reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
BYłam dzis u mojej gin. Najpierw sie nastałam w kolejce do lab po wyniki z piątku. Cukier mi wyszedł po 2 godzinach 75 glukozy 147 i nic mi nie powiedziała prócz tego ze troche za wysoki. (nie wiem czy coś z tym robić czy nie) Za to w moczu coś nie tak i zapisała mi jakieś tabsy na tydzień, dodatkowo się dziwiła że nie męczą mnie żadne objawy z tym związane.
Zwątpiłam w umiejętność pani dr obsługi usg, miała nowy sprzęt i się trochę motała dzisiaj. Narobiła zdjęć, a potem jej drukowanie nie wyszło - druknęła sam raport. Przy badaniu z szyjką wszystko ok, pozamykane co trzeba, dno macicy bardzo wysoko - co świadczy o dużej ciąży. Będzie spooore bobo...

emikaa, pocieszyłaś mnie, bo mi ginka wczoraj powiedziała, że dzieciątko ma dużą główkę, a ja na to że Mateusz też miał dużą i Ona powiedziała że ok, ale w nocy to miałam jakieś omamy i co się przebudziłam to brzmiał mi ten głos "duża główka, duża główka" i się trochę bałam co to znaczy. Jestem w 31 tyg a główka wyszła też jak u Ciebie na 35.
jolka, moja tez się obróciła główką w dół, ale u mnie cesarka postanowiona.
paulineczka, super że wszystko ok
adeczka, nastawienie jest najważniejsze, dobrze że jesteś taka dzielna.
bra, mam nadzieję, że to już koniec skracania i się szyjka opamięta wreszcie - trzymam kciuki za to.
karolka, świetne wieści
młoda, może miała zły dzień ta lekarka, lekko zakręcona z tego co piszesz.

U mnie ok, tabletki na obrzęki biorę nadal, do tego jakieś Aspangin (czy coś takiego) na te bóle na dole no i te przeklęte bakterie znów zaatakowały, choć cytologia w normie, ale globulki dostałam. Mała ma 1817 g i nie wiem nadal czy to na 100 dziewczynka. Dla chłopaków dostałam płytkę z badania USg 2d, żeby sobie w domku zobaczyli.

Cześć,Wam majóweczki dawno się nie odzywałam ale nie mogłam sie jakoś zebrać:) U mnie też jest tak sobie mam te skurcze przepowiadające( nie są regularne), ale występują kilka razy na dzień. Pani gin kazała mi dużo odpoczywać. A pani położna nastraszyła mnie,że wcześniej urodzę:( W tą niedzielę jadę na spotkanie z położną( kazała się pokazać:) Mam zabrać ze sobą mojego Wiktorka, bo chce zobaczyć jak to ona nazwała:''nasze wspólne wypociny";) Moja Igusia fika koziołki, cały czas mi dokucza:) Wydaje mi się,że jest główką do dołu, bo jak ma czkawkę to właśnie czyję to tak nad samą...:) Ja mam wizytę 29 i będę miała już USG- nie mogę się doczekać. Ale najbardziej się boje tego,że mała nie będzie główką do dołu;(
Wiecie co moja koleżanka właśnie wczoraj urodziła ( miała termin na 20 kwietnia) urodziła w 35 tyg. naturalnie i wszystko z nimi jest oki. Mała dostała 8/9 punktów tyle,że leży w inkubatorze. Miała 2300 i 46 cm, a jej mamusia jest bardzo malutką i drobniutką kobitką.

WIĘC W SUMIE TE, KTÓRE SIĘ TERAZ MARTWIĄ O PRZEDWCZESNY PORÓD TO GŁOWA DO GÓRY:) WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE!!!

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki za Was , wszystko bedzie dobrze :)

Ypra ja tak samo jak Ty mam dzis wieczorem wizyte i juz chodze podekscytowana i lekko zestresowana..

jestem po wizycie szpitalnej..
i oto co się dowiedziałam :-)
z małą wszystko ok...
lekarka się śmiała że ma dłuugie nofi bo wychodzą ponad wszystkie normy(tak samo jak u VI)
jak pokazała mi że waga też ponad norme i zerknęłam czy napisane ile bo nic nie móiła .. no i zauważyłam ze ma 2,7 czyli całe 300g mniej niż Viki w tym czsaie miała:-p
do tego co jeszcze... serduszko bije w normie
aha mocz ok ...
krew mi pobrali i przy okazji ponownie pobrali na cholestazę ciążową (pewnie żeby się upewnić że nie mam)
a termin mam już nie o tydzięń do przodu a o 2 tygodnie czyli gdzieś na 18 kwietnia (choć ja w to nie wierzę bo wiem ze urodze w terminie tak jak VI miałam wczesniej niby rodzić a urodziłam 2 tyg po terminie mimo ze duza była)

no i następna wizyta 13 kwietnia:tak:

reklama
Kamcia no to niezłego klocuszka nosisz w sobie:) gratuluję udanej wizyty :)

Młoda i piękna, Ania, Matusia gratuluję udanych wizyt:)

Ostatnia edycja:
Do góry