reklama

Nasze sprawy...

hej dziewczyny :) jestem po wizycie :) dostalam gynokadin 2mg 3 razy dziennie to estriadol :) i wizyta w piatek za tydzien a przewidywany transfer 22 maja chyba ze owulacja pozniej bedzie to pozniej :) zobaczymy :)
już niedługo :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&

i za 2-3 lata będziesz jak ja teraz wyciągać ciastolinę z własnych włosów hihihi

A wiecie że jak byliśmy w zoo to Amelka powiedziała do Bociana "Czesć poposie blaciska " i stała z wyciągniętą ręką i czekała aż ptak da jej brata hihihihihi

reklama
dzień dobry :)

ja jeszcze w domku, bo jednak dopiero dzisiaj jadę do rodziców.

joweg - mocno trzymam kciuki! mocnooooooooooooooo

marta - mnie też dzisiaj dopadł skurcz, ale tylko jeden ;) i wrócę chyba do brania magne b6, bo takie mi zapisał ten lekarz ze św.zofii. no i też miałam ciężką noc, znowu mi się śniło coś związanego z ciążą - tym razem miałam występować w przedszkolnym talent show (?!) i śpiewać pisenkę kabaretu Hrabi Ciąża...kilka dni temu szukałam mojego dziecka we śnie, potem kupowałam dziecięce lalki, a potem kłóciłam się z lekarzem, że chcę cesarkę...makabra to napięcie po poronieniu, które wychodzi nocą...

aneczko - i jak tu nie kochać dzieci?;) moja mama zawsze opowiada, że mój starszy brat czekał na rodziców jak wracali ze mną po porodzie - oni weszli, a on dalej stoi w drzwiach i czeka, aż wejdzie siostrzyczka - był bardzo mną rozczarowany, że taka mała i tylko śpi ;)

słuchajcie, a ja tak zapytam - pamiętam na tamtym wątku dziewczyny brały różne witaminy itd, żeby przygotować się dobrze do ciąży, co Wy brałyście, bierzecie?

mnie też rozcazrowali młodsi bracia :)

Bierz sobie kwas foliowy , chyba że masz jakieś niedibory witaminowe..
ja przed brałam kwas foliowy a w ciaży Elevit i byłam z niego zadowolona :)

kwas biorę, myślę też o tym Magne B6 skoro mam już całe pudełko...jedyne co mnie przeraża to te wielkie tabletki ;)

no i włączyłam sobie ostro w głowie program zdrowie, wczoraj śmigałam na rowerze, a dzisiaj tyłek boli ;P

Hej babeczki :)

Ja dziś od 7 na nogach najpier ogarnialam mieszkanie, teraz zjadłam sniadanko i zaraz ida ogarniać siebie i wyruszam o 16:45 -20:45 ten cholerny egzamin, metlik w głowie i nic więcej.

Anisiaj a Ty u rodziców?? ja przed ciazą brałam kwas foliowy, od 5m-ca brałam witaminy bo miałam nieciekawą morfologię najpier Prenatal complex który wziełam tylko jeden miesiąc bo mi sie odbijał cały dzień i miałam dziwny posmak w buzi, teraz biorę falvit mama i dobrze się po nim czuję ten sam sklad a cena niższa i tabletek na 2m-ce a nie na miesiąc. A jak łapały mnie skurcze to brałam magnez i biore do teraz i żelazo dodatkowo bo mam malą anemię ale to już lekarz przepisal. A jesli chodzi o magnez to najlepszy magneB6 bo po innych skurcze mnie nie łapały ale dretwialy mi nogi i ręce a po tym jest o wiele lepiej

witam się i ja ...
pospałam troszkę dłużej dzisiaj :-)

marta ja też mam skurcze, biorę blu mag jedyny bo nie muszę łykać 3 x dziennie tylko raz, dla mnie zapominalskiej to wygoda :-)

aneczkaa
jak się wyciąga plastolinę z włosów, obyś fryzury nie musiała zmieniać :-) hehehe, kiedy jedziesz oglądać psa ???

anisiaj takie sny nie są przyjemne, ale pokazują, że głęboko to przeżywasz ...
jak ja zaczęłam się przygotowywać do ciąży to lekarz zalecił mi brać femibion natal 1 ( dla starających się i do 13 tyg.) jestem wierna tym witaminkom, tylko teraz biorę femibion natal 2 od 13 tyg. do końca... a potem femibion mama.

anaber trzymam kciuki za egzamin :-)

