reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Zapmarta duzo zdrowka dla KArolka a co do Nasivinu to ja stosowalam u starszej i powiem tak: bardzo dobrze sie je zakrapla szczegolne te w aerozolu dla dzieci i nawet skuteczne sa tylko ze mozesz je tylko przez pare dni stosowac a katar i tak przechodzi po ok tygodnia

reklama
justa, my też nie dobiliśmy do 7 kg.

A u nas się zaczęło walić. Pisałam wam o niskiej wadze Karola.
Zrobiliśmy badania krwi, moczu i usg jamy brzusznej i tak:

krew jest ok, bakterie w moczu bardzo liczne. W usg, okazało się, że z lewą nerką jest coś nie tak, jest zastój moczu. Mamy dalej konsultować się w szpitalu.
W poniedziałek stawiamy się na Działdowskiej na izbie i zobaczymy co dalej.
Na pewno zrobią posiew moczu. Pediatra powiedziała, żeby nie pobierać moczu na posiew w warunkach domowych.

Do tego wszystkiego od wczoraj mały ma okropny katar, nie śpi w nocy i nie pozwala sobie tego noska czyścić. Ryczy na całego.
Mleko pije już wyłącznie na śpiocha, więc w nocy mamy wciąż dwa karmienia.

Zakraplamy mu Nasivin, czy któraś z was podawała te krople ??? są skuteczne ???

biedaczek chorutki :-:)-:)-:)-:)-(

ja zakraplałam otrivin i nasivin też (nie razem) i pomagały. ale nie od razu i one raczej powodują, że katar tak nie leci, ale siedzi w środku, co też dobre nie jest. co godzinę, dwie zakraplaj albo psikaj wodą morską itp. ja używam marimer. w nocy smarowanko klatki piersiowej i stóp pulmex baby, vit c w kroplach, maść majerankowa pod nos. frida w ciągłym użyciu.
i zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zapmarta jejku współczuje, biedny Karolek.?
oj bidulek

a ja dzisiaj byłam ze starszakiem u lekarza i przy okazji wziełam małego bo mi się nie podobała jego skórka ,i ma takie since pod oczkami no i mi się wydawało ,że mało sika bo tak 2 pieluchy idą na dobe. P doktor dała nam skierowanie na wyniki . Na skórkę dała Zyrtek doustnie bo stwierdziła ,że to może być alergiczne no i mówiła ,że może mieć anemię . Okaże się jak porobię wyniki.
A zapowiadało się tak pięknie

Zapmarta biedny Karolek malutki duuzzo zdrowka trzymam kciuki , ja Nasivin stosowalam ale okazalo sie ze katar Gaba to alergia wiec w sumie nie wiem jak dziala z homeopati na katar sa super drazetki ktore sie rozpuszcza w wodzie nazywaja sie aliumcepa 9 ch do kupienia w aptece
podaje sie je co 3 godz po 3 kuleczki na pewno nie zaszkodza bo to naturalny wyciag z cebuli nam to przepisywala lekarz pediatra homeopata babka ktora ma bardzo dobra opinie

Jolek zeby wyniki bylo ok , trzeba byc dobrej mysli

-j- a jak u małej z wynikami ??

pisałam kiedyś :tak::-p

krewka ok, brak anemii- morfologia i żelazo lepsze niz u mnie w ciąży , zaś ten mocz.... u nas też bakterie nieliczne wyszły:baffled:, ale myśle iz to ze złego ( nie chigienicznego ) pobrania ( zlałam z dwóch siusiek).

Z morfologią byłam u pediatry zaś wynik moczu był tydzień później.....
Z morfologi pediatra wyczytała , że brak u Amelii jakiegokolwiek zakażenia, chorób czy robaków...( cos tam podwyzszone powinno być).

I tyle..

Stwierdziła, że taka jej natura... Z resztą jej rodzeństwo to też szczypiorki...

Zapmarta lepiej dmuchać na zimne niz potem sobie w brode pluc, że coś się zaniedbało.:tak: Nasivin jest ok.:tak:

jolek sine oczka jak najbardziej mogą swiadzcyć o anemii :tak:. Sina otoczka wokół ust o wadzie serduszka.:tak:

zapmarta trzymam kciuki będzie dobrze
jolek2 za was też trzymam kciuki ja wiem co to anemia MIłoszek ma przecież od 1 mc życia i też czeka go niedługo badania krwi czyli morfologie i po raz pierwszy na zawartość żelaza w organizmie mam już dość tych częstych badań biedactwo się tylko na cierpi tak jak i wasze dzieciaczki teraz

Zapmarta dużo zdrówka dla Karolka
jolek2 dla Nikosia też dużo zdrówka

Oby to nie było nic powaznego.Trzymam kciuki

reklama
Zapmarta bardzo dobrze że zrobiliscie USG i ten zastój wyszedł-to nie przelewki z nerkami. Pamiętasz jak nas straszyli tymi nerami- koniec końców zostawili do obserwacji. U Was nie ciekawe jest to ż ejest zstój. Ale mocno trzymam kciuki za Karolka. Otrivin bardzo skuteczny, moja kloeżanka podawała i córeczka katar miał kilka dni a moja Zośka drugi tydzień ciągnie z katarem bo peditara zaleca leczenie maścią majerankową i solą morską. Co do odciagania glutów znam ten ból, Zosia za Chiny ludowe nie pozwala sobie, czasem jak ma zapchany nosek i cyca nie może nawet ssać robimy to na siłę:baffled: Tzn mąż trzyma główke a ja szybciutko ściagam- to horror, ale jak mus to mus. Straszne cholerstwo z tego kataru, juz dwa razybyłamz tym u lekarza czy oby sie nic nie rozwija bo minąc na pewno nie chce.

Do góry