reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Jestem i ja :-)

Daria, Mimi gratuluję udanej wizyty :tak:
Milla ważne, że jesteś w dobrych rękach, na ilość wód można wpływać, będzie dobrze.
Ypra trzymaj się, bądź dobrej myśli, to połowa sukcesu :-)
Julisia gratuluję ładnie wyrośniętej dzidzi :-) Na tym etapie ciąży anemia zaczyna się powoli cofać, po porodzie wyniki powinny być już w normie, nie martw się na zapas a nawet jeśli nie wszystko będzie dobrze, dasz radę. Młoda i silna dziewczyna jesteś :happy:

Wisienka no to niedobrze, czyżbyś była przyszłą kwietniówką? Jest jeszcze szansa, że wyniki się zmienią, poprawią albo wykluczą chorobę?

A ja jestem po wizycie w szpitalu. Trafiłam w ręce zastępcy ordynatora, więc chyba dobre :zawstydzona/y:
Po badaniu okazało się, że szyjka jest prawidłowej długości, między 3 a 4 cm, rozwarcie ledwie na opuszek palca i na tym etapie ciąży, u wieloródek taki stan jest normalny! Szyjka rozwarta jest po zewnętrznej stronie, wewnątrz trzyma jak należy. Nie ma w ogóle wskazań do pessara, mało tego, niepotrzebnie biorę nospę :szok: Mam brać magnez, witaminy a nospa tylko wtedy, gdy pobolewa brzuch i krzyż.

Gin przejrzał moją kartę ciąży, powiedział, że miałam za mało badań zrobionych, od razu dał mi skierowanie na morfologie i mocz, za 2 tygodnie robimy nieodpłatnie posiew bakteriologiczny, który rzekomo według mojej BYŁEJ gin nie jest refundowany i miałam zapłacić. Dokładnie wszystko mi wyjaśnił i nawet narysował obecny wygląd szyjki :-D Artysta z niego marny ale starał się ;-)

Dodatkowo okazało się, że schudłam 1.5 kg, chyba z tych nerwów i mam na plusie 10 kg nie 12.

Z tego wszystkiego, z radochy pognałam na zakupy, na pocztę i teraz krzyż mi pęka :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Hope cieszę się że wszystko sie wyjaśniło i że jest w porządku.... Także dalej ścigamy się która wytrwa do 10 maja a która wyląduje wcześniej na porodówce... ;-)
P.S. Poszłabym teraz do Twojej ginki i wytłumaczyła jej grzecznie jaką jest p....

Hej my juz po wizycie u ginki i zajeciach w szkole rodzenia.
Antek wazy 2418g i zmienila nam sie data porodu na 5.5.2011 czyly jestesmy w 33 tygodniu i 4 dniu ciazy. Serducho bije jak szalone, a w brzuszku ma juz 30 cm obwodu. Kolos nam rosnie :)
Musze zrobic proby watrobowe na kolejna wizyte i teraz juz bede co dwa tygodnie smigac do ginki. A w poniedzialek idziemy na KTG.
Teraz padam juz, wiec ide spac.
Dobrej nocki laseczki :-)

Hope cieszę się z dobrych wieści... i to bardzo dobrych. A dotychczasowej gince to bym opinie wystawiła :wściekła/y:

Wisienka mam nadzieję,że powtórne badania okażą się lepsze.

Melia gratuluję udanej wizyty:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja tak hurtowo gratuluję dobrych wiadomości a za te gorsze trzymam kciuki że to jednak jakieś błędy. Przepraszam że tak szybko ale leżenie w szpitalu tak męczy że dzisiaj od niepamiętnych czasów w dzień usnęłam, ale to pewnie dlatego że w nocy się budzę co chwilę albo to na siku albo zgaga mnie budzi albo niewygodnie mi.

TZ tak się wściekał, że chciał iść do byłej ginki i powiedzieć co o niej myśli, całe szczęście dzisiaj nie przyjmuje :-);-)

Za pozostałe dziewczyny mocno trzymam kciuki, poradzimy sobie ze wszystkimi problemami, w końcu kto jak nie my!

Dobrze się czyta dobre wieści. Ja też na sekundkę bo komputer dalej nie naprawiony a ten jest do bani.

Gratuluję dorodnych dzieciaczków i wizyt.

Za te niepokojące trzymam &&&

Hope "gratuluję" ginki...

Milla a ciocia w szpitalu w Opolu? dobrze pamiętam? Ja bywam w Opolu u swojego gina na 3d

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:-)

Hope Gratuluje super ze jest ok;) a ty juz chociaz nie masz watpliwosci co do lekarza :-) jakas reklame bym Pani doktor zrobila darmowa;)

Do góry