Anisiaj, absolutnie nie wyobrażam sobie, żebyś miała z nami pomykac po mieście. Sami sobie pojeździmy, ale chętnie skorzystamy z rad gdzie zjeść smacznie i tanio

Najprawdopodobniej odpuścimy sobie zoo, we Wrocławiu wkrótce będziemy mieć wypasione Afrykanarium

Mam nadzieję, że dasz mi kiedyś okazję do odwdzięczenia się za pomoc?
Bobo, mój brat przy pierwszym dziecku smarował roztworem spirytusu i pępuszek szybko odpadł. Przy córeczce posłuchał nowoczesnych metod i tylko psikał i wietrzył i pępek co prawda odpadł po około tygodniu, ale strasznie długo się goił. No i w związku z tym bardzo późno zaczęli ją kłaść na brzuszek.
Scoti, moje dobre rady na zdrowe odzywianie są takie, żeby jeść z głową. Dobrze komponować posiłki (nie rezygnować ani z białek, ani tłuszczów ani węglowodanów, ale wybierać te zdrowe), jeść śniadanie, nie przejadać się wieczorem (najpóźniej jeść lekki posiłek na ok 2h przed snem), pić dużo wody. Nie podjadać przekąskami, ale od czasu do czasu pozwolić sobie na małe odstepstwo i spalić to podczas wysiłku fizycznego. I ostatnia, nie odpuszczać żadnego posiłku (większy głód to większe obżarstwo później).
Anaber, za ograniczenie kalorii do 1000 to dostaniesz lanie. Spowolnisz sobie metabolizm i po przestawieniu sie na zdrowe odżywianie będzie "jojo" murowane. Nie ma nc gorszego niż diety 1000/1200/1500kcal, ponieważ taka dieta nie jest w stanie dostarczyć wszystkich niezbędnych składników odżywczych

, a organizm przestawia się z odchudzania na magazynowanie i bardzo trudno to odkręcić.