reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieci w cm i kg

reklama
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu i ogólnym badaniu...niestety nie mam dobrych wieści...Paula za mało przybiera na wadze :-(przez niecały miesiąc przytyła tylko 200 gram :-( jest na cycu cały czas i jeden posiłek marchewka lub jabłuszko co i tak jest poprawiany cycusiem...fakt ostatnimi dniami rzadziej je ale nie wiem ile zjada bo niestety nie mam licznika na piersi :-(dostała skierowanie na morfologie i czekamy teraz na wyniki...tak się boje...a na dodatek ma jakieś kropki na nóżkach ah....a dotego teraz ma gorączke ale to chyba po szczepieniu (w obie rączki i płakała bardzo :-() 37,7 stopni albo to ząbkowanie...dałam jej czopka na gorączke i śpi teraz biedulka. tak mi jej żal,nie wiem co jej jest...chciałabym jak najlepiej dla niej a jestem taka bezradna

a poza tym mój Pasztecik mierzy już 68 cm i wszystkie panie wychwaliły że nie wygląda na swój wiek,jest taka poważna :-)a w domu to ciągle się śmieje :-D

Kaira, 3majcie się cieplutko, ja mam nadzieję, że to słabe przybieranie jest tylko przejściowe :tak: , a może po prostu zjada tyle ile powinna, ale po prostu nie tyje :confused: .Ale pewnie wszystko będzie dobrze, MUSI być!!!!!!!!!!
Buziaczki ode mnie i od Oliwki :-)

Kaira my raz tez mielismy wazenie u pani dr i nas nastraszyla az kupilismy wage i okzalao sie ze onama zapsuta..zycze Wam zeby bylo podobnie! caluski

Kaira mam nadzieję że wszystko będzie ok. o ile pamiętam to Twoja Niunia swego czasu dobrze przybierałą na wadze a więc teraz jest może czas zastoju. ja też martwiłam się małym przybieraniem Lili aż moja szwagierka mi powiedziała /mama 3 dzieci/, że teraz to już jest taki okres gdzie dziecko nie musi przybierać na wadze regularnie, raz tyje więcej a raz mniej i wcale nie musi to być jednakowo. trzymajcie się gorąco i pisz jak tylko będziesz coś wiedziała więcej...

Kaira- mi tez powiedziala dr ze dzieciaczki roznie przybieraja zalezy od ich okresu wazne aby przybieraly napewno wszystko bedzie dobrze ale dlugasek z niej ho ho buziaczki ode mnie i Marty dla WAS:-)

Nie wiecie jak długo po szczepionce może utrzymywać się gorączka??Paula od wczoraj gorączkuje i temperatura nie do zbicia wciąż 38/38.2 podaje jej paracetamol w czopkach 50 mg i nic:-(wogóle nie chce jeść rano zjadła 150 ml butli,pożniej pociumkała troche cyca i zjdała troche z cyca dopiero teraz:szok: i to bardzo mało bo króciutko jadła:-(herbatki nie chce pić,teraz butli też nie chciała:-(boje sie żeby się nie odwodniła:-(ja zaraz zwariuje a na dodatek mnie chróbsko wzięło jakieś przeziębienie ledwo żyje,gorączka 38 i sama z tym wszystkim:szok: mąż niestety w pracy cały dzień:-(

Dziękujemy za buziaki bardzo słodkie:tak:co do wagi to miała doktorka dobrą bo elektryczna...może macie racje jakieś skoki rozwojowe...ale tak bardzo się martwie...

Kaira trzymaj się!!! Próbuj poić Paulę może zaskoczy. Pewnie te zęby swoje trzy grosze dorzuciły. Chyba nie bez powodu mówią żeby się za bardzo nie cieszyć jak miną kolki, bo to dopiero początek rodzicielskiej drogi przez mękę :baffled:. Na pewno jest ciężko się zmobilizować jak gorączka doskwiera, ale nie raz tu czytałam i wiem z własnego doświadczenia, że damy radę :tak:. Co innego nam pozostało :happy:.
My jutro idziemy na szczepienie. Martyna do tej pory dobrze reagowała. Mam nadzieje, że i tym razem tak będzie.

reklama
Kaira, ja myślę, że jeśli do juta gorączka nie minie to może warto udać się do lekarza, lepiej dmuchać na zimne, bo może to być reakcja po szczepionce (oby tak było), a może (tfu tfu) jakaś choroba.Ostrożności nigdy za wiele.
3majcie się cieplutko.

Do góry