Witam się i ja:-)
Wczoraj zaczęło się o ćmienia, a ledwo dojechałam do domu, bo chwyciły mnie mdłości. Skończyło sie na tym, że musiałam wziąć dwa ibupromy, bo bym nie zasnęła:-( Mam nadzieję, że dzisiaj juz mnie nic boleć nie będzie.
Aneczka, to piękne co robisz, że zamist kupowania szczeniaka (bo ładny i słodki) wolisz przygarnąć jakieś psisko:tak: My przygarnęliśmy kota i jesteśmy zadowoleni, ale do tej pory ma jakieś lęki i jest bardzo strachliwa. Nie wiem co jest przyczyną, czy jakaś trauma czy taka po prostu jest. dzieci boi sie jak ognia, a jak przychodzi do nas ktoś obcu to śmiga i się chowa do kanapy:zawstydzona/y:
Anisiaj, mi lekarka kazala brać Femibion 1, ale to wzmocniony kwas foliwoy, więc stwierdziłam, że równie dobrze mogę brać folik, który jest 7 razy tańszy
Anaber, kciuki za egzamin, na pewno świetnie Ci pójdzie &&&&&&&&&&&&&

dzoana ale w femibion natal 1 - są jeszcze witaminy , a później kwasy DHA - to nie to samo co folik. Choć zgodzę się do najtańszych nie należy ...

joweg to już tak blisko :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej babeczki :)

Ja dziś od 7 na nogach najpier ogarnialam mieszkanie, teraz zjadłam sniadanko i zaraz ida ogarniać siebie i wyruszam o 16:45 -20:45 ten cholerny egzamin, metlik w głowie i nic więcej.

Anisiaj a Ty u rodziców?? ja przed ciazą brałam kwas foliowy, od 5m-ca brałam witaminy bo miałam nieciekawą morfologię najpier Prenatal complex który wziełam tylko jeden miesiąc bo mi sie odbijał cały dzień i miałam dziwny posmak w buzi, teraz biorę falvit mama i dobrze się po nim czuję ten sam sklad a cena niższa i tabletek na 2m-ce a nie na miesiąc. A jak łapały mnie skurcze to brałam magnez i biore do teraz i żelazo dodatkowo bo mam malą anemię ale to już lekarz przepisal. A jesli chodzi o magnez to najlepszy magneB6 bo po innych skurcze mnie nie łapały ale dretwialy mi nogi i ręce a po tym jest o wiele lepiej

powodzenia na egzaminie anaber! będę trzymać kciuki! do rodziców jadę dzisiaj, już się nie mogę doczekać :) no właśnie mam w domu to magneb6, ale te wielkie tabletki mnie przerażają - jako dziecko nie umiałam łykać i mama mi wszystko rozdrabniała, więc przed połknięciem tego magne to trzaskam zdrowaśki ;)
witam się i ja ...
pospałam troszkę dłużej dzisiaj :-)

anisiaj takie sny nie są przyjemne, ale pokazują, że głęboko to przeżywasz ...
jak ja zaczęłam się przygotowywać do ciąży to lekarz zalecił mi brać femibion natal 1 ( dla starających się i do 13 tyg.) jestem wierna tym witaminkom, tylko teraz biorę femibion natal 2 od 13 tyg. do końca... a potem femibion mama.

ooo, to brzmi ciekawie. muszę sobie kupić.

Witam się i ja:-)
Wczoraj zaczęło się o ćmienia, a ledwo dojechałam do domu, bo chwyciły mnie mdłości. Skończyło sie na tym, że musiałam wziąć dwa ibupromy, bo bym nie zasnęła:-( Mam nadzieję, że dzisiaj juz mnie nic boleć nie będzie.

Anisiaj, mi lekarka kazala brać Femibion 1, ale to wzmocniony kwas foliwoy, więc stwierdziłam, że równie dobrze mogę brać folik, który jest 7 razy tańszy

hmmm....czyli jak się bierze ten fembion to kwas foliowy już nie? kochana, skąd u Ciebie te bóle? martwi mnie to...

reklama
Anisiaj, jak bierzesz femibion to juz nie musisz foliku, bo w femibionie jest wszystko. Wczoraj się w pracy zdenerwowałam i moze cisnienie było do bani. Rzadko mam bóle głowy, więc sie nie przejmuj:-)
Bietka, dzięki za info, miałam wrażenie jak czytałam, że to po prostu lepsiejsza forma folik, kto wie czy jak w końcu zajdę w ciążę to przestawię się na femibion. Cena troche odstrasza:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry