reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NASZ przyrost WAGI;]

Hania tu rację masz jakbyśmy też taką dietę miały to pewnie tak jak u ciebie tylko dzieci by w brzuszkach rosły hehe ;-)

reklama
u mnie wreszcie ruszyło mam + 2 kg od ostatniej wizyty
to daje w sumie 4 kg od początku ciąży (z 56 na 60), ale z tym się nie zgadzam, bo pierwszy raz wagę miałam badaną dopiero w 2-gim miesiącu, kiedy miałam nudności i wymioty i ledwo co jadłam, a wiem, że przed ciążą ważyłam 58 kg
cieszę się jednak, że poszło do przodu :)

A ja od początku ciąży mam minus 12 kg :baffled: Z początku było - 14 ale obecnie mam dwa kg na plusie. Zaczyna mnie to martwić, bo jem naprawdę za 10ciu :baffled: któraś z dziewczyn też tak mało przybrała na wadze?

Cherie masz na myśli że od początku ciąży zamiast przybrać na wadze to schudłaś 12 kg? A lekarz uważa że to normalne? jakoś trudno mi to sobie wyobrazić :szok:

Cheri, mnie też szczerze mówiąc szokuje to co napisałaś. Wiele z nas na początku straciło kilka kg bo to normalne przy nudnościach ale to, że ty w dalszym ciągu jesteś aż 12 kg na minusie to raczej nie jest normalne.:shocked2:
Właśnie, co mówi na ten temat twój lekarz??

Ostatnia edycja:
reklama
Na samym poczatku mialam straszny jadlowstret plus 5 dni na samej wodzie i mleku - lezalam wtedy w szpitalu z podejrzeniem niedroznosci jelita. Lacznie w ciazy schudlam w pierwszych miesiacach 14 kg a dopiero od jakis 3 mcy waga zaczyba skakac do gory wiec 2 kg mam na plusie. Dziecko ma wage ok, za kazdyn razem miesci sie w normach. Tak sami wzrost i cala reszta - badania prenatalne nic nie wykazaly. Moj lekarz uwaza ze to bardzo dobrze ze nie przybieram na wadze poniewaz i tak waze za duzo (nie nalezalam nigdy do szczuplutkich osob), nie mialam ani pol mdlosci w ciazy ani wymiotow. Obecnie jem wszystko na co mam ochote, wlaczajac slodycze (az wstyd :() ale lekarz nie zabronil siegac po nie gdy mam ochote - krzywa cukrowa wyszla ok. Nie mam pojecia czemu tak sie dzieje aczkolwiek mam pewna teorie - z powodu miesniaka i poczatkowych faz czucia wstretu do jedzenia jadlam czesto i w bardzo malych ilosciach. Obecnie jest tak samo, wcinam bardzo malo acz czesto. Nie mam pojecia czy to ma wplyw ale dieta zmienila mi sie w ciazy calkowicie. Coz, sama nie wiem co o tym myslec.. :(

Do góry