reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej hej:-) Jak ja się cieszę, że ma być od jutra chłodniej, bo tak żal jak trzeba w robocie siedzieć zamiast się opalać:-p

Anetka ja po prostu uważam, że ''cipuszka'' czy ''pipka'' to brzydkie wyrażenia, i nie wiem jak mam na to mówić przy Małej:no: Więc ona na razie mówi na to po prostu pupa.
Blaneczka nie patrz na innych, tym bardziej na jakieś ''co ja to nie jestem'' i daj dzieciątku takie imię, jakie Ci się zawsze podobało:tak: To Twoje dziecko i ma prawo się nazywać jak go nazwiesz. A Paulinka niech sobie nazywa też jak chce. Nawet jak się zdublują imiona to co? A poza tym wątpię mimo wszystko by dała takie jak Ty jeżeli Ty pierwsza urodzisz:tak: To przykre, że czujesz się gorsza. Ja powiem Ci też tak miałam z moją pseudo babcią. Ale to nie powód ciąża czy coś, tylko coś innego. Zawsze byłam gorsza. Dlatego mając już swoją rodzinę urwałam z nią kontakt bo nienawidzę sztuczności. Wolę nie mieć babci niż mieć fałszywą.
Umi mam nadzieję, że coś wskuracie z tym drzewem:tak:
KasiaF hehe z tym ''baaaardzo śmieszne'' mnie rozwaliłaś:-D:-D
Ewi ale ma śliczne oczy Mareczek:tak: A fryzurka fajna, lepiej mu w takich:tak:

Laski nie wiecie czy anty mają wpływ na badania pod kątem ciąży? Bo myślimy z J. odstawić tabletki i żebym porobiła badania pod kątem ciąży. Bo chcemy żebym była na pewno zdrowa. I nie wiem czy właśnie tabletki mają wpływ na wyniki owych badań, żeby potem mi nie wyszły jakieś hocki klocki.

reklama
BLANECZKO wiesz, mi się zdaje że okażesz w ten sposób słabośc, że ona ma nad tobą władze, bo coś sobie wymyśliła to ty od razu ustawiasz się w rządku pod jej rozkaz... I w ten sposób ty ją faworyzujesz... Ona widząc to że ma siłę, że każdy robi to co ona chce, wykorzystuje to, każdy robi i daje jej wszystko i ty właśnie przyłączasz do tej grupy... Sorki że tak prosto z mostu ale tak myślę...

KASIEK ja zdaję sobie sprawę że nie masz siły, szczególnie na to żeby czytac o wymianach FB...

EDIT
VEGAS ja bym odstawiła i przynajmniej jeden cykl odczekała

Vegas w sumie nie wiem moja koleżanka brała chyba 6 lat w sobotę 7 lipca bierze ostatnią i już się nie zabezpieczają:) Mam nadzieje że szybko zaskoczy bo ma tylko jeden jajnik;/ Ale nie wydaje mi się zęby miały jakiś wpływ na stan zdrowia

KasiaF
a daj spokój sama kosiara waży ze 20 kg to tego wszędzie kretowiska i trawa do kolan otargałam się jak nie wiem;/

Jeszcze się zastanowie co do imienia .
Ale wiecie co . Kiedyś w końcu wybuchnę , bo babcia na leki nie ma , a ta pinda ją doi na maksa.
Bardzo kocham babcie ,ale wkurza mnie to .

Blaneczka wierzę, że kochasz babcię, zrobisz jak uważasz. Ja nauczyłam się w życiu, że czasem warto milczeć:happy2: Ja kiedyś byłam młoda, głupia, i na moim ogólnym blogu napisałam co myślę o babci, tak szczerze, z serca. Chodzi to teraz za mną jak smród po gaciach /przysłowiowy/. Potem zmądrzałam, bloga mam na hasło, ale ciągle ktoś wykorzystuje tę moją przeszłość, te moje myśli, które szczere były.. Czasem lepiej się przymknąć, przemilczeć, żyć po swojemu, szczęśliwie.

Blaneczka- Nie kieruj sie tym co ona chce. Jesteś pierwsza i masz prawo nazwać dzidzie jak chcesz. To ona papuguje po tobie nie ty. A to że jest faworyzowana to się może jeszcze zmienić. Wieki ludzie nie żyją i sobie nie da rady jak nie będzie miała kogo ustawiać tak jak ona chce. A ty będziesz miała przewagę z tym nad nią. Wiem jak to jest bo moja babcia faworyzuje moje rodzeństwo przyrodnie bo to jej wnuki kochane z pierwszego małżeństwa mojego taty. Nie przejmuje się tym nie mam już kontaktu z babcią od jakichś 3 lat jeszcze przyjdzie w łachę i tyle.
Tylko że jest jeszcze to że ja dostałam jedyną rzecz od babci po moich narodzinach maskotkę i tyle bo doszła do wniosku że dużo kasy można oszczędzić nie dając mi nic. Mi wystarczyłoby dobre słowo ole nawet na tą jej nie stać.

A tak zmieniając temat .
Co ze studiami ? Odczekać rok i iść , czy może przez ten rok znaleźć jakiś kurs / staż i coś robić?
Jestem po liceum ,więc 0 zawodu i perspektyw na przyszłość bez studiów . Jestem w kropce.
Chcę zapewnić Lilce jak najlepsze warunki życia.

Aha, Dorotar zapomniałam - ja się od lipca tamtego roku opiekuję małą Nicolą. W lipcu skończy 2 lata:-)

Blaneczka z dośw. wiem, że lepiej iść do pracy. Po studiach często ludzie nie mają zagwarantowanej pracy, niestety. A pieniądz w dzisiejszych czasach jest bardzo istotny. Na studia zawsze jest czas.

Blaneczka no to zależy od Ciebie jak się czujesz na siłach bo wiesz teraz jesteś w toku a jak zrobisz sobie przerwę to wiesz ciężko się zdecydować a z drugiej strony na dwóch pierwszych latach dużo zajęć jest i czy dałabyś radę a co byś chciała studiować. Ja zaszłam na 2 roku Dominika urodziła się 4 października rozpoczynając mój 3 rok i wszytko skończyłam dziennie w palnie ale już miałam za sobą trochę

reklama
Ogólnie chciałam iść na politechnikę , na automatykę i robotykę lub elektronikę i komunikację .
Ciężkie studia, więc z dzieckiem chyba odpada. Poza tym wiązałoby się to z przeprowadzką do Poznania .
Sama nie wiem co robić.

Do góry