• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
Bobus, mam wstret do tic tacow-1,5 roku nosilam aparat i codziennie,zeby nie czuc plastiku, pochlanialam tic taci, teraz mam wstret :) w sobote mam gina i mam nadzieje,ze tak jak obiecal, wroce do lutki dowcipnej. Pewnie nie zrobi mi usg, bo bylo tydzien temu, a szkoda ;)

Gosiu, nie znam, to jakas logopedka? Bajki czytane, historyjki obrazkowe, stymulacja ruchowa-tak, bajki w tv ostroznie, bo dzieci tak male nie powinny ogladac wiecej niz 15 min dziennie. Lepiej czytane i z cd. Ja zawsze widzialam duze postepy u dzieci, z ktorymi duzo sie rozmawia plus stymuluje ruchowo przedsionek (turlanie, bujanie, zabawy w tych pilkach). Jesli cos Cie niepokoi, idz do logopedy w poradni psych-ped, to darmowa pomoc.

Kacper mówi coraz więcej słów. W ciągu ostatnich kilku dni nabył kilka nowych. Nie umie powiedzieć wielu i przy budowie zdań nie odmienia.Nie niepokoję się bo widzę postępy...Lubi niestety bardzo oglądać bajki.Z czytaniem jest tak że czytamy ale on długo nie wytrzyma. Mamy różne książeczki typu Uniwersytet,Zadania itp. ale głównie go interesuje przyklejanie naklejek.
Chciałam tylko pomóc mu w rozwoju mowy...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry