reklama

Mój dom, moje mieszkanie

reklama
Oliwieczka to jest taka mata/siatka (kupuje sie to w marketach budowlanych kosztuje jakieś 1,50zł za metr bieżacy) którą się daje pod korę czy torf przy ściółkowaniu. Ona przepuszcza wodę i powietrze ale nie pozwala przedostać się chwastom które dzięki niej giną. Ja ją dałam, zobaczymy... minęły na razie ze 3 tygodnie a jeszcze mi żaden chwast nie wylazł :tak:

Oliwieczka to jest taka mata/siatka (kupuje sie to w marketach budowlanych kosztuje jakieś 1,50zł za metr bieżacy) którą się daje pod korę czy torf przy ściółkowaniu. Ona przepuszcza wodę i powietrze ale nie pozwala przedostać się chwastom które dzięki niej giną. Ja ją dałam, zobaczymy... minęły na razie ze 3 tygodnie a jeszcze mi żaden chwast nie wylazł :tak:

hmmm żebym to wczesniej wiedziała :dry:

hmmm żebym to wczesniej wiedziała :dry:
ale w zasadzie to moze przy innych drzewkach sobie o tym pomysle bo jeszcze duzo przedemną :tak:

Oliwieczka nic straconego, przecież to niewielki problem zdjąć ten torf na jakiś worek żeby się potem po trawie nie walał, rozciągnąć siatkę i rozsypać torf jeszcze raz :tak: Bo widzę że Ty głównie o celach ozdobnych myślałaś i rzeczywiście ślicznie taki czerwony torf wygląda :tak: ale przy okazji (a właściwie to głównie) taką rolę spełnia, że ogranicza i to bardzo zachwaszczenie.
Tja, ja taka mądra.... a jeszcze w zasadzie nic nie posadziłam, bo ciagle nie mogę się zdecydować co i gdzie, no i jeszcze do końca nie przekopałam miejsca pod jakieś roślinki. Ale o tym ściółkowaniu akurat się naczytalam żeby dobrze wyściółkować iglaki przy domu. A kory dałam dość dużo, tak gdzieś na 5cm grubości warstwa. Ale podobno po jakimś czasie i tak to butwieje i trzeba uzupełniać.

Oliwieczka ślicznie wyszło musiałaś się nieźle napracować ale Efekty super

ja się zadowalam doniczkami na balkonie hihi ;-)ale czekam na remont balkonu to dopiero kwiatki poprzesadzam w nowe doniczki ;-)

reklama
Oliwieczka,bardzo ładnie:tak:.
Asiu,dzieki za rady.Akurat w przyszłym tygodniu mieliśmy krzewy podsypywac kora i nie mialam pojęcia,ze pod nia cos sie jeszcze podklada:szok::shocked2:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry