reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
larkaa a ty idziesz tym starym system?
wczoraj podałam Zuzi biszkopta, na początku ładnie ciumkała, ale chwilę później już wsadziła go sobie całego do buzi :dry: może z ty moim dzieckiem jest coś nie tak, bo na wszystko się rzuca jak lew i to strasznie dziko :-( waży 9,5 kg, zęby niby siedzą w dziąsłach ale nie widać by się miały pojawić na zewnątrz. Raczkowanie niby się zbliża, ale jak na razie tylko tyłek w górze i bujanie na łapkach. Dostałam też skierowanie do okulisty, bo już 2 pani doktor twierdziła, że oczka jej uciekają do środka... W poniedziałek z nią idę, we wt ja na oddział - jak się nigdy po lekarzach nie włóczyłam tak teraz podwójnie latam :baffled:

pbg u nas też dzikie szaleństwo jak bart dostanie coś do jedzenia do rączki, a chrupki to znikają w zastraszającym tempie :tak:. Zębów również brak, nawet nie widać żeby coś miało iść :dry:, siedzieć nie siedzi - nie mówiąc już o samodzielnym siadaniu. Z podłogowych umiejętności to jedynie się turla i pełza. Do tego mamy problemy ze skórą i z wyginaniem się. Także my idziemy dziś do pediatry, chcę zobaczyć co powie, bo myślę że B może mieć obniżone napięcie mięśniowe, szczególnie że z tego co czytałam to jest w grupie ryzyka. Może przesadzam, ale wolę sprawdzić niż później pluć sobie w brodę że nic nie zrobiłam.
A mnie też czeka w najbliższym czasie ortopeda, rechabilitacja, ginekolog aż mi się nie chce myśleć kiedy ja to wszystko zrobie:baffled:. Czekam do października, studia się zaczną, to mama będzie częsciej u mnie i może będę miała chwilkę, bo teraz nie ma szans.
Także wiem co czujesz, ale tak to jest, że jak się sypie to wszystko :dry:.

pbg co prawda moj biszkopta jadl ostroznie ale jak dostaje do reki lyzeczke z jedzeniem to nieraz ja pcha sobie do gardla jakby byl mega glodny ;-)
Moze jest to po czesci dlatego ze dzieci nie potrafia jeszcze wyliczyc glebokosci na jaka moga cos wsadzic do buzi

nimfii no nie umieją też "wyliczyć" z jaką siłą się ugryzą... Mała dziś mi zrobiła awanturę ja zsadziła do buzi smoczka odwrotnie i przygryzła tą obwódkę, aż jej krew z dziąsła poszła.

Wczoraj podalam malej nurofen na noc ...spala o niebo lepiej:-) byly dwie podudki o 24,00 i 4,30 :-) o 6,30 wstala -7,30 spanko do 8,30

Zakupilam wczoraj smoczek nuka .. ten maly ...i wydudnila mi na dzien dobry 60 ml. soku ...moze ta mala bestia zalapie w koncu o co chodzi z butla :-p

Co jeszcze możecie zrobić z butlą, dawajcie regularnie, ile wypiją to wypiją. Ja zaczęłam jakiś miesiąc temu walczyć ze swoim dzieckiem, żeby zaczął coś pić a nie tylko jeść. I po miesiącu wypija jak już wcześniej napisałam, 100-150ml za jednym zamachem. A na początku było to 10ml, 20ml albo wcale. Chodziłam z butelką z piciem wszędzie i gadzina się nauczyła, że nie tylko smak mleka płynie przez smoczka. Zależało mi na tym piciu bo mało wtedy jadł i bałam się żeby się nie odwodnił.

Milka też butli raczej nie lubiła. Odpychała ją a za chwilę wyciągała rączki z ciekawości i buźkę otwierała...
Kiedyś w samochodzie darła się w niebogłosy i uspokoić jej nie mogłam. Dałam jej pustą butelkę a ona zaczęła się nią bawić. Nalałam wody... i młoda bawiąc się wypiła prawie całą... Kilka razy tak zrobiłam i niunia już wie, do czego służy butla. A jak widzi wieczorem butlę (z kaszką) to aż się cała trzęsie :))

reklama
Do góry