reklama

Nasze sprawy...

bobo - sama to przeczytaj co napisałaś. skoro beta wyjdzie poniżej 5, to i test nie wyjdzie, więc Ty nie powinnaś pisać, żeby robiła test, bo jak nie będzie II kresek, to też zabierasz jej nadzieję??? po becie najszybciej widać ciążę, a testy są zawodne, dlatego proponuję to dżoanie - to lepsze niż robienie kolejnego testu. Testy pokazują dopiero przy hcg > 10, a apteczne >25, więc to normalne, że z krwi dowie się wcześniej.

a Twój przykład bobo, że pokazało Ci 4, to tylko dowód na to, że czasem warto poczekać kilka dni - z testami i badaniami, właśnie po to,żeby tej nadziei nie tracić.

Ostatnia edycja:
reklama
Anisiaj, nie gniewam się absolutnie. No co Ty, przecież prosilam o szczera opinię:-) Jutro nie zrobie badania krwi, bo na rano mam do pracy,a popoludniu już laboratoria nie czynne. Zobaczymy, jak ma coś byc to będzie, a jak nie to chociaż nie wiem jak to i tak testy nie wyjdą. Najgorzej, że nie wiem czy jutro brać dupka czy nie. Najśmieszniejsze, że robilam tego testa na lekko i jak już wspomnialam już wyrzucałam testa, gdy zwróciłam uwagę na bladziocha, którego może nie widać na zdjęciu. Ale równie dobrze, może on nic nie znaczy:-(
Bobuś, Anisiaj nie widzi krechy i jest ok. prosilam o szczerą opinię. ja co cykl mam nadzieję, że coś się wykluje. I na bank to, że się staram to ma wpływ na to, że sprawdzam testy przy najbliższej okazji i czasem niestety dochodzi do poronienia bardzo wczesnego, bo zarodek był chory i lepiej, że to naturalnie się stalo. taka jest prawda, że może tam w Anglii dobrze robią, że sprawdzają ciążę po 12 tygodniu, bo wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że ciąża przetrwa. Troche sie zapętliłam. ja sama nie wiem czy dobrze widze, na zdjęciu kiepsko widac ta krechę, na ekranie aparatu byla bardziej widoczna. to, że rossmanowski test nie wyszedl może byc znakiem, ze ciąża jest za wczesna albo, że jej nie ma. Oczywiście, że będzie mi przykro jak się okaże, że to jednak nie fasola, dlatego nie chce nic mówić M, żeby nie cieszył się po to by zaraz sie rozczarować:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dżoanko - ja będę trzymać z całych sił,żeby znaczył. Powiem Ci uczciwie - u mnie raz bladzioch nic nie znaczył, a dwa cykle później ciążę. Zrób test apteczny, tylko nie pre test, bo są do d...pyyy. A dupka bierz, nie zaszkodzi Ci, dopóki nie będziesz pewna.

anisiaj mialam bete mniejsza niz 20 i 25 a troche sie ich narobilam i tescior mi wychodzil mimo ze beta byla mniejsza. nie pisz jej zeby sobie nadzieji nie robila bo skoro cos wyszlo to hcg skads sie wzielo przeciez sama sobie krechy nie narysowala szczegolnie ze wyszla bladzioszka cien cienia ale jest na kazdym tescie jest napisane ze nawet bladzioch moze oznaczac ciaze. przy testach ktore wkleilam moj beta wynosila 14 a test wyszedl :) test wykrywa hormon im go wiecej tym ciemniejsza

bobo - to jakim cudem test wykrywa hormon powyżej 25, a w badaniach wychodzi 4? bo ja tego nie rozumiem skoro to ten sam hormon i ta sama jednostka? I nie pisałam dżoanie, że ma nie mieć nadziei tylko, żeby sobie dała czas, bo ja wierzę, że będzie dobrze. więc proszę nie nadinterpretuj moich słów.

anisaj to pytanie do orgaznizmu:) testy wykrywaja hormon a krecha to stezenie im wyzsze tym ciemniejsza wiec jak jest bladzioch to i betka niska ale jest :)

Dziewczynki, ja jestem wdzięczna za to, że jesteście, że trzymacie kciuki i będzie mi przykro jak sie okaże, że to jednak tylko jakaś wada testu, bo wiem, że dobrze mi zyczycie i chcialybyście, żeby w końcu mi sie udalo. Ja zdaje sobie sprawę, że nawet jeśli jest ciąża, to na tak wczesnym etapie moze dojść do poronienia i to jest naturalny i zdrowy proces. Ja mam nadzieję, że to jest fasola, jak przy każdym cyklu, może tym razem ta nadzieja jest silniejsza, bo test wyszedl i tempka się utrzymuje wysoko, ale mówie sobie, że @ ciągle może przyjść. I będzie boleć jak przyjdzie, ale tak juz mamy, my staraczki, po każdym nieudanym cyklu boli i tak naprawdę tylko my wiemy jaki to jest ból.

bobo - nie masz racji. Testy wykrywają obecność hormonu hcg, podobnie robi test laboratoryjny z krwi. To jest ten sam hormon i oba te testy wykrywają jego stężenie. Jeśli w krwi jest hcg więcej niż 5, jest ciąża na bank. Jeśli jest więcej niż 25, jest to widoczne na testach. Nawet w normach, które przytoczyła 2 strony wcześniej dżoana widać, że jeśli jest powyżej 5 to jest ciąża. Więc to pojedyncze przypadki są odstępstwem, ale nielogicznym.

dżoana - i uwierz mi kochana,że jestem z Tobą całym sercem!!!!! i trzymam kciuki baaaardzo mocno!

reklama
dzoanko ja wierze ze to ciaza :) kreche widze ja widzisz Ty widzi marta i gosiulek :) wszystkie omamow nie mamy :) wiem ze roznie bywa na poczatku ciazy dlatego badz dobrej mysli bierz dupka i bedzie dobrze Kochana :)
anisiaj nie bylas ze mna przy sikancu i przy odbiorze bety wiec nie oceniaj. test wykrywa hormon a kreska to stezenie im ciemniejsza tym wiecej ja widac

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry