reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nasze brzuszki

Agao: zoomem optycznym możesz robić zdjęcia w przybliżeniu, są zoomy 4-krotne i 12-16-krotne, wszystko zależy do czego chcecie wykorzystać aparacik.

reklama
kaśka no tak na codzień dla nas do brzusia i dzidziola jak się wykluje :D taki dla amatorów w miarę dobry i łatwy w obsłudze no i tani ni wiem czy za 1500-2000 da radę co kupić a może taniej??????

Aga spokojnie, za 1500 będziesz miała minoltę z 10-krotnym optycznym, kodaka chyba też (jeszcze zależy ile będzie miał pikseli). my mamy półtorarocznego kodaka, na który można dokupić nakładki z obiektywami, ale to będziemy kupować w niemczech bo o ponad połowę taniej. mi jednak marzy się minolta, ale wcześniej chcę kupić kamerę, a potem pomyślimy o aparacie.

a ile najlepiej tych pikseli ??? i czy ten 10 krotny to oki??? gdzie najlepiej kupić???? co to te nakładki???

a to od Was już zależy, dla mnie 10-12 byłoby gucik. nam najlepiej doradził sprzedawca w media, ponad półgodziny z nami dyskutował i porównywał aparaty. ja mam w moim kodaku tylko 4 zoomu optycznego i do mojego modelu są nakładane obiektywy z większym zoomem. pokukajcie, może przed świętami będą jakieś obniżi, my na to liczymy w związku z zakupem kamery.

a to w tym sięnie orientuję - przy wyborze o tym dyskutował Krzysiek, ja tylko sięprzysłuchiwałam są 3, 4, 5, 6 mln pikseli i wyższe, ale to są zabawki już raczej bardziej profwsjonalne

agao - im większa matryca, tzn. 4, 5 mlnowa - tym wieksze potem masz mozliwości - możesz ustawić i robić zdjecia w małej rozdzielczości, albo większe i bardzo duże - takie zdjęcia są lepsze, bo możesz je później obrobić w fotoshopie, wykadrować, jak źle zrobiłaś ujęcie itp.
myśle, że 4, 5 mln matryca Ci na początek wystarczy...

zoom optyczny jest super - możesz robić zdjęcia makro (z bliska), możesz fotografowac dalekie obiekty, robić szerokie ujęcia itp.

radziłabym Ci aparat na kartę compact flash - te karty są najbardziej uniwersalne, najszybsze, sa raczej bezwaryjne, poza tym jest duży wybór tych kart - od 64MB do 1, a nawet 2GB - my zmieniamy non stop aparaty, ale zawsze jestesmy wierni karcie cf

to chyba takie najwazniejsze rzeczy o ile moge Ci skromnie doradzić ;) jakbyś coś chciała wiedzieć - wal śmiało do mnie na gg albo pisz e-mail, potem wróci moja fachowa siła, to najwyżej dopytam, mój Krzyś to świr foto ;)

reklama
hey ale jestem dumna mój brzusio zrobił się duży w końcu super mama nawet powieziała że jak byłam tydzień temu to tak średnio coś widziała a teraz jak byłam powiedziała żźe spora piłka mi się zrobiła ;D

Do góry