reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja własny kubek zabrałam właśnie ze względów epidemiologicznych :) Żeby to był test obciążenia tylko glukozą :)
Lemoniada-ale sie uśmiałam :-D,ale masz rację ,ja tez wolę wziąść swoje przybory aby tylko to był test obciążenia glukoza a nie jeszcze jakimś przypadkowym "syfem":-D
Też muszę czekać 2 godziny i nie można przez ten czas nic jeść i nie chodzić tylko spokojnie siedzieć żadnego wysiłku.Zaopatrze się w gazetki i krzyżówki i jakoś minie:tak:

reklama
Taycia w takim razie 3 mam za Ciebie kcuiki ja dopiero napisze juro wieczoriem bo pozno mam wizyte jakby co;-)dzieki za kcuikacy;-)
Rybkaa jutro dostane skierowanie na glukoze juz raz robilam fujjjjjjjjjjjjjj

Saga - życzę udanej wizyty także i trzymam mocno kciuki :-) też odezwę się wieczorem,bo mam wizytę na 14,ale pewnie wszystko się przeciągnie :nerd:

Taycia w takim razie 3 mam za Ciebie kcuiki ja dopiero napisze juro wieczoriem bo pozno mam wizyte jakby co;-)dzieki za kcuikacy;-)
Rybkaa jutro dostane skierowanie na glukoze juz raz robilam fujjjjjjjjjjjjjj

fujjjjjjjj to mało powiedziane ;-) weź koniecznie cytrynkę!

To trzeba siedzieć na tyłku te dwie godziny? myślałam że sobie pospaceruje :-) nie wytrzymam tyle w przychodni z emerytkami :szok:

Powodzenia na jutrzejszych wizytach !

Witam , ja właśnie wróciłam z glukozy:-) tak mnie nastraszyłyście, że to takie niedobre, że pół nocy nie spałam :wściekła/y:
Ale dałam radę:) Nie było aż tak źle!:)
Miałam 50g i po godzinie, kobitka powiedziała, że mogę się napić kilka łyczków wody w czasie tej godziny- dobrze, że pracowałam w szpitalu gdzie mamy punkt pobrań krwi bo tak to też bym umarła z nudów:D
Na początku tą glukozę dało się pić ale z każdym łykiem wydawała mi się słodsza...

Karolinkaz, ja tam mówiłam że i 75 gr da radę bez cytryny :)

A w kwestii innych badań - mam do Was pytanie, czy powtarzałyście badanie na okoliczność toksoplazmozy? Mi na samym początku wyszło, że nie choruję i nie chorowałam, więc nie mam przeciwciał. Do tej pory gin nie zlecił mi powtórki tych badań i trochę zaczęło mnie to niepokoić. Do kolejnej wizyty mam 3 tygodnie więc może zrobić to na własną rękę? Jak myślicie?

Karolinkaz, ja tam mówiłam że i 75 gr da radę bez cytryny :)

A w kwestii innych badań - mam do Was pytanie, czy powtarzałyście badanie na okoliczność toksoplazmozy? Mi na samym początku wyszło, że nie choruję i nie chorowałam, więc nie mam przeciwciał. Do tej pory gin nie zlecił mi powtórki tych badań i trochę zaczęło mnie to niepokoić. Do kolejnej wizyty mam 3 tygodnie więc może zrobić to na własną rękę? Jak myślicie?

Ja miałam już 2 razy robioną, teraz mam skierowanie na kolejne badanie. Moim zdaniem to bardzo ważne badanie, trochę dziwne że lekarz dalej Ci tego nie zleca..

reklama
Hej Laseczki:D
ja już po USG- na tym sprzęcie nie było widać żadnych torbieli na mózgu, tą sprawę skonsultuję w tej klinice w której lekarz to wpatrzył. Lekarz nie widział nic niepokojącego, no tylko mój Wiktorek jest młodszy o tydzień niż powinien być. Pewnie dlatego, że do końca nie mam pewności czy nie pomyliłam się co do dnia ostatniej miesiączki o 2-3 dni. Czyli wszystko jest chyba dobrze :)
No i zmieniłam lekarza prowadzącego, wypróbuję tego od USG- jest bardziej konkretny. Zobaczymy przy następnej wizycie w maju.

Do góry