reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Dziewczyny, bo ja to nie wiedziałam, że branie magnezu się przerywa w którymś tygodniu. Mi akurat ostatnia tabletka została na dziś, wizytę mam w poniedziałek, i nie wiem czy mi się opłaca to kupować skoro itak lekarz pewnie będzie kazał nie brać, wydatek może i nie duży, ale mam tyle różnych leków ponapoczynanych, że już mi się w apteczce to wszystko nie mieści, przez samą ciążę miałam 3 różne tabletki na problemy ,,tam na dole'' i też po kilka mi pozostawało, i co mam z nimi poczynić?;-)

reklama
Widzę, ze każdej z nas cos dolega, chyba nasze ciała są zmęczone prawie 40 tygodniową produkcją hormonów i utrzymaniem ciąży.

Obawiam się, że lepiej to ni ebędzie tylko z każdym dniem cos nowego będzie na nas "włazić" :tak:

Malinka - wyniki dobre, nie martw się na zapas, tylko spokojnie skonsultuj z kim trzeba:)

Bosanóżko - ja mam się wstawić w szpitalu o 15:45 (coż za kanadyjska prezycja), więc pewnie nie zdążę urodzić do północy i mój Synek zawita na świecie 8 marca i bedzie młodszy od Twojej Stellki o 1 dzień:) Będziemy się duchowo i myslami wspierać:)

Hipotrofia!! - faktycznie chyba Twój lekarz sam mózg tego typu.

Ja co prawda wczoraj jakoś lekko sie tym zasmuciłam, ale mój lekarz powiedział, ze wszystko jest doskonale i to tylko szacunki i aby sie tych wyników nie przywiązywać za bardzo. Tego się też trzymam!

Anciu - mi lekarz kazał skończyć przyjmowanie magnezu właśnie w 37 tygodniu (a brałam aż 8 tabletek dziennie!). Stwierdził, że juz nie ma po co wstrzymywać ewentualnych skurczy.

Ja mam jutro wizytę, ciekawe co tam u mnie słychać :-) mam nadzieje, że zrobi mi Usg i zobacze ile moja laleczka waży.

Ja wciąż biorę magnez, żelazo, prenatal i nospe jak mnie coś zaboli, a jutro się okaże czy mam odstawić, czy nie.

Nerwowo się u nas na marcówkach już robi hehe

wredniak każdej z dnia na dzień coś się dzieje...:-) Ja muszę się pochwalić, że całą ciążę tylko magnez i witaminy ,,pharmaton matruelle" i trochę wapna, nic po za tym, więc jak mam lekkie bóle w podbrzuszu to jakoś tak nie mogę wziąć nospy, bo nie lubię brać jakichkolwiek leków...

Ancia - jak są lekkie bóle to też lepiej nie brać nospy, ja wczoraj cały dzień bez, ale w nocy mnie takie bóle złapały, że myślałam, że nie dam rady, a nospe brałam od połowy na twardy brzusio :-(

Witam się po wizycie 45minut wygłupiania się z lekarzem :-D a jak mój eMek przyszedł do gabinetu to już w ogóle był ubaw po pachy...
A z konkretów:
szyjka zamknięta, nie skrócona :confused2:
mały waży 2721g - klocek z niego nie będzie :happy: - czyli przybrał w 3 tygodnie 700g :happy:
magnez zażywać, no-spę też - bo porodu i tak nie zatrzyma, a szyjka się będzie łagodniej rozwierać i nie będzie tak bolało (gin powiedział, że nawet podczas porodu podają czasem no-spę) ..... :confused2: - no i bądź tu człowieku mądry
wymaz z szyjki OK :happy:
no i najładniejsze zdjęcia z usg z całej ciąży dziś dostaliśmy!!! - gin powiedział, że w takim tygodniu ciąży to jak wygrać na loterii, kurde może jutro uda mi się jakoś fotę zrobić i wrzucić, bo skanera nie mam :crazy: żeby wam pokazać naszego słodziaka :happy:
no i niestety w moczy 10-20 leukocytów w pw :wściekła/y:, (urosept i żurawit łykać), ale na pocieszenie krew lepsza niż przed ciążą :-) w końcu się poprawiło, a żelaza już nie biorę z miesiąc, albo dłużej.

Ostatnia edycja:
reklama
Mami - super wieści :) pokazuj zdjęcie najszybciej jak tylko będziesz mogła :)
no i widać, że co lekarz to inna opinia, co do tej nospy, ciekawe co mi mój jutro powie.

Do góry