reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasza waga

Faktycznie dużo schudłaś, też mi się przyda więcej ruchu po porodzie.

A do słodyczy niestety ciągnie mnie strasznie. No i męczę się, żeby się powstrzymywać...

reklama
W tamtej ciąży przytyłam 15kg, po przyjściu do domu po tygodniu zostało mi 6, czyli wystarczyłoby jakbym przytyła 9 ;). Został mi 2kg z czego 1 mi ubył na początku ciąży. Teraz jestem do przodu jakieś 6kg tak samo jak w tamtej choć ruchu mam więcej, teraz mam w końcu z kim chodzic na spacery ;) ale jem też chyba więcej.

A ja przed ciążą schudłam 8 kilo. Pracowałam nad sobą 4 miesiące. Zmieniłam dietę - mniejsze potrawy, regularnie, zero pieczywa, ziemniaków, smażonego....Ale ważyłam dużo przy swoim 160. Aż wstyd się przyznać. Jednak ja od roku ćwiczyłam regularnie na siłowni , ta waga to nie tylko sam tłuszczyk. Sama siłownia nie wystarczyła, aby stracić na wadze. Jak zastosowałam dietę od razu waga zaczęła spadać.
Ważyłam b.dużo i może dlatego dość szybko mi poszło z tymi 8 kilo. I tak chciałam jeszcze zrzucić 10 kilo....ale zaszłam w ciążę i wylądowałam w łóżku.
No i po ciąży biorę się ostro za siebie. Tak jak Karlam , już wiem co mam robić aby schudnąć.

ja przytylam 5 kg w 22 tyg i sama nie wiem, gdzie one sa, bo wlasciwie tylko brzuch mam wiekszy :) i troche buzia sie zaokraglila:)

a ja mam 4 kg na plusie i wlasnie dzisiaj wskoczylam na 6 miesiac. :tak: , powiedzcie mi, ze teraz juz nie bede przybierac. Juz wygladam jak maly slon, a co jak tak jeszcze mi wlezie w tylek?? Mam 176cm i waze ale wstyd 95kg :no:

mnie sie wydaje ze wlasnie teraz zaczniemy jeszcze wiecej przybierac bo dzidzia bedzie rosla bardzo szybko ;-) no w sumie moge przybrac tylko ze mam sklonnosci do tycia i trudno bedzie mi to zrzucic (no mam nadzieje ze nie bedzie az tak trudno ;-) )

reklama
aph ja waże tak samo 94 kilo i wcale się tym niee przejmuje;-) zobaczysz że po porodzie jak się za siebie weźmiemy to będziemy ważyć z 75 kilo albo i mniej :-)

Do góry