• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
Justi, powiem Ci, ze za pierwszym razem jak sie odchudzalam to pierwsze 20kg szybko zeszlo, zazwyczaj zastoj w wadze byl przy pelnych 10 (czyli przy 90kg i 80kg). Do 70 schodzilam dwa razy dluzej niz do tych 80:-/ no a teraz idzie jeszcze wolniej, bo organizm dlugo nie chce odpuszczac. Zobaczysz, ze niedlugo kg poleca, ale jeszcze szybciej poleca cm.
Magda, no wlasnie czytam na ten temat. Dziewczyny przez cala ciaze maja nakazany odpoczynek i czesto konczy sie ja przed czasem przez cc:-( wiesz cos wiecej na ten temat? Chetnie bym sie dowiedziala

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzoanka nic sie nie stalo, nic takiego przeciez nie napisalas ;)

justi powiem szczerze ze z Amelka to bylo tak ze okolo pol roku przed zajsciem w ciaze postanowilismy sie starac ale nie tak ze juz i koniec przestalismy sie zabezpieczac ale tez jakos specjalnie nie zwracalismy uwagi na dni plodne poprostu zostawilismy wszystko w rekach losu...

Wiem ze to jest wada genetyczna i macica niby ma ksztalt podomby do w zajscie w ciaze jest trudniejsze ze wzgledu na jej budowe i troche trudniej jest utrzymac ja jesli w zlym miejscu umiejscowi. Szyjka macicy przez to jest oslabiona i trzeba szwy zakladac by zapobiec przedwczesnemu rozwarciu. Stad zakaz przemeczania sie najlepiej lezyc, no i kontrol przez cala ciaze zaostrzona tyle wiem

Dzoana, wujek google, też za zdrowy dla psychiki to nie jest;-)Pogadaj przy najbliższej okazji ze swoim ginem. Ile razy ja się obczytałam w googlach różnych rzeczy a później panikowałam.
Kinga, a nie macie możliwości wyjechać z m na jakiś krótki urlop? taki dobry dla duszy i ciała?? może relaks i "niemyślenie" będzie dla was rozwiązaniem? moja kuzynka starała się bardzo długo o dzidziusia. Wszystkie badania jej i m wychodziły super, blokada była w psychice.

U mnie ok. Nerka, wątroba, woreczek, trzustka wszystko piękne i zdrowe, nie ma uzasadnienia dla bólu.

Dżoana - wiesz po mnie, że każda wada macicy jest ryzykowna, ale nie uniemożliwia ciąży. Ja też miałam podejrzenie dwurożnej, skończyło się na tym, co pisałam na g. Z forum wiem, że te dwie wady są podobne, grunt to dobry lekarz, czeste kontrole i dużoooo leżenia w ciąży, bo dziwne macice mogą (ale nie muszą!) dziwnie się zachowywac. Znam dziewczyny, które miały wcześniejsze porody, znam w terminie, znam przenoszone. Znam cc i naturalne (jak szyjka jest prawidłowa, to dwurożna nie jest wskazaniem do cc, moja już tak, ale jak np maluch ułoży sie pośladkowo, bo zabraknie miejsca, żeby się obrócił to cc). Moj gin mówi, że to ryzyko takie, jak w ciąży bliżniaczej, po prostu dziecko ma mniej miejsca, choc to jak potrafią się rozwijac macice zaskakuje ginów. Musisz trafic na dobrego lekarza i unikac straszenia na forum. Ja czytajac o swojej wadzie trafilam najpierw na takie straszne, ze ryczalam kilka dni. Teraz znalazlam fajne, gdzie dziewczyny maja wady, kilkoro dzieci, a częsc z nich dowiedziala się dopiero po porodzie.

Grunt, że znasz już konkret, to najważniejsze!

aaa i jeszcze coś, byłam kiedyś u prof od wad macicy, mówiła, że żadna nie utrudnia zajścia, ale utrudniają donoszenie. dużo leżenia, dobre leki, częste kontrole, wszystko się da. wada ta wynika z nieprawidłowego podziału komórek, sprawdź kiedyś nerki, bo za wadami macicy idą często wady w budowie/wielkości/ilości nerek - patrz ja

Ostatnia edycja:
Dzoanko cieszę się że już po badaniu:)) Mam nadzieję ze teraz już będzie tylko dobrze i już nie długo będziesz się cieszyć fasolką pod sercem:)) życzę ci tego z całego serca:))

Aniokowa a teraz ciężko tak odpuścić??:(

Aga teraz nie dam rady psychicznie zeby czekac, dopoki nie zdecydowalismy sie na pierwsza ciaze nie bylam pewna czy jestem gotowa na dziecko ale jak tylko zaszlam w ciaze to wiedzialam ze to byl blad ze czekalam tyle czasu...

anisiaj ​to super ze wszystko ok , tylko skad te bole ??

reklama
Anisiaj, super że usg pokazało że wszystko jest dobrze! chyba musisz jeszcze więcej odpoczywać:-) a m gotować i podawać obiadki:)
Aga, robiliście urodzinki dla Oliwki?? Kuba ma urodziny w marcu, i dzisiaj mówi: mamo chcę na urodzony jakieś auto i tort:) skąd ma takie hasła nie wiem, bo nie rozmawialiśmy na ten temat:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry