reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

koniczynko ja takie skurcze mam od 3 tygodni noc w noc, teraz się trochę uspokoiły, miałam 3 x masaż szyjki - wymordowane prawie 3 palce i tak jest jak jest, że został jeden ... Maluch jest tak nisko że uraża mi nerwy i chodzę ze zdrętewiałą prawą nogą, o bólach w pachwinach i kroczu już nie wspomnę.
Życzę Tobie żeby się zaczęło do poniedziałku i żebyś urodziła naturalnie, trzymamy z moim brzucholem &&&&&&& ... bo z moją szyją to większych szans nie ma na taki optymistyczny scenariusz :(

Kurcze szkoda, że nie wszystkie z nas mają takie porodowe szczeście jak ANIA ;)

reklama
Wygląda na to, że czekamy na porodową kulminację i zaczniemy się sypać w moim terminie 10 maja :-D Tak wam się podoba moja data?:-p To miał być mój dzień a nie połowy forum :-D

Pszczółko, ja też ostatnie usg miałam robione w 33 tygodniu. Jak byłam na wizycie w 37 to mi lekarz nie zrobił, nawet nie wiem czemu. Także tak jak mówią dziewczyny, możesz jeszcze spokojnie mieć usg robione, ale już nie musisz:) Ja mam następne zaplanowane po upływie terminu, żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda, ile jest wód itd (o ile oczywiście do tego czasu nie urodzę):)
Żelka, w końcu trochę powiało optymizmem z Twoich postów:) Mam nadzieję, że jak Cię w poniedziałek wezmą w obroty to raz dwa będzie po sprawie i Tymon się znajdzie u mamusi w ramionach zamiast w brzuchu:) W każdym razie będziemy z Julkiem mocno trzymać za to kciuki:) Dość już wycierpiałaś:) A powiedz skąd się w ogóle wziął u Ciebie ten wielkanocny termin?
Hope, ja na 10 mam zaplanowane ktg, też nie wiem co się wtedy zadzieje:)

witam dziewczyny powiedzcie mi jestem w 32/33 tygodniu ciazy i moj lekarz stwierdzil ze juz zadnego usg nie bedzie chyba ze w szpitalu mi zrobia bo przez ostatnie 3 miesiace mialam ich za duzo ( mialam opryszczke, goraczke, cukrzyce wykryli i na genetyczne mnie co miesiac wzywali) czy to mozliwe ze juz koniec z usg?
pszczółko ja miałam tylko 3 usg w ciągu całej ciąży (chodzę na NFZ), a KTG wcale.

madzik z usg, miekkiej i krótkiej szyjki od 33 tygodnia, sporych rozmiarów dzidziusia jak na moje gabaryty, od dawna jest nisko itd i wogóle ... wszystko miało się rozegrać w okolicach wielkanocy ... tylko że mi szyja zesztywniała ... :-D dobrze że sie nie wydłużyła bo bym już sepuku popełniła chyba :)
dziś lekarz z przestrachem jak zobaczył mój brzuch mówi "coś Oleńko masz duży ten brzuuszek sprawdzimy ludzika bo może za duży jest i dlatego nie chce się rodzić" .... no ale okazało się ze to przez wody bo ludzik w normie.

Ostatnia edycja:
No tak:) Ale już z całą pewnością jesteś bliżej niż dalej, więc może być tylko lepiej:) I obstawiam, że po takich trudach poród będziesz miała ekspresowy:)

reklama
Gratuluje wszystkim udanych wizyt.
Ania trzymam kciuki, żeby malutka jeszcze sie odwróciła!

Do góry