi to nic się nie stanie:tak: i się nie wciskają ,
mają fajnie zaokrągloną końcówkę że nawet jak dziecko źle złapie w rączkę to zawsze coś namaluje , no i jest szeroka , co daje fajne efekty i radość dzieciom...
tu mam zdjęcia jak moja sobie malowała , chyba z listopada
DSCF5364.jpgDSCF5369.jpgDSCF5361.jpgDSCF5366.jpg
a te mazaczki wyglądaja tak :
ale wiem ze są też w polsce bo kumpela mi je przywoziła z polski właśnie
Crayola Mini Kids First Markers – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

musisz spytać o markery Crayola dla dzieci od roczku

witam nową mamę...
AnCia93
podzielam zdanie Umi na temat Twojej szkoły ..
sa mamy które musza iść do pracy i też nie mogą widzieć się z dziećmi 24h
a Ty przynajmniej będziesz miała jakieś wykształcenie.. i poźniej będziesz mogła myslec co dalej..
do matury podchodzić nie musisz jeśli nie starczy Ci czasu na naukę , no ale szkołę warto skończyć:tak: później możesz żałować:sorry:
a jeśli masz fajną wychowawczynie , to zawsze mozesz się dogadac , łatwiej będzie o usprawiedliwienie i wogóle..
nawet z dyrektorką można ustalić że będziesz przychodziła na ważniejsze lekcje sprawdziany , tak żebyś była klasyfikowana:tak:
wiem bo moja bratowa tak robiła...

Ostatnia edycja:
Koniczynka no właśnie dalej nie mam :dry: nie wiem może jeszcze jeden test zrobić:confused: kurcze ale ostatni raz kochaliśmy się z M 2tyg temu, więc by chyba już ciążę wykazał :confused:

Paula to żeś mi smaka narobiła że hoho :-D
Tak mam sporo sprawdzonych, kiedyś Cię mogę oprowadzić.

Na wew. stronie uda wyskoczył mi czyrak ( coś jak wrzód) wyczytałam, żeby go rozciąć i wyciągnąć trzon :szok:
M wziął mały skalpelek i go rozciął, i cholera tylko krew i ropa wylazła, chyba czeka mnie wizyta u chirurga :no:

Witam.
ELiza i jak jest dizsiaj z tą kupka?
DaFFI aLE Julka ruchliwa. Masz ty się z tym dzieckiem. tak to jest kiedy dajesz dizecku lizaka. nigdy nei wiadomo gdzie go potem znajdziesz.
Umi:-D Rzeczywiście Kacperek załatwił CUIez tym pomidorem.
Lolak %0 zł?:szok: TK DUŻO. jkA SKRACAŁAM WŁOSY TO TYLKO 15 DAŁAM.
Mój tez ma odruch wymiotny kiedy widzi kupę. a nie było możłiwoąście zeby przebrał dziecko z kupy.
Kamma Gdybyś mieszkała bliżej mogłabym cos CI namalowac. Ja teraz przybieram się do Twieetiego na ścianie w pokoiku.
ANcia Ja twioerdze tak jak umi. nie warto rezygnować.
Vegas Współczuję nocki.

Resztę nadrobię potem. Musże sie przyszykowac do kościoła.

Ancia a ja ci powiem tak. Nie zrezygnowałabym na Twoim miejscu z liceum. Sama byłam w ciąży w liceum i pisałam mature. Teraz studiuje(zaocznie) i spodziewam się drugiego dziecka. Wszystko to jest kwestia organizacji. U mnie naroku jest 8 kobiet w ciąży a już ne poiem ile młodych świeżo upieczonych mamusiek:-) Napewno jest ciężej. Jednak dam ci dobry przykład. Ja się zmobilizowałam i skończyłam to cholerne liceum, napisałam mature i potem miałam otwarte drzwi na studia a kumpela odpuściła,poszla do zaocznej potem zaczeły się inny wymówki i ostatecznie skończyła liceum ale matury nie ma bo najczęściej niestety ale szkoły zaoczne(liceum) mają niski poziom i kiepsko przygotowują do tej matury. Ja miałam bardzo wysoki poziom w szkole i dałam rade..ty też na pewno dasz:-D inna kumpele z kolei z mojej klasy urodziła właśnie w 2 klasoe LO i też się zawzieła i dała radę.

Co najważniejsza nic mnie ie omineło jeśli chodzi o mojego szkraba...totalnie nic...
Ja w ciebie wierze i trzymam kciuki;-)

Ja tu do was często nie wpadam, ale liczę, że trochę mi pomożecie:-).
A mianowicie myślę, że skoro jesteście młodymi mamusiami to na pewno, któraś z was miała taki problem jak ja...
No więc chodzę do lo do 2kl, termin porodu mam na za miesiąc. Kończy się semestr w tym tygodniu, wszystkie oceny mam pozytywne. Ale nie wiem co zrobić, mam możliwość przepisania się do liceum wieczorowego, w którym miała bym zajęcia co 2 tyg w weekendy. Tylko, że to liceum nie jest zbyt dobre, jest w nim niski poziom, a w tym do którego teraz chodzę, jest dobry poziom, jeden z lepszych w mieście, mam fajną kl, wychowawczynie i szkoda mi zostawiać tą klasę i szkołę. Mój chłopak namawia mnie do tego bym została w tej szkole i mówi, że chce iść ze mną za rok na 100dniówkę :-D. Ale ja boję się, że nie dam sobie rady, wstawanie po nocach, rano odciąganie mleka, biegiem do szkoły, niewyspana siedzieć na lekcjach, w czasie przerw biegiem do łazienki, żeby mleko odciągnąć. Potem do domu, gotowanie, sprzątanie, prasowanie i pranie, zabawa z dzieckiem, lekcje. Chciała bym spędzać z dzieckiem jak najwięcej czasu, ale też nie chcę olać szkoły i chę im wszystkim pokazać, że ciąża w liceum nie przekreśla wszystkiego. Jednak to jest naprawdę trudne, ja już nie mam siły chodzić do szkoły a tu jeszcze miesiąc... Mój K pracuje na zmiany i raz w tyg ktoś inny by musiał się maleństwem zajmować, np jego babcia...
Wiem, że pewnie któraś z was była w podobnej sytuacji, co wtedy zrobiłyście? Co o tym teraz sądzicie?

ja pwoiem ci tak ze na podstawie mojej kolezanki z kalsy wiem ze mozna chodic dziennie do szkoly i dac sob ie rade. ona urodzila w lutym czyli po pierwszym semestrze akurat i bylo to w 1 klasie..... skonczyla szkole nie wiem czy mature zdala w kazdym razie 3 lata chodzila dziennie do szkoly dopiero w 4 odpuscila i poszl ana wieczorowe z racji ze synek bardzo czesto chorowal i nie mogla byc przy nim. Dyrekcja szkoly i tak miala dla niej indywidualny program i przywilej ze jest matka.
dostawala zadania do domu. jak nie mogla byc w szkole dzwonila i nie miala sie tym prejmowac. nadrabiala wszystko w domu.
Takze moze ci sie powies, warto sprobowac. zwlaszcza ze tak jak piszesz szkola do ktorej chodzisz cieszy sie dobrym poziomem a tamta juz niestety nie. wszytsko jest mysle do pokonania. ja nie bylam w takiej sytuacji ale zapewne dasz rade.

heh to niech się przyzwyczaja:-p
moze mu się na tyle spodoba że zacznie..
mój nigdy nie miał z tym problemu , jak i z kąpielami , karmieniem usypianiem (ufff)
teraz jak zaszłam w 2 ciążę to naprawdę po przebraniu kupy szłam tulić wc
i powiem wam ze od tego czasu on przebiera każdą kupę:tak: ja tylko siuśki:-)
no wiadomo jak urodze odrobię sobie bo mąż wróci do pracy a ja będe przebierała dwie:-p hehe chyba że Vi szybciej nauczę korzystać z nocnika;-)

no moja tak już waży i mierzy napewno miesiąc bo ją ważyłam przy szczepieniu przed świętami:sorry:
jak będzie miałą rok i 8 miesiecy to pewnie jeszcze z 5 kg jej dojdzie:-p hehe

mi to raczej wygląda na grypę , albo jakieś lekkie zatrucie... :tak:
ale trzymam zebyś nie była w ciąży jeśli tego nie chcesz;-) &&&&

ło matko:-D sporo ich było , choć moja mama ma 4 po roku i też dała radę;-)
sama chciałam mieć dzieci rok po roku , jednak będą 2 lata róznicy , ale i tak się ciesze:tak::-D

jak slicznie ... wogóle masz słodką blondyneczkę .. strasznie podobają mi się te jej włoski:-)
wiesz co .. polecam Ci fajne mazaczki dla właśnie dzieci od roczku ..
my kupiliśmy małej i maluje sobie już spory czas tymi mazaczkami , są całkowicie zmywalne ,i z ciała i z ciuchów, nie są szkodliwe więc jak weźmie do buzi to nic się nie stanie:tak: i się nie wciskają ,
mają fajnie zaokrągloną końcówkę że nawet jak dziecko źle złapie w rączkę to zawsze coś namaluje , no i jest szeroka , co daje fajne efekty i radość dzieciom...
tu mam zdjęcia jak moja sobie malowała , chyba z listopada
Zobacz załącznik 323614Zobacz załącznik 323615Zobacz załącznik 323616Zobacz załącznik 323617
a te mazaczki wyglądaja tak :
ale wiem ze są też w polsce bo kumpela mi je przywoziła z polski właśnie
Crayola Mini Kids First Markers – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

musisz spytać o markery Crayola dla dzieci od roczku

witam nową mamę...
AnCia93
podzielam zdanie Umi na temat Twojej szkoły ..
sa mamy które musza iść do pracy i też nie mogą widzieć się z dziećmi 24h
a Ty przynajmniej będziesz miała jakieś wykształcenie.. i poźniej będziesz mogła myslec co dalej..
do matury podchodzić nie musisz jeśli nie starczy Ci czasu na naukę , no ale szkołę warto skończyć:tak: później możesz żałować:sorry:
a jeśli masz fajną wychowawczynie , to zawsze mozesz się dogadac , łatwiej będzie o usprawiedliwienie i wogóle..
nawet z dyrektorką można ustalić że będziesz przychodziła na ważniejsze lekcje sprawdziany , tak żebyś była klasyfikowana:tak:
wiem bo moja bratowa tak robiła...

Kamcia siwetnie Vi maluje:d jakie portrety:D julka jakies dziwolagi maluje;p;p
a najbardziej podoba mi sie zdj z pomalowana nozka Vi:D
wyglada to tak jakby pomalowala i sie zastanwiala czy tu malowac czy na tej kartcer:D
slodiznka malutka kochana:D

Ostatnia edycja:
Hej
Ewi a ciagle u nas nic i nic zero.... :dry: :sorry2: choc rano myslalam ze cos bedzie bo zaczol chwilke stekac ale przestal ;] heh
Ania jesli nie masz z kim dziecka zostawic to bedziesz musiala isc do zaocznej... dasz rade, napewno zobaczysz;) ja skonczylam, mature zdalam;) to twoja decyzja:)

ViKamciaG , Paula3 nie ,nie nie... ja do pracy chce isc najpierw. conajmniej za 5 latek dopiero moze...ale to MOZE. dzis bez wymiotow pewnie jakis wirus mnie dopadl;) tym bardziej ze chlop nadal chory ;(

reklama
witam drogie panie:-)

u mnie znowu śnieg sypie :dry: chyba zaraz powiem Michałowi,żeby mnie na sankach powoził :-D

Do góry