reklama

Nasze sprawy...

anisiaj ja lezalam na patologii z synem wciazy i jakbym miala jesc tylko to,co mi tam dali,to bym umarla z glodu :angry:
malo tego, na 'chwile'przed porodem 2 albo 3 noce<juz nie pamietam :zawstydzona/y:> spedzilam na korytarzu,bo na sali nie bylo miejsca :wściekła/y:,to jak szlam na wywolanie,to odsypialam na porodowce :-D,bo co to za spanie na korytarzu,jak kazdy sie kreci i swiatlo pali sie cala noc :wściekła/y:
dopiero jak byla juz wolna sala,ja odespalam to moglam rodzic..ale to juz bylo moje 4te wywolywanie porodu..
sama polozna dziwila sie,ze jak mogli polozyc mnie na korytarzu wiedzac,ze ja do wywolania jestem..i ze powinnam miec sile,a nie byc zmeczona...
na szczescie nie tylko ja spalam poza sala :tak:
a ty tyle kasy bulisz co miesiac razem ze swoim,a teraz musisz tyle placic za badania..okradaja ludzi w bialy dzien :wściekła/y:
Marta zmeczona nie jestem,ale ciesze sie ze malz dzisiaj wpracy :-D

reklama
Byłam w calzedoni kupiłam :szok: moje najdroższe w życiu rajstopy :no: ale trudno
Dzonka nic się nie stało ;-)
Madlen winy masz odpuszczone hi hi ;-) pewnie zmordowana jesteś

ide pod prysznic
Pamiętam jak raz postanowiłam zaszaleć i poszłam do gatty i kupiłam sobie rajstopki za 26zł:szok: Tak bardzo mi sie podobały, takie w prążki ozdobne. Już przy pierwszym założeniu dorobiłam się trzech dziur, bo takie delikatne były, że lekkie naciągnięcie powodowało pęknięcie nitek. Powiedziałam sobie, że juz nigdy w zyciu nie kupię tak drogich rajstop. Teraz kupuje w biedronce za ok4-5zł i jestem mega zadowolona. Super rajstopy ma też w ofercie lidl, trwałe, a kosztują chyba ok10zł.
justi, madlen - jestem tego samego zdania. ja w ogóle nie korzystam z nfz, tylko ten jeden raz w szpitalu, leżałam 3 dni i zrobili mi jedno badanie krwi a jedzenie i tak donosił mi M...

dżoana - na te badania lekarz nie może mi dać skierowania na nfz. więc badania 320, usg tarczycy 150 o wizyta 140. razem dokładnie tyle, ile płacę co miesiąc składek na nfz. usg tarczycy mogłabym na nfz, ale termin na wrzesień, a ja potrzebuję już.
Jak studiowałam dietetykę to zajęcia prowadziła pani doktor, która leczyła kiedyś w szpitalu i powiedziała nam, że na jedną osobę na cały dzień na posiłki jest przydział ok 2,5zł:szok: Ciekawe jak mają za taką kwotę skomponować zdrowe i pełnowartościowe 3 posiłki. Nawet nie ukrywała tego, że ze szpitala wychodzą bardziej niedożywione osoby niż jak wchodziły:wściekła/y:
Madlen, takich historii nawet nie chce mi się komentować, bo to najzwyczajniej w świecie skandal. Rodzić po ludzku? Chyba nie w Polsce. Wiem, że są kraje gdzie jest gorzej, ale może warto by porównywać się do lepszych miejsc niż do gorszych?

Cześć Wam :)

Dzoanko ja normalnie pisze na tablecie z klawiatura dotykowa. Nie kmam żadnych problemów z bb. Kurcze nie umiem Ci pomoc, bo mnie od samego początku działało bb bez zarzutów.

Anisiaj kochana doskonale Cię rozumiem. Wszystkie badania robiłam prywatnie + gin i wizyty. Kosmos, a z pensji co miesiąc ściągają. :-( A co nucia robi u weta ?

Marta hahahahaha bez majtek, dobre , m się ucieszy :-D:-D:-D Życze Wam udanej zabawy

Wiolka tak ludzie to de**** jak mogli zakleic godziny rozkaladu jazdy? Kupilas buty?

Aga nie martw się , na pewno synek zaklimatyzuje się szybciej niż myślisz. Wszystko się ułoży - nie martw się. Piszesz, ze lubi nawiązać nowe kontakty, więc poradzi sobie a 700 zł piechotą nie chodzi.

Madlen współczuje leczenia na korytarzu, to było w Polsce ?

Dzoanka ja Naprawdę rodziłam po ludzku i nie mam żadnych zastrzeżeń do szpitala w którym lezalam. Jedzenie dobre, śniadanie, drugie śniadanie, obiad podwieczorek, kolacja. Opieka położnych, doradcy laktacyjnego, lekarzy gin ipediatrow SUPER! Byłam w tym szpitalu dwa razy. Raz na patologii po operacji ciąży pozamacicznej i teraz na porodowce i jestem ZACHWYCONA.

Co do rajstop tez kupuje w biedronce, miałam kilka z gatty i calzedoni po 30 zł i ubralam je raz i poszły :-)

Elfie udanych zakupow

Życzę wszystkim miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Bietka tak,takie rzeczy tylko zdarzaja sie w naszym kraju :-D:wściekła/y:
im wiecej czytam ,co dzieje sie wpl tym jestem bardziej pewna,ze nasz wyjazd byl najlepsza rzecza jaka moglismy z m.zrobic..chociazby ze wzgledu na nasze dzieci :tak:
Dzoana a ty jaki masz problem,ze nie mozesz pisac z tablet'u ?
ja ostatnio pisze z tel.ale dziwnie mi..,jakos wole normalne guziki niz dodtykowe :-D

Bietka, mi wyświetla sie okno na odpowiedź, ale nie ma klawiatury dotykowej. Kurcze, pewnie coś nie tak robie:wściekła/y:
Madlen, jak wchodze na BB z przeglądarki to nie mam klawiatury, żeby napisać wiadomość (albo nie wiem jak ją uruchomić) a jak wchodze przez androida to nie mogę znaleźć naszego wątku:wściekła/y:

Jestem kobiety wykończona maratonem po sklepach kupiłam i prawie sie ugotowałam bo ubrałam długie spodnie dupsko mi sie zaparzyło:wściekła/y:mam waty napchane lato a ja w spopdniach długich pojechałam :angry:kupilam sobie sandałki w jasnym kolorze ecri albo śmioetankowy coś takiego z cyrkoniami malymi na przodzie później przynajmniej gdzieś te buty założe jak już były ładne buty to obcas taki że nogi by mi w tyłek weszły:sorry:zaraz wam zdjęcie wrzuce:-)oglądałam sukienki dla malej i kawałek jasnej szmaty za 99zł oci......li:no:bez ozdób bez niczego sam materiał:wściekła/y:chyba kupie jej zwyklą ładną sukieneczke bo kiedyś widziałam taką sukienusie ładną ale to był rozmiar 92 więc zamale

reklama
Dzoana jak ja pisze z tel i robię dodaj posta to klawiatura sama mi się pokazuje,a też wchodzę przez przegladarke;)
Wiolka wspolczuje biegania po mieście w te upały
Mnie jutro czekają zakupy,bo nasz wyjazd coraz bliżej,a moje dzieci nie maja letnich ubrań,bo tutaj ich nie potrzebujemy..jakos w tym roku wiosna i lato nas omija..
No i wygnaly mnie dzieci z kompa,dobrze ze mam jeszcze telefon:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry