• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Nasze sprawy...

anisiaj my Julke od poczatku kapiemy ok 19. Tak jej ustalilam po to zeby ustalic jej tryb nocny. na poczatku tez sie budzila na jedzenie tak jak Zosia jesnak pozniej juz coraz pozniej sie budzila, mimo ze szla spac ok 19.30. stwierdzilam ze poki mala jest wszystko jej ustawie tj kapiel jedzenie i spanie bo im starsza tym bedzie gorzej przestawic.

reklama
wiadomosc od smerfetki :))))))))))))

"PILNIE PROSZE O INFORMACJE JAKIE MACIE PRALKI I CZY SA GODNE POLECENIA. MOJA SIE ZEPSULA I CHCE KUPIC NOWA" .

smerfetka nie moze pisac teraz bo jest na bb na telefonie ale czyta to co piszemy .

dzień dobry

aga u nas też pochmurno .. też będzie lało
muszę iść do biedronki , nie mam chleba , serków...
bobo w DDTVN Justyna...
anisiaj my też kąpiemy o 19 od samego początku... Igi też jadł 19 a potem 22, tyle że dawaliśmy mu 19:15 po kąpieli
justi robisz ze mnie czarownicę :*
aniś buziak dla Zosi dwutygodniowej ! :))) już widzę oczami wyobraźni wpis... Zosia skończyła 2 latka

smerfie ja mam BEKO WMB 61042 - jestem bardzo zadowolona, mam ją 1,5 roku :)

Kochane wszystko fajnie, ale m 3 razy w tyg wraca o 21 z pracy, a ja sama poki co nie ogarniam kapieli, bo ona jest taka mala,ze sie boje. Latwiej wiec kapac ja o 22,dac jesc i polozyc, niz przez 4dni kapac o 19, a przez 3 o 22.

anisiaj wiem co czujesz. mi mama na poczatku pomagala ale kilka dni bo musiala jechac do pracy a m tez wrocil do pracy wiec zostalam sama i sama kapalam. mialam stracha na poczatku ale z kazdym dniem bylo lepiej :)

Bobo, tylko,ze Wasze dzieci byly sporo wieksze. Moja ta taki drobek,ze podczas kapieli lezy na dloni m. Ubranka 56 wisza na niej jak worki. Oczywiscie,ze bede ja kapac sama, ale poki jest taka drobna chetnie skorzystam z pomocy m.

Aniś no ja uważam że to jest zdecydowanie za późno, jeśli mogę ci doradzić to tak jak pisze bobo ustalenie dziecku rytmu dnia pod godzinami jest ważne, dziecko się bardzo szybko przyzwyczaja a im będzie starsze tym gorzej będzie ci ją przestawić a jak będziecie robić wszystko pod godzinami to łatwiej wam będzie wiedzieć co jej jest jak np będzie marudzić czy płakać, ja tak robie do dziś nawet ze starszymi o godzinie 20 już są w łóżkach i śpią

reklama
Moja tonie w 56 :) rekawy podwijamy o polowe, mam kilka ciuszkow po wczesniaczce kuzynki i to sa jedyne sensowne.

Aga tylko czy to nie jest tak,ze to powinno tez wspolgrac z naszym rytmem? M wraca rzadko przed 20, jesli bede kapac o 19,to przez kilka dni nie bedzie mial kontaktu z dzieckiem, a tak to kapiele beda ich jedynym czasem. Jak ja wroce do pracy, to tez bede po 19 kilka razy, a obca osoba nie bedzie kapac dziecka.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry