reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

a czy oglądałyście albo znacie kogoś kto ma Emmaljungę? z tego co wiem, mają chyba największą gondolę i są lekkie... Mi się one bardzo podobają.
moja koleżanka kupiła Emmaljungę, podobno ma dobre opinie, mają dość sporą gondolę, jednak nowe są drogie, mi by było szkoda kasy chyba, a czy są takie lekkie, to nie wiem, chyba przeciętne. Kumpela rodzi w lipcu więc opinię napiszę jak zacznie używać wózka :-)

Chusta to jest świetna sprawa, bardzo mi się podoba ta idea, jeżeli tylko mój berbeć będzie chciał się chustować, to będziemy się motać na pewno często, odziedziczę po siostrze tkaną chustę, mam nadzieję że się nauczę ją dobrze wiązać.

reklama
Apropos ubranek to fajne są w używanych odzieżach tyle że angielskich te z innych państw to chłam.
Za małą kasą można kupić super firmowe ciuszki (ostatnio kupiłam spodenki H&M czerwone sztruksowe nic nie zniszczone za 3 zł) Kiedyś sama miałam taki sklep i to były najfajniejsze ciuszki jakie miała moja córka prane, prane i brudzone wielokrotni i nic z nimi się nie działo, a te kupione w polskich sklepach to do pierwszego prania za wielką kasę kiepski towar.Wiadomo, że jak pierwsze dziecko to musi mieć coś nowego bo wszyscy mamy ideały, ale one będą zweryfikowane przez życie szczególnie jak dzieci zaczną jeść zupki.
Zobaczycie same , na razie pewnie myślicie co ja za głupoty pisze!!Polecam wiec wizyty w angielskich używanych ciuszkach!!!pozdrawiam!!

Ja dla siebie na razie szukam czegoś w ciuchlandach, bo przecież wszystko jest teraz mega drogie a ciuchy ciążowe zwłaszcza. Więc ciążowych szukam używanych, a dla malucha i tak całą masę dostanę po dzieciach koleżanek :D ale uważam, że przez tyle lat jeszcze się nakupujemy maluchowi, więc na razie chcę trochę przyoszczędzić i też uważam, że po ciuchlandach można polatać:D

Hej dziewczyny, ja miałam niedawno urodziny, dostałam kasę od taty i przedstawiam Wam moje drogie, to co udało mi się wczoraj upolować :-) Kolory raczej neutralne, by dla chłopczyka i małej kobietki pasowało :-)
PS kupiłam jeszcze 5 białych pieluch tetrowych:)

Załączniki

• DSC_0237.jpg
    DSC_0237.jpg
    99,5 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC_0233.jpg
    DSC_0233.jpg
    93,8 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC_0235.jpg
    DSC_0235.jpg
    82,8 KB · Wyświetleń: 56
Gola te ciuszki sa przeslodkie. Moj T narazie zabronil mi nawet myslec o zakupach, wiec narazie nic nie kupuje. Za tydzien bede w Polsce na kilka dni i cos mi sie wydaje ze wroce juz z czyms dla dzidziusia bo nawet jezeli ja nie kupie to cos tak czuje ze ktoras babcia lub ciocia cos kupia :)

Dziewczyny dzięki - ja to normalnie jak już płeć poznam, to chyba w jakiś szał zakupów popadnę- musi mnie ktoś pilnować, i od czasu do czasu sprawdzić na ziemię:sorry:

reklama
Ubranka bardzo fajne :)

Ja teraz obkupuje sie w rzeczach ktore przydadza mi sie w ciazy i po porodzie (bielizna, ubrania ciazowe i wygodne do karmienia, pasy poporodowe nawet i majtki juz mam :p). Planuje zakupic laktator niebawem zeby na sam koniec nie wydac za duzo.
A ubranka dla noworodka to pozniej, jak zrobie przeglad szafy tego co juz mam.

alma26 to racja ze dziecko duzo ubran brudzi gdy juz zacznie jesc zupki. Ech! Mnie tak szkoda bylo tych niektorych jasnych ubranek :( A teraz calkiem poplamione i nie da sie sprac... Ech....

Do góry