• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
Do jutra Bobo
Marta, dziękuję, pocieszyłaś mnie. Myślałam, że jestem beznadziejna. Nawet moja mama się ze mnie śmieje bo mówi, że przesadzam i będę musiała sobie poradzić, bo jakoś dziecko będzie musiało ze mnie wyjść. A jaki horror?

Do jutra Bobo
Marta, dziękuję, pocieszyłaś mnie. Myślałam, że jestem beznadziejna. Nawet moja mama się ze mnie śmieje bo mówi, że przesadzam i będę musiała sobie poradzić, bo jakoś dziecko będzie musiało ze mnie wyjść. A jaki horror?
jest kilka metod relaksacyjnych pomagających w porodzie .. kiedyś wygrałam w konkursie dvd o tym ale pożyczyłam komuś i płyta zaginęła ... ;/

Dziewczyny kurcze boli jak nic bo nie bede wam wciskac kitu ,ze nie boli no ale trzeba to przetrwac, poźniej sie zapomina o tym ja po pordzie powiedzialam nigdy więcej. Powiem Wam ,ze ja mialam takiego nerwa na tej porodówce tak kur... rzucałam i najlepiej sie czułam na fotelu z nogami u góry a miedzy skurczami spałam i miałam w dupie czy ktos chodzi i patrzy wtedy sie o tym nie myśli. A jak tylko kazały mi chodzić i skakac to myślałam,ze zwariuję. No ale w tej pozycji na fotelu wszystko dłużej trwa i wyganaiją każą sie ruszac. Więc ja siadaalm na piłkę a mój M piłką ruszął bo ja nie byąłm wstanie. Ale mięsem mialam siłe rzucać :-) a jesli chodzi o nacięcie to tez sie tego bałam i patrzyam na kazdy ruch położnej i podczas skurczu widziałam jak bierze nożyczki ale tego sie już tak nie czuje lekkie szczypnięcie i po strachu. Gorsze szycie ja z góry zapowiedzialam temu młodemu lekarzowi który mnie szył ,ze nie ręcze za swoje nogi i niech mnie lepiej znieczuli bo mu przywalę. Spojrzal sie namnie jak na wariatkę ale chyba sie przestraszył bo mnie znieczulił miejscowo.:happy2:

Gorzej już wspominam przygotowanie do porodu lewatywa, golenie i te inne to jest upokorzenie dla kobiety i po porodzie obchody jak pielęgniraki wchodziły na salę i krzyczaly : Prosze sie umyć bo zaraz obchód !!! tak jakbyśmy brudne i śmierdzace chodziły i wkoncu której powiedziąlam,ze nie życzę sobie takich tekstów bedzie mi się wydzierać i dziecko stresowac. No i obchody studenci i pelno innych osób a ty bez gaci leżysz na łóżku i wszystkim pokazujesz cipsko to było masakryczne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no to ja sie chyba bardziej boje porodu teraz niz ostatnio bo wiem co mnie czeka, jedyna nadzieja w tym, ze drugim razem powinno byc szybciej , przynajmniej wszyscy tak mowia.....:baffled: i jak czytam opisy ekspresowych i wmiare bezbolesnych porodow to az ciezko uwierzyc bo ja meczylam sie prawie 20 godzin:szok:

reklama
Gorzej już wspominam przygotowanie do porodu lewatywa, golenie i te inne to jest upokorzenie dla kobiety i po porodzie obchody jak pielęgniraki wchodziły na salę i krzyczaly : Prosze sie umyć bo zaraz obchód !!! tak jakbyśmy brudne i śmierdzace chodziły i wkoncu której powiedziąlam,ze nie życzę sobie takich tekstów bedzie mi się wydzierać i dziecko stresowac. No i obchody studenci i pelno innych osób a ty bez gaci leżysz na łóżku i wszystkim pokazujesz cipsko to było masakryczne.
Dlatego ja chyba pójdę na woskowanie przed porodem. Co do studentów to nie są tylko w szpitalach klinicznych?
no to ja sie chyba bardziej boje porodu teraz niz ostatnio bo wiem co mnie czeka, jedyna nadzieja w tym, ze drugim razem powinno byc szybciej , przynajmniej wszyscy tak mowia.....:baffled: i jak czytam opisy ekspresowych i wmiare bezbolesnych porodow to az ciezko uwierzyc bo ja meczylam sie prawie 20 godzin:szok:
Znajoma rodziła 4 godziny, pierworódka, a do tego mała i chuda.
Ale przerażacie mnie dziewczyny:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry