reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
antar moze zrezygnuj z biszkopta na rzecz kaszki manny? biszkopty ktore sa kupowane w sklepie zawieraja substancje co moga powodowac bole brzuszka puki dziecko sie nie przezwyczai ;-)

Ja od szóstego miesiąca próbuję wprowadzać odrobine glutenu ale nic z tego. Co jej dam drobinkę biszkopta do owoców nastepnego dnia jest taki bol brzuszka że szok:szok:
Antar a ty rozmawialas z pediatra o wprowadzeniu glutenu ?...z dziecmi alergicznymi trzeba uwazac .. czesto AZS laczy sie z nietolerancja glutenu tzn. 'chodza parami'
moze dlatego Zosia placze ???

U mnie z kolei pobudka znow co dwie godziny:baffled: ...nawet nie chce piersi za bardzo ..a w dzien to prawie wcale ...wygina sie i prezy ..zauwazylam juz ze zmiejszyla mi sie znacznie produkcja :-(.. i co teraz ??? A z butelki jak nie chciala tak nie chce :dry:
Nie wiem czy to po szczepieniu poniedzialkowym :confused:..zabkowanie:confused:,zmiana miejsca ..w koncu 2 miesiace nas nie bylo w Irlandii ....musi sie na nowo przyzwyczajac do wszystkiego .....sama nie wiem :-(

Jak wasze dzieci zniosly to trzecie szczepienie???
Kajka miala tutaj 6w1, PCV i MEN C a u was ?

ja dalam Maji dwa dni po kolei na sniadanie kaszke owsiana z glutenem z bobovity i mamy teraz placki suche na nozkach i cale kolanka wiec jak narazie zaprzestalam podawania jej.

Lajfik Maja jak po kazdym szczepieniu i po tym 6w1 PCV i MEN C bylo ok czyli zero marudzenia, goraczki i takich tam

lajfik Gracjnek ostatnie szczepienie 6w1 zniosl rewelacyjnie,nawet podczas zastrzykow niewiele plakal Pamietam jedynie ze zaraz po zasnieciu w nocy obudzil sie z przerazliwym placzem,alke gdy go utulilam zasnol bez problemu i przespal cala noc U nas najciezsze bylo 1 szczepienie bo mlody goraczkowal i byl niespokojny,nastepne poszly juz z gorki;-):tak:

lajfik mały miał standardową szczepionkę i było OK

no dzisiaj też zajrzała mi wizja odstawienia młodego od cyca w oczy.
Od godz 3 w nocy nie chciał cyca dopiero teraz popsikałam mu całą buzię mlekiem i zaciągnął , trochę popił ,ale cyce jak balony

lajfik- Max ma dopiero w przyszłym tygodniu szczepienie, bo ja zaspałam:dry:, ale musze powiedzieć ze boje się , bo pierwsza seria była bez skutków ubocznych, ale ta ostatnia to Maxik mi gorączkował i strasznie marudził, bardzo kiepsko to zniósł, zreszta bardzo dziwnie mu się wkuła w jedną nóżke, do dzisiaj ma pod skórą takie zgrubienie.:confused:. Zobaczymy jak to będzie tym razem, bo teraz mały jest cały czas podstresowany [ nie wspomne o podwyższonej temp. ciała] bo ząbki gonią, ciekawe czy to będzie miało jakiś wpływ na jego samopoczucie podczas szczepienia:confused::confused:

lajfik ja nie podaje szczepionek 6 w 1, idziemy schematem standardowym i na dodatek mamy opuznienie, bo niby juz 3 szczepienie za nami ale maly nie zostal jeszcze zaszczepiony na wszytsko co powinien.
Do tej pory szczepionki dobrze znosil... Sporo spal i budzil sie na jedzenie. Przy jedzeniu troszke marudzil, i po ostatnim szczepieniu chyba go nozka bolala bo pielegniarka jakos zle sie wkula i z tydzien mial siniaka, a plakal tak jakby go cos bolalo ;-)

Lajfik u nas też cyca coraz mniej a na butelkę się obraził śmiertelnie i nie ma szans na mleko z butelki :-:)-(. Nie wiem za bardzo co z tym fantem zrobić :confused: .
A wczoraj wieczorem postanowiłam dać kaszkę na noc Bartowi i w rezultacie od 23 zaczęło się wiercenie a od 2 do 5 w ogóle nie spał :wściekła/y::wściekła/y::no:. Wstał standardowo po 6. A w dzień spał na spacerze tylko około godziny i teraz jak go chcę położyć to jest takie darcie, że aż mi się odechciewa wszystkiego :-(.

reklama
spróbujcie dać dzieciom jeść jak już prawie śpią z butli, mój też inaczej nie chce, zje trochę i ma w d... A o jedzeniu między sapaniami nie ma mowy.Tzn sadzam i daje coś z łyżeczki, bo jak położę do jedzenia z butli to się jest mega awantura, choć wiem, że głodny.

Do góry