Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wow jak ładnie OliwieczkaA co to jest - to takie ładne czerwone do ściółkowania ?? Ja ostatnio ściółkowałam moje krzaczki korą. A dawałaś pod spód agrowłokninę? Tą plastikową, czy materiałową?

Oliwieczka to jest taka mata/siatka (kupuje sie to w marketach budowlanych kosztuje jakieś 1,50zł za metr bieżacy) którą się daje pod korę czy torf przy ściółkowaniu. Ona przepuszcza wodę i powietrze ale nie pozwala przedostać się chwastom które dzięki niej giną. Ja ją dałam, zobaczymy... minęły na razie ze 3 tygodnie a jeszcze mi żaden chwast nie wylazł![]()

Oliwieczka to jest taka mata/siatka (kupuje sie to w marketach budowlanych kosztuje jakieś 1,50zł za metr bieżacy) którą się daje pod korę czy torf przy ściółkowaniu. Ona przepuszcza wodę i powietrze ale nie pozwala przedostać się chwastom które dzięki niej giną. Ja ją dałam, zobaczymy... minęły na razie ze 3 tygodnie a jeszcze mi żaden chwast nie wylazł![]()

Bo widzę że Ty głównie o celach ozdobnych myślałaś i rzeczywiście ślicznie taki czerwony torf wygląda
ale przy okazji (a właściwie to głównie) taką rolę spełnia, że ogranicza i to bardzo zachwaszczenie.