• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
Anisiaj, absolutnie nie wyobrażam sobie, żebyś miała z nami pomykac po mieście. Sami sobie pojeździmy, ale chętnie skorzystamy z rad gdzie zjeść smacznie i tanio:tak: Najprawdopodobniej odpuścimy sobie zoo, we Wrocławiu wkrótce będziemy mieć wypasione Afrykanarium:-p Mam nadzieję, że dasz mi kiedyś okazję do odwdzięczenia się za pomoc?
Bobo, mój brat przy pierwszym dziecku smarował roztworem spirytusu i pępuszek szybko odpadł. Przy córeczce posłuchał nowoczesnych metod i tylko psikał i wietrzył i pępek co prawda odpadł po około tygodniu, ale strasznie długo się goił. No i w związku z tym bardzo późno zaczęli ją kłaść na brzuszek.
Scoti, moje dobre rady na zdrowe odzywianie są takie, żeby jeść z głową. Dobrze komponować posiłki (nie rezygnować ani z białek, ani tłuszczów ani węglowodanów, ale wybierać te zdrowe), jeść śniadanie, nie przejadać się wieczorem (najpóźniej jeść lekki posiłek na ok 2h przed snem), pić dużo wody. Nie podjadać przekąskami, ale od czasu do czasu pozwolić sobie na małe odstepstwo i spalić to podczas wysiłku fizycznego. I ostatnia, nie odpuszczać żadnego posiłku (większy głód to większe obżarstwo później).
Anaber, za ograniczenie kalorii do 1000 to dostaniesz lanie. Spowolnisz sobie metabolizm i po przestawieniu sie na zdrowe odżywianie będzie "jojo" murowane. Nie ma nc gorszego niż diety 1000/1200/1500kcal, ponieważ taka dieta nie jest w stanie dostarczyć wszystkich niezbędnych składników odżywczych:no:, a organizm przestawia się z odchudzania na magazynowanie i bardzo trudno to odkręcić.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja na początek odrzuciłam słodycze. Kawę słodzę słodzikiem. Też nie robię głodówki, bo później zacznę jeść "normalnie" i jojo murowane.
Dzoana, dokładnie. Kuzynka mówiła że głupia jest że dała się tak wrobić w to wietrzenie itp, później bujała się po lekarzach bo pępek się ślimaczył i jakaś bakteria tam wlazła.

Aga załatwiliśmy- wstępnie umówiliśmy sie tak że jedziemy tam na obiad na 18:30 do kościoła na chrzest i zpowrotem na ciasto i bufet. Restauracja jest czynna do 22 tylko więc bez sensu byc tam na 2 godziny tyko. Mamy jeszcze jedną restauracje kolegi m ale ma dac nam znac jak cenowo. Tam jeszcze kasy nie wpłaciliśmy

Bobo ja smarowałam octaniseptem później fioletem i po 6-7 dniach pepek odpadł

Dżoana, ale za co? ja powinnam Cię przyjąć do siebie na nocleg, żebyś nie płaciła, ale nie jestem w stanie przewidzieć, co będzie w kwietniu.
Słońce, chyba oszalałaś:wściekła/y:Bo zaraz będzie mi głupio, że poczułaś się do tego przez to moje gadanie. A ja chciałam się tylko poradzić, bo w Wawie nigdy nie byłam, więc w ogóle nie orientuję się co gdzie kiedy:-(
Ja na początek odrzuciłam słodycze. Kawę słodzę słodzikiem. Też nie robię głodówki, bo później zacznę jeść "normalnie" i jojo murowane.
Dzoana, dokładnie. Kuzynka mówiła że głupia jest że dała się tak wrobić w to wietrzenie itp, później bujała się po lekarzach bo pępek się ślimaczył i jakaś bakteria tam wlazła.
Ja też przerzuciłam sie na słodzik, generalnie już mało słodzę. Ewentualnie tylko jak coś piekę, a i tak ograniczam wtedy cukier w przepisie, bo dla mnie jest juz za słodko. CO do nowoczesnych metod, to trzeba je brać z przymrużeniem oka. Często się zdarza, że nie ma powodu by zmieniać coś co się sprawdzało przez wiele lat. Nie wszystkie rady są ok (pieluchy tetrowe vs pampersy), ale z niektórych powinnyśmy korzystać:tak:

Dzoanka :-) jem 5 posilkow dziennie z c,zego jeden to jablko lub jakis inny owoc. na sniadanie jadlan chleb razowy z ponidirkien i ogorkiem, pozniej serek wiejski, na obiad piers grilowana z suroweczka na jogurcie nat. teraz zjadlam jogurcika a pozniej chcialam grejpfruta.

reklama
no wlasnie tez slyszalam sporo zlego o slodzikach i nie slodze wogole choc ciezko jest czasem bo normalnie szly 2 lyzeczki cukru do herbaty... Nie pije napoji gazowanych sok czasem u mamy, zamiast tego staram sie pic 2 litry wody plus herbaty owocowe i ziolowe miete, rumianek, melise, zielona

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry