reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja miałam mocne skurcze, ale jak już urodziłam ból minął. Czułam sie naprawdę dobrze, nie odsypiałam porodu, a pod prysznicem byłam już 1,5 godziny później.

reklama
Dziewczyny w końcu nie zadam nigdy tego pytania ,bo jakby to powiedzieć głupio mi trochę ,bo to może trochę intymne.
Ile trwał wasz poród , jaką drogą rodziłyście i czy miałyście nacinane krocze ;O ?
1 poród - 5h55min. SN. bez nacinania
2 poród - 2h10min. SN, bez nacinania
3 poród - 5h24min. SN, bez nacinania (podpieram sie juz co do czasu kasiazeczkami bo juz nie pamietam dokladnie :-D )

hej
Lokkak z Danielem oki, goraczka od razu znikla, a maly wieczorem szalał :dry: daje im syrop na przeziebienie bo cos katarek sie pojawil czy cos? mam nadzieje ze nic z tego nie wyniknie gorszego...
Daffi trzymam kciukasy.
Paula ale szybki poród:-) moj 2h tez sie wydaalo szybko ale Ty to mialas expres poród :tak:

A ja miałam CC i jedyne co to w nocy przedd porodem robiło mi ie strasznie słabo i miałam uderzenia goraca i kręgosłup mnie strasznie bolał:-p

Elizka ten 3 poród ci nie pasuje... no powinno byc krócej niz drugi:-p

zuu mi porod odbierala polozna ale nie czulam naciecia. rodzilam SN a moj porod trwal niecałą godzinkę. ze skurczmi 2 :)ale nie bylo zle:) a do szkoły rodzenia nie chodziłam bo stwierdziłam ze nie ma po co;p

ja poród mimo bólu i długości jego trwania miło wspominam :-) w końcu mam Kubusia:) skurcze trwały i męczyły mnie 2 dni od 6.30 do 9.20 trwał sam już faktyczny poród:-p nacięcia nie czułam:-p

dziękujemy wszystkim za życzenia :-)

impreza super było nas w sumie 15:-p ale dzisiaj druga partia gości którzy wczoraj nie mogli:-p Kubuś grzeczny padł koło 22:-p chyba założe plac zabaw tyle mam zabawek pod nogami:-p jedzenia i wszystkiego mi pozostawało:-p były balony, baner urodzinowy i fontanna zimnych ogni na torcie:-p także jestem bardzo zadowolona:-p

no i przesyłamy dla każdej cioci po kawalaeczku e-torcika wczorajszego:-p
SDC11676 modified.jpg

hehe Umi bo tak by bylo gdyby mi pecherz wczesniej przebili a tak to sie meczylam i plakalam z bólu... :dry: bo z Danielem mi wody odeszly najpierw i pojawily sie skurcze. wiec poszlo szyyyybko, a z mikim same skurcze i 5min przed urodzeniem malego przebili pecherz...
zreszta tez sama urodz ponad 4kg dziecko w szybkim tempie:-D :-p
kaama no u mnie Daniel mial 4220g i sie obeszlo bez nacinania:-) miki mial 4070g, a hania to wg nich to byla kruszynka bo 3400g.

Co do samopoczucia po porodach to ja juz smigalam praktycznie po 2-3h, nic nie spalam i nie odsypialam, bo taki traf ze kazdy moj poród zaczynal sie w nocy:-D i to we wszystkich trzech bylo:tak: jedynie pierwszego dnia jak macica sie obkurczala to w tym momecie tak mnie bolało ze ...:no: ale przezylam.:-)

Ostatnia edycja:
jaki śliczny torcik :)
dziewczyny macie przepis na ciasto blok tylko ze z mlekiem w proszku?Jak tak to poproszę o przepis:)

Znowu mam mase nadrabiania :-p

My dzisiaj obudziłyśmy się równo o 10 :tak: dobrze, jeszcze tylko 4 godziny pracy męża i będzie w domku :-) W nocy Zuzia spała tak sobie.. trochę płakała, pewnie chciała mleko, no ale nie dostała. Mam nadzieję, że w końcu przyzwyczai się do tego, że w nocy nie ma mleka i już i że w końcu prześpi mi całą noc ;-)

paula od dzisiaj dukan? ;-)

Vegas ale pewnie jakby się wzięło kredyt 200 000zł to rata byłaby jakiaś mega duża..? ja nawet się w tym nie orientuję a w koncu trzeba będzie też o tym pomyśleć, no ale to dopiero jak bede miala prace.. ehh ciekawe kiedy :baffled:

ViKamcia dzięki. Przed ciążą nie byłam taka chuda, na zdjęciach ważyłam 52-55 kg a mam tylko 162 cm.

Ja ze smoczkiem chodziłam chyba trochę ponad rok, rodzice mówili, że sama wrzuciłam go do pieca :-D

Daffi ale w tej paście jest 0,05% fluoru jeżeli się nie mylę, to malutko. Zuzia nie pluje a i tak nią jej myję ząbki.

EWI no dokładnie. Ale jak już się zaczyna ćwiczyć to później i humor lepszy i w ogóle lepiej się czuję :tak: dzisiaj może namówię Przemka na rowery ;-)
No i też chcę sobie Twister kupić, kiedyś miałam ale nie wiem co się z nim stało :sorry: przygotuj się na to, że po chwili kręcenia w boku strasznie kuje :-p

zuua a co nie tak jest w tym pytaniu? :-p ja się w sumie nie wypowiem, bo miałam CC. Co do szkoły rodzenia to tak, ja chodziłam, ale nie przydała mi się, bo jak pisałam miałam CC. Jedynie nauczyłam się tam jak myć i pielęgnować maluszka ;-)

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Maatko ile nadrabiania :szok: nie zaglądałam przez weekend, a tutaj tak nadrukowałyście;-)

u mnie weekend całkiem nieźle, Michał troche podłubał w pokoju u małego,ale w sumie nie za wiele, bo go wezwali do roboty,kurde a miał mieć wolną sobotę:wściekła/y: ja też w pracy siedziałam, w sobotę wieczorem byłam u kuzynki na imieninach, trochę się "odchamiłam":-D i teściowa mnie wezwałam na konsultacje w sprawie swojego ubioru na tą rocznicę,bo to juz w sobotę, swoją drogą nie wiedziałam,że może mnie pytać o zdanie:szok::-D a Michałowi się przypomniało,że w sumie to on nie ma koszuli ładnej ani krawatu i mogłabym mu kupić....dobrze,że się glowa nie odkręca:-)

Do góry