reklama
EM Ka
Fanka BB :)
U mnie 9 + ... 
M
Mar1
Gość
u mnie wreszcie ruszyło mam + 2 kg od ostatniej wizyty
to daje w sumie 4 kg od początku ciąży (z 56 na 60), ale z tym się nie zgadzam, bo pierwszy raz wagę miałam badaną dopiero w 2-gim miesiącu, kiedy miałam nudności i wymioty i ledwo co jadłam, a wiem, że przed ciążą ważyłam 58 kg
cieszę się jednak, że poszło do przodu
to daje w sumie 4 kg od początku ciąży (z 56 na 60), ale z tym się nie zgadzam, bo pierwszy raz wagę miałam badaną dopiero w 2-gim miesiącu, kiedy miałam nudności i wymioty i ledwo co jadłam, a wiem, że przed ciążą ważyłam 58 kg
cieszę się jednak, że poszło do przodu
Cherie87
A ja od początku ciąży mam minus 12 kg
Z początku było - 14 ale obecnie mam dwa kg na plusie. Zaczyna mnie to martwić, bo jem naprawdę za 10ciu
któraś z dziewczyn też tak mało przybrała na wadze?

Cheri, mnie też szczerze mówiąc szokuje to co napisałaś. Wiele z nas na początku straciło kilka kg bo to normalne przy nudnościach ale to, że ty w dalszym ciągu jesteś aż 12 kg na minusie to raczej nie jest normalne.
Właśnie, co mówi na ten temat twój lekarz??

Właśnie, co mówi na ten temat twój lekarz??
Ostatnia edycja:
reklama
Cherie87
Na samym poczatku mialam straszny jadlowstret plus 5 dni na samej wodzie i mleku - lezalam wtedy w szpitalu z podejrzeniem niedroznosci jelita. Lacznie w ciazy schudlam w pierwszych miesiacach 14 kg a dopiero od jakis 3 mcy waga zaczyba skakac do gory wiec 2 kg mam na plusie. Dziecko ma wage ok, za kazdyn razem miesci sie w normach. Tak sami wzrost i cala reszta - badania prenatalne nic nie wykazaly. Moj lekarz uwaza ze to bardzo dobrze ze nie przybieram na wadze poniewaz i tak waze za duzo (nie nalezalam nigdy do szczuplutkich osob), nie mialam ani pol mdlosci w ciazy ani wymiotow. Obecnie jem wszystko na co mam ochote, wlaczajac slodycze (az wstyd
) ale lekarz nie zabronil siegac po nie gdy mam ochote - krzywa cukrowa wyszla ok. Nie mam pojecia czemu tak sie dzieje aczkolwiek mam pewna teorie - z powodu miesniaka i poczatkowych faz czucia wstretu do jedzenia jadlam czesto i w bardzo malych ilosciach. Obecnie jest tak samo, wcinam bardzo malo acz czesto. Nie mam pojecia czy to ma wplyw ale dieta zmienila mi sie w ciazy calkowicie. Coz, sama nie wiem co o tym myslec..