reklama

Nasze sprawy...

Bietka no pogoda jest paskudna poprostu:no: Madlen już niedługo będziesz miala córcie ja też w tym miesiącu jak pojade w czwartek to sie okaże czy będę po tobie przed tobą:sorry: będzie dobrze musi być Anisiaj jak tam u ciebie lepiej?obawy minęły:sorry: 6mamo-no pewnie jak sie tak odkrywa to lepiej go zapakować w taki pajacyk dzieci w nich świetnie wyglądają:-)dziady pijane przyszły i dobrze że ich pogoniłaś gnyby paskudne:wściekła/y:

reklama
nie no po prostu podniosła mi ciśnienie teściowa !!!!! :wściekła/y:
kupiła Igorowi spodnie i bluzę - fakt - ładne, nowe na 74 - m przywiózł - rzuciłam w kąt - dzwoni czy mi się podobają - więc szybko mierzę Igusiowi - są OK, tylko ciut za długie (luzik podwinie się ) i są nieco ciasne w brzuszku - mówię że może by wymieniła na szersze np. 80 cm więcej podwinę ale nie będzie go gumka uciskała
a ona przecież jak zacznie siadać za 2, 3 miesiące to zaczniesz go sadzać na nocnik i nie będzie już chodził w pampersie !!!!!!!!!!!!! a ja co ??????????? a ona oburzona że ja chcę dziecko tak długo w pampersie uczyć chodzić ... skończyłam rozmowę
dziewczyny w jakim wieku odpieluchowuje się dzieci bo scoti robiła to jak maja miała 2 lata z hakiem ???????
czy ja jestem jakaś dziwna... ???????????

mam w domu mądre książki - typu rozwój dziecka 0-3 - i wiele mądrych gazet w tym prenumeruje "twoje dziecko" i wszędzie jest napisane że diecko jest gotowe na współpracę z nocnikiem ok 18-24 m-ca życia...

Ostatnia edycja:
bietka moje wiosna skonczyly 2latka i przez lato oduczalam..bo nie chcialam robic tego zima
cora zaczela szybciej jak miala troche ponad rok,ale szly zeby a ona zle zabkowanie przechodzial,wiec nocnik poszedl na bok..
dla mnie 2latka to jest OK
no chyba,ze Igi zacznie sam siadac na nocnik wczesniej...
olej tesciowa...ciekawe w jakim wieku swoje dzieci oduczala sikania w pieluche...???

bietka - 18 miesięcy najwcześniej. wtedy dopiero jest na to gotowa głowa, tzn. neurologicznie jest rozwinięte co trzeba, żeby dziecko wiązało razem te dwie rzeczy - nocnik + wydalanie. w szpitalach dziecięcych w poradniach psychosomatycznych jest masa dzieci za wcześnie nocnikowana z zaparciami nawykowymi. oczywiście są i takie, które wyjdą z wczesneog nocnika bez szwanku, ale po co ryzykować? dziecko nie potrzebuje tego wcześniej niż jako 1,5 roczniak. sama miałam w poradni kilkoro dzieci z takimi akcjami - za wczesny nocnik, a teraz lęk przed wypróżnianiem.

Przestawienie się dziecka z pieluch... - Video Dzień Dobry TVN

wiolka - dziękuję, nastroje mam zmienne ;)

Bietka jaka wariatka z tej twojej teściowej:-Dnie denerwuj sie trzebabyło ją wyśmiać;-)mogłaś zapytać czy jak będzie mial 6 miesięcy masz mu dac dlugopis do rączki i uczyć go pisać:-D dzieci można próbować odpieluchować jak mają 2 lata z tym ze jedne łapią szybciej inne wolniej u jednych idzie szybko a u drugich czasem pare miesięcy:happy: powiedz jej że to wasze dziecko i nie masz zamiaru go odpieluchowywać w czasie kiedy on jest jeszcze maleństwem:-) Anisiaj moze to ldatego też masz więcej myśli wokól ciaży bo w domu nie masz tyle zajeć co normalnie mów do swojego bąbelka i utwierdzaj go w przekonaniu że on rośnie dla ciebie a ty jesteś silna i nie stresujesz sie dla niego ja tak robilam w obu ciążach gadalam do brzucha od samego początku

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie! zleciał nam dzień, bo pozałatwialiśmy parę rzeczy i poszłam z Kubą do mojej siostry ciotecznej. Kubek jak zwykle nie bardzo chciał wyjść.
Bietka, no przecież dzieci oducza się pieluch tuż po narodzeniu:) jak kangurują na piersi położne to później na nocnik od razu:-D. U nas Kubek oduczył się jak miał 2 lata z hakiem. Próbowałam go sadzać na nocnik jak miał około 1,5roku, ale nie dało rady. Wyginał się jak struna i nie sposób było go posadzić, więc odpuściłam aż sam dorósł.
Anisiaj, wierzę że masz obawy. Po tym co przeszłaś, pewnie sama bym świrka dostała. Co do usg, różne opinie słyszałam. Nie zostało udowodnione że szkodzi, ale wiadomo, że jak są te pierwsze usg, to później faktycznie jakieś plamienie może być. Ale dla własnego spokoju lepiej sprawdzić niż martwić się.

Widze ze coraz bardziej dietowo sie tu robi ostatnio:-p ja jeszcze sie nie dietuje mam nadzieje ze po pologu zaczne i do tego jakies cwiczenia. Poki co widze ze zniknal mi moj wilczy apetyt ktory mialam w ciazy.

Moje dziecko w sobote bylo pierwszy raz w polskim przedszkolu. Podobno po 15 minutach ryku za mama usnela jak sie obudzila bylo juz lepiej. Ciekawe co bedzie za tydzien

Marta tak sie balas jak sobie poradzisz w roli mamusi, jak ci idzie? tym ze maz pomaga w domu sie nie przejmuj, jestes po porodzie masz prawo nie miec sily codziennie gotowac i sprzatac:tak:

Madlen
:-) no to czekamy do 19:tak: chyba ze mala zdecyduje ze wychodzi wczesniej;-) dobrze ze do nas wrocilas, mam nadzieje ze juz sie tak nie stresujesz

evel witaj, oby corka szybko wyzdrowiala

Bietka :-D no tesciowa masz bombowa, wiem ze kiedys 'za czasow tetry' dzieci juz kolo roku bez pampersa biegaly, ale jakbym miala codziennie prac te pieluchy to tez zapewne probowalabym wczesniej.

wiolka ciekawe kiedy zobaczymy Julitke, juz nie moge sie doczekac

reklama
Madlen ja też jestem ciekawa a co do dlugopisu to nie można wyprzedzać faktów i z małego bobasa zrobić dużego dzieciaczka:-) Bietka ty sie nie denerwuj bo na glupote leku nie wynaleźli:-D Scoti napewno sie zaklimatyzuje spokojnie:tak:wszystko będziemy wiedziały w czwartek kiedy Julita sie nam przedstawi:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry