reklama

Mój dom, moje mieszkanie

reklama
nuśku jeszcze trochę cierpliwości i niedługo odetchniesz z ulgą w nowym meiszkanku, super! :tak: Co do tych scian to wydaje mi się, że to nie wina farby, tylko złego zagruntowania ściany :confused:

Danusia,nie denerwujcie sie za bardzo,bo tak to juz jest z remontami itd.Pomyslcie ile nerwow zjadaja osoby,które budują własny dom sami:sorry2:.
Dulux jest dobra farba:tak:.U nas troche walkowalo sie na suficie(miejscami),ale byla kładziona na poprzednia farbe.Tu gdzie Jacek nakładał gips świetnie sie malowalo:tak:.Moglabym zostac malarką pokojową,straszną frajdę mi to sprawialo;-):tak:.

U nas też było malowane Duluxem i super się malowało i dobrze farba trzyma. Więc Nuśka, nie sądzę, że to wina farby, tylko jak pisze Joasiek, tego co pod farbą... Ale nigdy nie jest tak przy remontach, że wszystko wychodzi idealnie :sorry2: Pewnie chciałoby się, ale zawsze coś tam się okazuje nie tak, niestety trochę nerwów się traci :sorry2:

nuśka, chyba nie możesz mieś pretensji do farby, bo my też jej używaliśmy i w poprzednim i teraźniejszym mieszkanku i nic się nie działo, winą może być zbyt świeże podłoże, nowy gips trzeba zagruntować i dopiero po tym malować, po pierwsze farba lepiej się trzyma, po drugie ściany mniej jej wpijają, czyli jest bardziej wydajna:tak:

No Justyna duzy ten pokoj macie nie ma co:tak:

A co do naszego m, to juz blizej konca......ale jestem starsznie zalamana scianami.....zachcialo mi sie farby dulux i teraz najchetniej bym usiadla i plakala......a chodzi o to ze miejscami skodzi sobie platami, w miejscu gdzie troszke gips pekl ona sie lamie i odchodzi......:wściekła/y::-(nie jest tego duzo i bardzo widoczne ale mnie juz to zlosci bo ile mozna.....co chwilke cos......
jescze okazalo sie ze drzwi bedzie trzeba podcinac od dolu, bo za wysoko sa panele i plytki:wściekła/y:no jasna cholerka czy nie moze isc latwo.......
czekam tylko na jakies nowosci.....czyli co jesczebedzie nie

tak.......
A co do tej farby to na teraz moze i nie jest zle ale jak pomysle o malowaniu za jakis czas np. na inny kolor to starasznie sie marwie co to bedzie.......chyba bedzie trzeba zeszpachlowac wszystko i na nowo gipsowac, bo farba bedzie ''szla za walkiem'':-(:crazy:
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Nuśka
nie da się nad wszytskim zapanować :tak: wiem to z dośiwadczenia:tak: to tylko ściany do poprawki - wyobraź sobie sytuacje u mnie gdzie nie zrobiliśmy ogrzewania podłogowego w salonie a wszedzie jest i tego strasznie załujemy! I nie da sie tego cofnąć!!!

Codziennie kiedy wstaje z lozka o tym myśle kedy deptam po panelach(zimnycyh panelach) a nie ciepłej podłodze :crazy:

Glowa do gory- czekam na koncowe efekty

Joasiek a Ty nam cos pokazałaś??:sorry2:

- wyobraź sobie sytuacje u mnie gdzie nie zrobiliśmy ogrzewania podłogowego w salonie a wszedzie jest i tego strasznie załujemy! I nie da sie tego cofnąć!!!

Codziennie kiedy wstaje z lozka o tym myśle kedy deptam po panelach(zimnycyh panelach) a nie ciepłej podłodze :crazy:
i właśnie ja tez D. mówię,żeby koniecznie zrobił to ogrzewanie,bo jak mam do końca życia chodzić po zimnych płytkach to wymiękam :crazy:p.s.a pod panelami też można zakładać ogrzewanie?ja myślałam sobie położyć płytki w całym domu:blink:

i właśnie ja tez D. mówię,żeby koniecznie zrobił to ogrzewanie,bo jak mam do końca życia chodzić po zimnych płytkach to wymiękam :crazy:p.s.a pod panelami też można zakładać ogrzewanie?ja myślałam sobie położyć płytki w całym domu:blink:

pod panelami nie, pod deske barlinecką tak

pod płytki wskazane :sorry2:

Moj K mowil ze idzie dac ogrzewanie pod panele

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry