• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Nasze sprawy...

Witam się druga:) młody przez to że nie spała wczoraj cały dzień, to przespał od 19 wieczorem do 7.30 rano:)
Widzę ze na tapecie diety. Dukana stosowałam krótko po ciąży, i udało mi się wtedy zrzucić kilogramy po ciąży, i nawet troszkę ponad, ale później znowu waga ruszyła niestety do przodu. Ja czasami mam dość walczenia z wagą, mam tendencję do tycia i tyle.
Znajoma korzystała z usług NatureHouse. Schudła 11kg i wyglądam naprawdę super. Tyle że ona w Krakowie płaciła za same suplementy ok 40zł, a u nas takie coś kosztuje 100 zł /tydzień. I szkoda mi 400zł na miesiąc wydawać.
Aga, co to jest 3kg, bardzo malutko przytyłaś
Bietka, teraz mam przerwę wakacyjną i nie ma zajęć:(
Wiola, lada chwila i Twoje weselicho będzie!!!
Miłego dnia dla każdej!!!!

reklama
Madlen-nie wiem robie wszystko i zazwyczaj bez rękawiczek bo ich nie lubie i przyzwyczaily sie do detergentów:-)ostatnio mi sie rozdwajają ale to chwilowe wiesz co ja uwielbiam lakiery do paznokci mam ich ponad 50 w domu i maluje często paznokcie a powloka lakieru je utwardza mam mase odżywek z sorayi bardzo sobie je cenie tak samo lakiery tej marki sa świetne a paznokcie po prostu od zawsze mialam długie w I ciąży jak Nastke urodzilam to nawet lekarka w szpitalu mi mówila czy ja takimi paznokciami dziecka nie podrapie:wściekła/y:głupia jakaś to jej powiedzialam że paznokcie mam nie po to żeby drapać dziecko i ani razu małej nie zadrapalam nawet jak swego czasu mialam tipsy umiem wszystko robić z długimi poaznokciami Dzoana-moze to geny chociaż moja mama nie nosi długich paznokci bo nie lubi ale jej siostry mają tez piękne długie paznokcie jak bylam dzieckiem zawsze marzylam żeby też mieć takie;-)każda płytka potrzebuje odżywek przy wszystkich środkach jakie stosujemy paznokcie sie oslabiają Justi-no od środy zostaje mieisąc do mojego ślubu dziś ma ślub koleżanka ze szkoly i w jednej miejscowości mieszkalyśmy ale ona na 200 osób:szok: takie wesela to są dla mnie masówki nie lubie czegoś takiego szczerze watpie że czyjaś najbliższa rodzina liczy sobie 200 osób:-) Miłego dnia

Justi, ja o dukanie nie mam za dobrego zdania. Nie jestem za dietami, które wykluczają podstawowe składniki pokarmowe. Chociaż znam osoby,które schudły dużo na tej diecie, ale tylko jedna utrzymała wagę.
Wiola, no to się wybawisz dzisiaj:-)

Hej
witam się i ja
Justi no malutko ale gin mówi ze ok, w drugiej ciąży przytyłam tylko 8 kilo a mała ważyła 4500 wiec wszystko zostawiłam na porodówce;)
Dzoana ja kiedyś też byłam na Dukanie ale waga wróciła :((
Wiola już nie długo twój wielki dzien

Hej Dziewczynki
Nie mówiłam Wam o diecie w czasie której wszystko się je? Wszystko tylko co 3godz. Ani rzadziej ani częściej. Nawet jak nie chce się jeść to trzeba chociaż się wody napić. Jakiś czas temu mojej mamie znajoma powiedziała że w krótkim czasie schudła 5kg. Jej córka znalazła taką dietę bo po ciąży chciałą schudnąć.

Ale zimno.

Aga, może dlatego, że wróciłaś do starych przyzwyczajeń. Bo to tak naprawdę jest najważniejsze w dietach: na stałe zmienić nawyki zywieniowe:-(
Gosiulek, ta dieta sie jakoś nazywa? To można pic tylko co 3 godziny?

reklama
Aga, ja też uwielbiam jeść i nie raz powtarzałam, że aneroktyczką nie mogłabym zostać. Ja nie mówię, żeby rezygnować ze wszystkiego, ale żeby niezdrowe rzeczy ograniczać lub wybierać "zdrowsze" odpowiedniki (np. orzechy zamiast chipsów lub paluszków i czekoladę gorzką zamiast mlecznej z nadzieniem). Nawet jak się odchudzałam i waga mi leciała, to pozwalałam sobie raz w miesiącu na pizzę (wygrywała ta robiona przez mojego M) lub inne śmieciowe żarcie. Wychodzę z założenia, że jak człowiek wszystkiego sobie odmawia to tylko rosnie w nim frustracja i jeszcze ciężej wytrzymać na diecie. Dlatego lubię tą moją Montignaca, bo to w zasadzie nie jest dieta tylko zdrowy sposób odzywiania. A przybyło mi, bo straciłam kontrolę i za dużo rzeczy w siebie pchałam (u mnie w pracy słodycze są na wyciągnięcie ręki:wściekła/y:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry