reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

NASZ przyrost WAGI;]

U mnie dobiło do +8 :) też woda zaczyna się zbierać.. ale pić mniej nie mam zamiaru :) właśnie jak dziewczyny piszą mniej soli i takich rzeczy...:)

reklama
No wlasnie nie posłuchalam gościa bo jak ograniczać napoje a wyedy były upały ... A nie jem duzo slonych rzeczy czasem gazowane moze z tego powinnam zrezygnować a z drugiej strony całe życie niedowaga to w ciazy moge sie toczyć a co ...

Co za imbecyl każę ograniczać picie.. no chyba, że ktoś same gazowane słodkie pije... Ja mam ok. 10 plus ale od ponad miesiąca stoi waga a maluch przybrał ponad kilo, więc chudnę :-D nie no u mnie to dietka nie pozwala przytyć pewnie. A tak sraszyli że w ostatnim miesiącu tyje się podwójnie...

dziwne z tym ograniczeniem wody. To, że zbiera się w organizmie to normalne ale żeby przestać pić dlatego ?? :baffled:ojj nie posłuchałabym :] czasami mnie tak suszy, że pół butelki 1,5l wypijam :-p

U mnie +15 i stoi waga od 2 tyg.

Emka tak jak piszą dziewczyny zgadzam się że nawet jak woda się zatrzymuje to pić nadal wodę bo to jest niezbędne, a pomoże właśnie ograniczenie soli i trzeba pamiętać, że sól to nie tylko ta co sypiemy ale często jest ukryta w produktach. Dużo gazowanego pewnie też nie pomaga, ale od czasu do czasu można zgrzeszyć ;-)
Ja mam +10 kg gdzie 4 tyg temu było 9 więc wcale tak dużo nie przybywa w tej końcówce, a połowa z tego to dzidziuś bo ja 1 kg a on 0,5 kg :)

A twoje 16 kg to pewnie w większości właśnie woda więc zejdzie zaraz po porodzie ;)

EM Ka też się dziwię że lekarz zasugerował mniej pić. Przecież wszędzie piszą że jedynym sposobem na zatrzymywanie wód w organizmie jest właśnie jej picie.

U mnie 14,5 kg na plusie :zawstydzona/y::szok: I na 15 mam zamiar zakończyć.
Ale jestem już bardzo opuchnięta, stopy jak balony, całe nogi, dłonie i buzia jak księżyc w pełni więc pewnie spora częśc to woda.

Uwierzcie mi ze tez byłam w szoku , bo zaczął opowiadać ze kobiety w ciazy nie raz ograniczają sie z jedzeniem a nie z piciem i potem takie efekty. A za oknem 28 st było, nawet nie komentowalam bo przeciez nie odwodnie siebie i jeszcze do tego dziecka!
Ta ja tez mam papelek okrągły ;) i do tego podwójny podbródek ;) a mój maz mowi ze mam brzusio do dźwigania to i stopki muszę miec większe ;) bajerant ;)

emka i tak mężu powinien zawsze mówić choćby miał to być bajer, każda z nas wie jak wygląda ale miło jest kiedy mąż taki kochany :)

reklama
U mnie na dzień dzisiejszy +7,5 kg, więc myślę, że mój plan, żeby nie dobić do 10 kg jest jak najbardziej realny co mnie bardzo cieszy, bo ja to pulpet jestem:D

Może lekarz miał na myśli słodzone napoje? Bo jednak wodę należy pić, chociaż wiadomo nie można też przesadzić np. z 5 litrami dziennie, ale takie 2 l to spokojnie:tak:
Widać czasem nie warto słuchać lekarzy tylko siebie:)

Do góry