reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

akutan- najwazniejsze ze wszystko jest w porządku ... niech maluszek zdrowo rosnie :)
a jak tam? daje o sobie znac??? :)

ja nie wiem czy przypadkiem tez nie zmienic lekarza i w ogole szpitala...
ten lekarz jakis dziwny jest. zadnych witamin mi nie przepisal od początku ciąży. wszystko musialam robic na wlasną rękę oczywisci konsultujac sie z innym lekarzem. masakra :)

reklama
Anna2101 zadnych witamin Ci-Wam nie zalecil??
Mi juz przed planowaniem "kazala" dr łykac kwas foliowy i witaminki. Moze szpitala nie zmieniaj a tylko lekarza prowadzacego.
A co do toxo to mialam robione 2*. Na nastepna wizyte 28,04 mocz, morf, i ta nieszczesna glukoza, pociesza mnie fakt ze lubie slodkosci moze nie bedzie az tak zle. Kobietki ktore mialy juz przyjemnosc z glukoza nie da sie tego wypic 1dusszkiem??:zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
aankaa84- no wlasnie nic a nic. :/ nie wiem czemu.Kwas zaczelam brac jak tylko sie dowiedzialam ze bedzie dzidzi. A ostatnio kupilam tabletki "Prenatal"
ten moj lekarz jakis dziwny jest. juz mnie zaczyna denerwowac... nie wiem czy jeszcze jakos pociągnąć to czy zmienic. :/ to jest żałosne... wy robicie glukoze okolo 22-23tydz. a ja bede robic okolo 25 :/

Glukozę powinno się robić ok 25 tyg więc się nie przejmuj;-)
Ja mam 5.05 wizytę i też muszę niestety wypić to świństwo, niedobrze mi po tym było strasznie:confused:
Akutan, dobrze że wszystko ok:-)

A to nasze malenstwo w 22t.c fotka z 31.03
SAM_0347 2.jpgBad z glukoza bede miala wyk 25t.c jak dobrze umiem liczyc. Anna2101 to moze zmien lek.

akutan-super ,że z dzidzią wszystko o.k.:-)
anna2101-ja też mam zrobić w 25 tyg.glikoze nie wcześniej i właśnie robie w przyszły wtorek
Lekarza dziewczyny warto zmienić skoro jesteście niezadowolone jak prowadzi Wasze ciąże.
aankaa84-śliczne to Twoje maleństwo -bardzo fotogeniczne:-)

Anna2101- no jeszcze nie daje mi znać, że tam jest. Nadal tego mojego chłopaka nie czuję. Widać u mnie to dłużej zajmie niż u Was. Mój też uważa, że poza kwasem nic nie powinnam brać. Mówi, że witaminy z tabletek się nie wchłaniają tak dobrze albo wcale i kazał mi jeść owoce i warzywa. Jak zapytałam o kwasy omega, stwierdził, że to dość dobry pomysł i kazał brać tran. Ale to też musiałam wymusić, że tak powiem.
Wiem, co czujesz z tym lekarzem, zmień jak tylko będziesz miała możliwość. A z drugiej strony jakby był w tym czasie na urlopie czy czekałabyś na tego czy poszła do innego:D
Aankaa84- dzidzia słodka, zakochać już się można

akutan, mi gin zalecił Mumomega - to są kwasy omega dedykowane dla kobiet w ciąży i karmiących. Cena za opakowanie jest dość wysoka (ostatnio zapłaciłam 57 zł, w aptekach internetowych jest taniej), ale ja biorę od początku ciąży.

Ostatnia edycja:
aankaa84- no wlasnie nic a nic. :/ nie wiem czemu.Kwas zaczelam brac jak tylko sie dowiedzialam ze bedzie dzidzi. A ostatnio kupilam tabletki "Prenatal"
ten moj lekarz jakis dziwny jest. juz mnie zaczyna denerwowac... nie wiem czy jeszcze jakos pociągnąć to czy zmienic. :/ to jest żałosne... wy robicie glukoze okolo 22-23tydz. a ja bede robic okolo 25 :/

mnie też ani jeden lekarz ani drugi nic nie dał ale nie widzę w tym nic zdrożnego :-)

reklama
Do góry